Hogy lehet ebből kikecmeregni?
Figyelt kérdés
17 hónapossal vagyok itthon. Csak én, max. apa. Nincsenek közelben nagyszülők. Nem csinálok sajnos mást. Nincsenek egyéb ügyeim, nem tanulok, nem vállalkozom, de nem is tudnék, az egész napomat leköti a gyerek. Teljesen beszűkült elmeállapotban létezem, nap végére kikészülök a sok necsináldtól, attól, hogy folyamatosan úgy kell tegyek mindent, hogy a másik szemem a gyereken van, mikor miről esik le stb. Feszültség a köbön. Persze, ez normális, tudom, és nem is arra várok ötleteket, hogy csináljam jobban a gyereknevelést, mert egyrészt a lakást sem tudom balesetmentesíteni, segítséget se tudok hívni, ha elalszik a gyerek, most mondom, akkor nem lehet megváltani a világot, mert akkor regenerálódik az agyam. Egyszerűen egy taposómalom ez a gyereknevelés, egy sziszifuszi lét, sokszor az elmém teljesítőképességét meghaladja az, hogy etetés van mindig, utána takarítás, itthoni munka, háztartás, etetés, etetőszékpucoválás, az etetőszék alatt takarítás, porszívózás, necsináld, necsináld, necsináld, necsináld. Délután négyre totál depressziós leszek.2020. nov. 27. 17:20
21/34 anonim válasza:
Lehet te úgy látod hogy minden terén segíted a kicsit,viszont te írtad hogy kimenni nem,másokkal találkozni sem,ezt sem+azt sem. Így nehéz bárhogy is segíteni neked. És a gyerkőc is ezt látja.
Azt hogy itthon vagyunk,nincs inger,új dolgok,de van idegeskedés,mérges anya,fáradt anya. Aki csak akkor boldog kb mikor apával összebújik.
Ez így nem jó.
22/34 A kérdező kommentje:
Én kimegyek, másokkal meg miért találkozzak, nem is ismerek senkit itt (nem beszélve a járványról). A gyerekkel futás, biciklizés nekem extrém. Nincs autónk, én nem is vezetek, mindentől el vagyok vágva. Kevés lehetőségem van. És kevés pénzem is.
2020. nov. 27. 18:56
23/34 anonim válasza:
Kérdező, egyetlen ember tud segíteni rajtad: TE.
24/34 anonim válasza:
"Éljenek a bezzeganyukák!"
ja. a többi meg dögöljön meg
25/34 anonim válasza:
Ne haragudj,de ez csak nyavalygás... én is éreztem magam és tudod, hogy mit csináltam? A 20 hónapos lányom ment bölcsibe, ahová imád járni (ő mondta). Azóta kiegyensúlyozottabb és szabálykövetőbb. Én kivettem az összegyűlt fizetett szabadságomat és eljártam sportolni és lefogytam. Mikor nem volt itthon a gyerek megfőztem,kitakarítottam. Aztán, amikor letelt megemeltem a fenekem és mentem dolgozni. Azóta nincs ilyen problémám,mert bőven van mit csináljak,és igen sokkal jobb. Nem vagyok bezzeganya...de ezen a problémán csak te magad segíthetsz.
26/34 anonim válasza:
Hát,ezért sem szülök másodikat. Alig várom, hogy menjek vissza dolgozni. Mondjuk én élvezem azért, de nem vágnék bele mégegyszer. Szép volt, érdekes volt, de nem az én utam a több gyerek.
27/34 anonim válasza:
Kb mintha magamat olvastam volna anno. Ezt az időszakot én csak "túléltem". Igazából akkor sem lett jobb amikor 2 éves korában visszamentem dolgozni. Kemény év volt. 3 évesen amikor már oviba ment sokkal jobb volt. Most 4 éves és végre van időm "gondolkodni", kicsit élni magamban is, nemcsak vele. Önállóbb sokkal, pisilni már egyedül is elmegy, az ebédjét is megeszi egyedül, nekem sokkal jobb most mint mikor baba volt. Igaz, most is vannak nehézségek, sokszor "összeveszünk", más gondok vannak, de mégis sokkal jobban érzem magam. Így visszagondolva gyorsan elrepült az idő, kitartás túlleszel rajta te is, és sokkal de sokkal könnyebb lesz.
28/34 anonim válasza:
Ha semmi nem jó az itt felsorolt opciók közül, akkor muszáj leszel magadnak kitalálni mi segítene. Én is kb a gyerek másfél éves korában szoktattam nagyobb önállóságra, főleg hogy rájöttem, az a "necsináld" ha nem veszélyes, akkor csinálja csak nyugodtan. Idáig legalább el lehetett menni sportolni, de most úgy csinálom, hogy elindítom az edzést, a gyerek meg vagy csinálja velem, vagy ő a súlyzóm, vagy röhög rajtam, mikor meg megunja akkor elmegy játszani. Néha önző módon elindítok egy filmet, sorozatot, ő játszik közben, néha jön egy puszira és játszik tovább. Én sem szeretem túlzottan mások társaságát, nehezen barátkozom, de gyerekkel könnyebben megy, főleg ha van vele egykorú gyerek is, akivel közben jól el is van, nem csak egy kavicsot néz fél órán át séta címen. Néha kell a kikapcsolás, és nem kell mindig a necsináld, hagyd, fejleszti a kreativitását. Kevesebb lesz a stressz.
29/34 anonim válasza:
Hat akkor marad az, ami eddig. Irod, hogy du. 4-re total depresszios leszel, ezen pedig az segit, ha mozogsz, vagy szocializalodsz. Mi a baj a babakocsival futassal amugy? En introvertalt vagyok, es kulfoldon elek, szoval en aztan tenyleg tavol vagyok mindenkitol, de vegul erot vettem magamon, es tobb nagyon jo baratnom is lett. Ok talaltak ki a programokat tobbnyire, mi meg mentunk veluk, vagy csak osszejartunk, dumaltunk, ami nemcsak a gyereknevelesrol szolt, volt ezer mas temank. Engem ez rangatott ki hasonlo allapotbol, mint amit itt te leirtal.
30/34 anonim válasza:
Add örökbe!
Akkora kínnal vagy, hogy ezen képtelenség változtatni!
Miért?
Mert csak a kifogásokat és a problémákat latod.
Nem akarsz te megoldásokat.
Független akarsz lenni a gyerektől, de boldog meg csak az esti kolbásztól leszel.
Le is lehet vonni a konklúziót🙊
Menj dolgozni picsogás helyett, az majd több örömöt ad mint a gyermeked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!