Ezeket a játékokat mennyi idős gyereknek érdemes odaadni, hogy esetleg élvezze is és tudjon velük játszani?
Egy csomó ilyenünk van a szekrényben, mindig akkor vettem, amikor fillérekért találtam használtat. Most 16 hónapos, nem tudom, melyiket lenne esetleg érdemes mikulásra, karácsonyra odaadni. Vagy még várjunk ezekkel? A ti gyereketek mikor játszott ilyenekkel szívesen?
A mértani formalapot 2.5 éves kor fölött.
Én most csak a dühöngőt adnám oda neki.
A legtöbb 2 éves kor fölött használható szerintem.
Nagyon jó játékok.
Ha jól értem karácsonykor lesz másfél év körül.
Szerintem a fogantyús puzzle, a favonar mehet és a formabedobo.
A többit majd késöbb, ahogyan fejlődik, látni fogod mit tud kirakni.
A kalapálós játék nálunk sosem jött be, viszont jól el tudta dobálni a kalapácsot, nem volt a kedvencem. A többi nagyon jó, a hajót még most sem tudja kirakni, pedig már 3 és fél éves.
16 hónapos fiamat kb 2 hete kezdte el érdekelni az ilyesmi. Es elsőnek igaza van. Tuti hiányos lesz mire megunja,de nem baj :)
A 2. képen szereplő játékot viszont ügyesen használja, helyezgeti bele ahogy kell. Szerintem mehetnek ezek már
Szerintem a kalapálós tuti jó, meg a favonat.
Esetleg a sima formabedobó.
Ezek a kirakók nálunk nem váltak be. Nincs értelme a gyerek számára. 22 hónapos nekem egy ilyen allatos körvonalasat egyszer csak kiderült, hogy be tud tenni, de nem igazán erdekli, főleg ha ilyen semleges a háttér és sematikus a körvonal. Egy amorf lyuk és a tehénfigura az ő agyában nem kötődik össze.
Az a hajós kirakó jó lehet esetleg ha picit később, mert ott valóban logikus helyen válnak el az elemek.
A kalapálósat már a 9 hónapos fiam is szereti.
A többi szerintem olyan két év körüli játék. De mivel mindegyik színes így szerintem így vagy úgy de eljatszana velük.
Ezek közül majdnem az összes megvan. Második gyerekem 19 hónapos. Amit még nem adtam (nem adnám) oda neki, az a favonat, de másmilyen favonattal (lidl) játszik illetve duplo vonattal. Illetve a hajókás építő. Azzal 3 évesen volt sikerélménye a nagynak.
A fogantyús kirakót tavaly kapott a kicsi karácsonyra, akkor volt 9 hónapos, 1 éves korára szépen megtanulta.
A felezős kirakóval most kezd játszani. A formabedobó egyévesen kezdte érdekelni. Akkor egyet-egyet bedobott, most került elő ismét, nagyon gyorsan megcsinálja.
Felügyelettel mind hiánytalan marad.
Az én kislányom nagyon szerette a hasonló játékokat, bár inkább olyan 2 éves kor körül. Ami már most jó lehet, az szerintem is a formabedobó, illetve a fogantyús puzzle, nekünk is pont ilyen volt, és hogy csatlakozzak az elsőhöz a miénk is meg lett rágva kicsit. :-) De rendesen is játszott vele, nálunk elég korán megtalálta a körvonalhoz a figurát.
A favonatot összerakni még nem fogja, játszani amúgy tud vele.
Ami szintén jó lehet már most, az vmi egyszerűbb, nagyméretű golyóvezető, vagy ezek a foglalkoztató fakockák, ilyesmi:
Köszönöm a válaszokat!
9-es, ilyen golyóvezetőnk van (csak kicsit más dolgok vannak az oldalain, nem formabedobó), és azzal játszik már pár hónapja
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!