Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisgyermekkel hogy vásároltok?

Kisgyermekkel hogy vásároltok?

Figyelt kérdés

2 éves gyermekem van, pont eléggé dackorszakát éli. Ha bemegyünk egy boltba, akkor a babakocsiban pl nem akar ülni, feszeng, ki akar jönni. HA kiveszem meg nem tudok vásárolni, mert mindent lepakol, leszed, félek hogy leborít, ha a kasszánál pakolok ki/el, fizetek, és elengedem a kezét egy pillanatra akkor elszalad.. Hiába mondom el 100* neki, hogy nem szabad nevet rajta. Bevásárló kocsiban utál ülni, bele sem akar ülni, megfeszíti magát, vagy max 2 perc után feláll benne és jön ki.

A férjem este 6 után ér haza, most ugyebár boltok sem lesznek 7nél tovább nyitva, szóval akkor sem tudok menni, de amúgy is macerás mindig este 7 után menni, nekem jogsim nincs, szóval amúgy is macera babakocsival, mert sok mindent nem tudsz azzal hazahozni, ha meg nem akar benne ülni és kezét kell fogni akkor meg pláne. Valaki tud tippeket adni, hogy évekig hogy vásároltatok, míg a gyerek kb "értetlen" volt.

2020. nov. 9. 17:56
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
33%
Most sehogy. A kisebb 1,5, nagyobb 5 éves, egy kezemen meg tudom számolni, hogy március óta hányszor voltak boltban.
2020. nov. 9. 19:12
 22/46 anonim ***** válasza:
61%
Akkor mész a 7. Napon egyedül, amikor a férjed tud vigyázni a gyerekre. Vagy rendelsz házhoz, amit lehet. De shoppingolgatni ne vidd már szegényt, nézelődni nem a gyerekkel kell.
2020. nov. 9. 19:23
 23/46 anonim ***** válasza:
41%

4# 👏🙌👍

Ugyan ezt akartam írni.

2020. nov. 9. 19:31
 24/46 anonim ***** válasza:
61%
Nem tudom de nekem szerintem csodagyerekem van mert simán lehet vele vásárolni, 2,5 éves. Bevásárlókosárban is elvan ha muszáj, meg lehet vele beszélni, hogy ott kell maradnia de cserébe mindent neki adok és ő teszi be a kosárba. A másik boltban ahova járunk nincs kocsi csak kiskosár, ott jön mellettem. Pakolni pakol be dolgokat a kocsiba de csak a kedvenceit amiket mindig veszünk (és eléri) pl ma szőlővel találkoztam a kasszánál de semmi extrém. Szépen jön végig velem, fizetésnél vagy ha a pultban kérek is türelmesen várakozik mellettem. Ha akar valami sokadik dolgot is akkor elmagyarázom neki, hogy mi van már a kosárban, ha akarja kicserélheti valamire és akkor ezt is megkapja de egyébként nem, elfogadja. Mi egyébként elég régóta babakocsi nélkül visszük vásárolni, az elején tragédia volt, futkosott fel-alá és mindent bepakolt a kocsiba de mára szépen megtanulta, hogy kell viselkedni. Tornádó egyébként a gyerek és nagyon önálló de bármit elmagyarázok neki akkor azt megérti és ameddig a kedvére való a történés addig igyekszik az elmondottakhoz tartani magát. Hozzáteszem én mindig veszek neki ezt-azt és ezt ő is tudja, biztosan motiválja, hogy kap valami apróságot a vásárlás alatt.
2020. nov. 9. 19:32
 25/46 anonim ***** válasza:
43%

De miért kell folyton boltba járni?

Menjetek el hétvégente egy nagy bevásárlásra, és akkor nem kell a kicsivel boltba járni.

2020. nov. 9. 19:49
 26/46 anonim ***** válasza:
39%
Nincs senki, aki vigyázna addig a kicsire, amíg te elmész vásárolni? Amúgy nálunk az apuka végzi a nagy bevásárlást, tartja magát a listához és nem vásárol felesleges dolgokat. De olyan is szokott lenni, hogy hármasban megyünk, olyankor a lányuk a bevásárló kocsiban ül. Viszont túl sokáig azt sem bírja. Kisebb bevásárlásra, ha úgy van babakocsival viszem. Olyankor tényleg csak pár dolgot veszek és addig elvan a babakocsiban.
2020. nov. 9. 20:24
 27/46 anonim ***** válasza:
67%
Én egyedül nevelem a 16 hónaposomat és kénytelen vagyok magammal vinni pedig ő is most jön megy egész nap és baromi nehéz leölteni. De kénytelen végigülni és erre már rájött. Elején ordított,de nem tudtam mit csinálni...és mikor rájött, hogy ő sem,megnyugodott. És azóta néha már csak a kasszánál kezd nyűglődni mivel nincs mozgásban
2020. nov. 9. 20:51
 28/46 A kérdező kommentje:

25: Nem folyton, heti -kétheti egy alkalomról lenne szó. De azt is meg kell valahogy oldani, mivel nekem nincs jogsim, mint írtam, őt is vinni kell. 1-2 hetente is gondot jelent, nem kell minden nap járni hogy ez probléma legyen.

26: Sajnos nincs, ha lenne nagymama nagypapa vagy akárki, akkor nem okozna gondot.

27: Igen, a kasszában állás is főleg gáz, mikor egy helyben kell sokszor állni egy csomó ideig, mikor vannak előtted 8-10en, és azt kivárni hát nem nagyon tudja sokszor, hiába mondom én el ezerszer hogy, márpedig ki kell várni, meg ilyen az élet, meg ez a rendje, nem érdekli túlzottan.

2020. nov. 9. 21:19
 29/46 anonim ***** válasza:
80%
Ha nem érdekli túlzottan, csúnya amit mondok, de és akkor mi van? Nem lesz semmi baja a sírástól,az emberek max nem hallják majd egymást de le kell tojni. A gyerek meg ha ma nem jön rá és holnap sem,majd holnapután vagy azután ráfog
2020. nov. 9. 21:21
 30/46 anonim ***** válasza:
79%
Megszokja... nehogy már egy 2 éves miatt ne merj boltba menni. Csomó egyedülálló anyuka megoldja. Nincs olyan gyerek, aki soha sehol sem üvölt, de nem egy 6 hetes babáról beszélünk, aki nem érti, hogy mi van körülötte és kínzod, hanem egy két évesről, aki próbálgatja a határait, meg a környezete válaszait és tudatosan is tud balhét csapni, ha azzal elér bármit. Az meg illúzió, hogy a 6 éves nem fog így viselkedni, ha még sosem volt sehol, ahol nem szeret lenni. Én láttam már akkora gyereket étteremben rohangálni, boltban üvölteni, szüleitől elszaladni...
2020. nov. 9. 21:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!