Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisgyermekkel hogy vásároltok?

Kisgyermekkel hogy vásároltok?

Figyelt kérdés

2 éves gyermekem van, pont eléggé dackorszakát éli. Ha bemegyünk egy boltba, akkor a babakocsiban pl nem akar ülni, feszeng, ki akar jönni. HA kiveszem meg nem tudok vásárolni, mert mindent lepakol, leszed, félek hogy leborít, ha a kasszánál pakolok ki/el, fizetek, és elengedem a kezét egy pillanatra akkor elszalad.. Hiába mondom el 100* neki, hogy nem szabad nevet rajta. Bevásárló kocsiban utál ülni, bele sem akar ülni, megfeszíti magát, vagy max 2 perc után feláll benne és jön ki.

A férjem este 6 után ér haza, most ugyebár boltok sem lesznek 7nél tovább nyitva, szóval akkor sem tudok menni, de amúgy is macerás mindig este 7 után menni, nekem jogsim nincs, szóval amúgy is macera babakocsival, mert sok mindent nem tudsz azzal hazahozni, ha meg nem akar benne ülni és kezét kell fogni akkor meg pláne. Valaki tud tippeket adni, hogy évekig hogy vásároltatok, míg a gyerek kb "értetlen" volt.

2020. nov. 9. 17:56
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
83%

A férjem vásárolt.

A kicsivel, eszembe nem volt boltba járni.

Max. gyógyszertár, vagy postára mentem vele, esetleg bankba, ami hipp-hopp megvan. Akkor, felkötöttem karikásba, vagy csak felvettem és kész.

Vagy, házhoz rendeltem.

2020. nov. 9. 17:59
 2/46 anonim ***** válasza:
89%

Kitartóan gyakoroltuk, hogyan lehet mégis megmaradni a bevásárlókocsiban ülve. Belejöttek.

De a férjed is bevásárolhat este, max a munkahelyéhez legközelebbi boltban, ha úgy kevésbé érzi rohanósnak.

2020. nov. 9. 18:01
 3/46 A kérdező kommentje:
Én is rendelnék, de ide csak az Auchan szállít, az is elég érdekes határidőkkel, most meg még azt is írják, hogy hűtést igénylő cuccokat nem hoznak. Tehát akkor nem sokat ér velük az ember :(
2020. nov. 9. 18:01
 4/46 anonim ***** válasza:
82%
Ki akar szállni? Nem, gyerekem, nem szállsz ki. Ordít? Oké, akkor ordít. Majd megtanulja, hogy nem csak az ő akarata a fontos. Addig fogja csinálni, amíg meg nem tanítod neki, hogy kell egy boltban viselkedni. Sok időbe telik, de következetességgel eredményül egy szófogadó, illemtudó gyereket kapsz vissza. Kitartást a feladathoz! :)
2020. nov. 9. 18:04
 5/46 A kérdező kommentje:
Ja bevásárolhatna, és be is vásárolna, de egyszerűen nekem ehhez semmi "kedvem", ismerem a vásárlási szokásait, tipikus férfi, mindenből a legdrágább stb. Meg én magam se listákkal járok vásárolni, hanem szétnézek és az alapján vásárolok mit főzzek stb. Nem igazán szeretem rábízni, nekem bőven elég az, hogy dolgozik, foglalkozik a gyerekkel, fürdet, megcsinálja a kerti munkát, segít a házimunkában stb. Ezt a vásárlás dolgot úgy bízom max rá, mintha a fogamat húznák..Kevés dolgok egyike, amit szeretek én csinálni. De hát ez van, ezzel jár a gyerekes élet ezek szerint, mindenről lemondani.
2020. nov. 9. 18:05
 6/46 A kérdező kommentje:

Hát igen, csak ehhez türelem kellene, nekem meg az nincs, kezdek belefáradni, hogy századszor mondom el ugyanazt..

2020. nov. 9. 18:07
 7/46 anonim ***** válasza:
88%
Pedig muszáj, mert most kell megfognod. Semmi tekintélyed nem lesz. Meg fog kamaszként enni reggelire.
2020. nov. 9. 18:09
 8/46 anonim ***** válasza:
37%
Ha azért mennél, mert így szeretnél kikapcsolódni, akkor reggel menjél egyedül. Munka előtt még tud figyelni a gyerekre a férjed, te meg bevásárolsz nyugodtan.
2020. nov. 9. 18:10
 9/46 anonim ***** válasza:
39%
#8 és így hogy tanulja meg a gyerek hogy kell egy boltban viselkedni?
2020. nov. 9. 18:15
 10/46 anonim ***** válasza:
90%

Higyj nekem, segiteni szeretnék. Az a baj, hogy 1ppx elmondod. Csináld pár napig hogy 2x hatarozottan elmondod, felhivod a kovetkezmenyekre a figyelmet, ol hogy kijossz akkor a boltból és mentek haza es tedd is meg. Hidd el pár nap utan az lesz amit te akarsz.

Nem kell lemondsni semmirol, 1 honapossal is mentunk plázába mert ugyintezni kellett, vásárolni miért ne mentunk volna, majd etterem, kirándulás stb.. Semmirol nem kell lemondani csak szervezés kerdese.

Turelem pedig kell, sok. El kell fogadni a helyzeteket, de mindig neked kell iranxitani.

A "tipikus férfit" pedig kikerem a ferfiak neveben, tipikus nem gondolkozo férj esetleg.

2020. nov. 9. 18:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!