Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy lehet ebből kikecmeregni?

Hogy lehet ebből kikecmeregni?

Figyelt kérdés
17 hónapossal vagyok itthon. Csak én, max. apa. Nincsenek közelben nagyszülők. Nem csinálok sajnos mást. Nincsenek egyéb ügyeim, nem tanulok, nem vállalkozom, de nem is tudnék, az egész napomat leköti a gyerek. Teljesen beszűkült elmeállapotban létezem, nap végére kikészülök a sok necsináldtól, attól, hogy folyamatosan úgy kell tegyek mindent, hogy a másik szemem a gyereken van, mikor miről esik le stb. Feszültség a köbön. Persze, ez normális, tudom, és nem is arra várok ötleteket, hogy csináljam jobban a gyereknevelést, mert egyrészt a lakást sem tudom balesetmentesíteni, segítséget se tudok hívni, ha elalszik a gyerek, most mondom, akkor nem lehet megváltani a világot, mert akkor regenerálódik az agyam. Egyszerűen egy taposómalom ez a gyereknevelés, egy sziszifuszi lét, sokszor az elmém teljesítőképességét meghaladja az, hogy etetés van mindig, utána takarítás, itthoni munka, háztartás, etetés, etetőszékpucoválás, az etetőszék alatt takarítás, porszívózás, necsináld, necsináld, necsináld, necsináld. Délután négyre totál depressziós leszek.
2020. nov. 27. 17:20
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
92%
Babakocsival futni? Azt a gyerekekis szeretik.
2020. nov. 27. 18:02
 12/34 A kérdező kommentje:
Nem bicikliznék a gyerekkel, énnekem az nem jön be, hogy hátul van tizeniksz plusz kiló. Sajnos nem barátkozom könnyen, nagyon megválogatom, kivel beszélgetek.2
2020. nov. 27. 18:03
 13/34 anonim ***** válasza:
64%
Nekem is ketto van, a kicsi 1 eves, szoptatok, de en megiszok neha 1 deci bort vagy froccsot, a vorosborbol egy keves amugysem art. Amugy en is kuzdok ezzel, amivel te, nekem az segit, hogy gyerekbiztossa tettem a hazat nagyjabol, vagy legalabbis tobb szobat, ahol nemkell azon aggodnom, hogy mit csinal. Illetve en mobilon rengeteget olvasok, mindenfelet, ami erdekel, es kozben ott ulok a gyerek kozeleben, aki mellettem eljatszik. Volt, hogy futottam haromkereku babakocsival (egy tok olcso Hauck-kal), vagy bicikliztunk, mikor meg a kicsi nem volt. VAN feny az alagut vegen, de a nagy mellett ezt mar te is megtapasztaltad, csak most messzinek tunik. En vettemegy nyelves dobot is, azzal is jolelvagyok. A oorabbi munkamhoz is el kezdtem online tanfolyamokat csinalni, Udemyn meg Courseran vannak ingyenesek.
2020. nov. 27. 18:09
 14/34 A kérdező kommentje:
Nekem nem ül el sajnos, ritkán :). Mi az a nyelves dob? :)
2020. nov. 27. 18:12
 15/34 anonim ***** válasza:

Egy badogdobozszeru hangszer, amit nagyon konnyu kezdokent is szepen megszolaltatni elozetes zenei ismeretek nelkul is:

[link]

2020. nov. 27. 18:16
 16/34 anonim ***** válasza:
32%
Azt hittem, segítségre szorulsz. A fenti kiegészítésekből kiderült, hogy simán csak egy önző némber vagy. Sajnálom a kicsinyedet.
2020. nov. 27. 18:18
 17/34 A kérdező kommentje:
Igen, az vagyok. Önző. De miért jó a gyereknek, ha olyat csinálok, amit a hátam közepére nem kívánok?
2020. nov. 27. 18:22
 18/34 A kérdező kommentje:
Attól miért lesz jobb a gyereknek, ha kimegyek vele biciklizni (nincs se normális biciklim, se gyerekülésem, se pénzem, hogy vegyek) úgy, hogy totál para vagyok, mikor esek vele el, mert rosszul vettem be a kanyart. Vagy miért lesz neki jobb, ha nekem totál ismeretlen és idegen nőkkel beszélgetek a gyereknevelésről, amiről nem akarok beszélgetni. Ha ez önzőség, akkor az.
2020. nov. 27. 18:25
 19/34 anonim ***** válasza:
29%

17-re:

A gyerekednek az a jó, ami neki jó. (Hogy az valóban hasznára válik-e számára, az nyilván lehet tárgyalási alap.)

De hogy a kisgyereked jogos igénye vs. a te (az anyja) igénye?!

Hát bocsi, de de ha szülő vagy az egy pár évig arról szól, hogy segíted, tanítod a gyermeked, kielégíted a (jogos) igényeit, akár a saját magad kárára is.

Az igen szomorú, ha erre az evidenciára a gyermek megszületése után jön rá az anyja.

2020. nov. 27. 18:27
 20/34 A kérdező kommentje:

Segítem, tanítom a gyereket, kielégítem az igényeit, ettől fordulok be .... Ha nem így lenne, nem játszanék vele, nem énekelnék neki, nem tanítanám új dolgokra. De nem akarok befordulva élni.

Éljenek a bezzeganyukák!

2020. nov. 27. 18:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!