Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 évesnél hogy lehet a hisztir...

2 évesnél hogy lehet a hisztirohamokat helyesen kezelni? Ma is vagy fél órát ordított,sírt ,rúgkapált. Apróság miatt el kezdett sírni majd belelovalta magát.

Figyelt kérdés
Utánna már mindenért sírt. Ha felvettem azért,ha leraktam azért. Ha adtam neki zsepit azért,ha elvettem azért. Párom rá akart ütni a fenekére. Szerinte akkor abbahagyta volna de én nem engedtem. Lehet azt kellett volna? Hideg vízzel megmostam az arcát,nem segített. Kivittem a levegőre,nem segített. Ha otthagytam rosszabb volt. Így felvettem és addig sétálgattam vele így míg meg nem nyugodott. De ez nem tudom hogy jó -e így. Párom szerint így hisztis gyerek lesz. Mit tegyek nem tudom...

2020. nov. 9. 12:08
 1/10 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem jól csináltad. Nem attól lesz hisztis, ha nem veritek meg.

Van ilyen hisztis gyerek, nem a neveléstől függ, az enyém maximum 2 percet hisztizik, öcsém fia meg félórát simán lenyom, egy 2 évesnél ez még teljesen oké.

2020. nov. 9. 12:40
 2/10 anonim ***** válasza:
46%
Egy fenékre csapás most, agyonverés 4 év múlva ha hagyod. Erőszak nem megoldás. Nekem is 2 éves a gyerekem, ha hisztizik ignorálom. Hogy lássa, nem ér el vele semmit. Felhergeli magát, akkor ez van. Az enyém cumizik, egyszer erélyesebben rászóltam, hogy eltűbtetem az összes cumiját, ha nem hagyja abba és rögtön abbahagyta. Próbáltam normálisan, higgadtan elmagyarázni, hogy mit miért nem, de az nem vált be eddig, csak az ha nem foglalkoztam a hisztivel. Már rövidebb ideig hisztizik, mióta magára hagyom közben. Ha megüti valaki, csak jobban fog sírni, később pedig rettegni fog az apjától.
2020. nov. 9. 12:41
 3/10 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem nem csináltad jól. Asszisztáltál a hülyeségez. Konkrétan te voltál a balek, akinek lehetett csinálni a show-t. Szobába be. Ajtó becsuk. Nem foglalkozik vele.
2020. nov. 9. 12:42
 4/10 anonim ***** válasza:
69%

Szeritnem aki talál erre a kérdésre minden gyereknél bevált módszert, az minimum Nobel díjat fog kapni. A párodat viszont tájékoztasd, hogy a gyermek testi fenyítését törvény tiltja. Nem csak Magyarországon, hanem egész Európában.

Én személy szerint csak vártam, hogy vége legyen a hisztinek, addig meg próbáltam megőrizni a józan eszemet. Vagy arról ábrándoztam, hogy bevisznek a zárt osztályra pihenni 1-2 hétre. :D Türelem, türelem és türelem. Mindig gondoljatok arra a pároddal, hogy a gyerek tőletek tanul. Tőletek tanulja meg, hogyan kezelje a stresszhelyzeteket, hogyan legyen úrrá a frusztrációján. Képzeljétek el, mit szeretnétek, hogyan bánjon majd veletek a gyerek, ha ő felnő ti meg segítségre szoruló idős emberek lesztek. Na, úgy bánjatok most a gyerekkel.

2020. nov. 9. 12:42
 5/10 anonim ***** válasza:
84%

Nekem a hisztire az vált be, hogy nem reagálok rá.

Mondom neki, hogy vonuljon be a szobájába, mert erre itt senki nem kíváncsi és ennyi, több figyelmet nem szentelek a hisztinek. Ilyenkor vagy bevonul, még egy kicsit próbálkozik, sír, aztán lenyugszik. Vagy nem megy be, folytatja, de én otthagyom.

Abba szokta hagyni 5 percen belül.

2020. nov. 9. 12:48
 6/10 A kérdező kommentje:
Akkor legközelebb rakjam le a szobájában és hagyjam ott? Most is megpróbáltam de akkor sokkal jobban sírt,megsajnáltam,felvettem,úgy kapaszkodott belém mintha az élete múlna rajta. Ezért nem volt szívem továbbra is otthagynom. De akkor legközelebb ez lesz
2020. nov. 9. 12:55
 7/10 anonim ***** válasza:
81%

Ne rakd be a szobájába. Hagyd ott ahol elkezdi. Nem mindegy milyen hiszti. Van a fáradt, éhes, nyűgös hiszti, ezzel foglalkozni kell annyiból, hogy ott vagy mellette, és ha igényli vigasztalod. Azt hiszem disz stressz hiszti a neve.

A másik fajtaja a valamit nem kap meg hiszti. Itt meg az a lényeg, hogy következetesen nem engedsz, és meg várod, míg abbahagyja. Olvass utána a kettő hiszti közötti különbségek, mert nem mindegy.

2020. nov. 9. 13:34
 8/10 Derjaderja ***** válasza:
69%

Szerintem hagyni kell magától megnyugodni. Főleg amikor így túlingerli magát. Kizárni vagy magára hagyni se jó (bár amikor még csak hatni akar az emberre és nincs szétesve,akkor ez is van, hogy bejön), de ez a nyugtatgatás van olyan gyerek, akit csak tovább ingerel.

Nekem a sajátommal az a tapasztalatom, hogy ha szép nyugodtan kezeli az ember,.akkor nem is jut el erre az elborult szintre.

Fenékre én ezért nem csapok. Nem vagyok ellene, de a kontrollvesztettségre, arra hogy nem tud megnyugodni, nem jó.

2020. nov. 9. 13:44
 9/10 anonim ***** válasza:
75%
Ezzel a korosztállyal dolgozom. Ha otthon vagytok, biztonságban van, akkor leguggolsz vagy leülsz mellé, elmondod, hogy minden rendben lesz, te most elmész ezt vagy azt csinálni, majd ha megnyugszik, akkor újra játszhattok. Nem hagyod teljesen magára, de nem reagálsz a hisztire, elkezdesz pl. pakolászni körülötte. Érezze azt, hogy biztonságban van, anya nem hagyta magára a "problémájával", de a hiszti nem hoz eredményt. Esetleg pár perc múlva odaviszel neki valami érdekes dolgot, amivel kizökkented.
2020. nov. 9. 16:14
 10/10 anonim ***** válasza:
45%

Inkább olvass szakirodalmat, ne a gyakorin olvasd a sok hozzánem értő ember marhaságait.

Kim Payne :Egyszerűbb gyermekkor

Jane Nelsen :Pozitív fegyelmezés

Sem az agresszió, sem a fizikai lelki bántalmazás, sem a vizezés, sem a magárahagyás nem helyes megoldás!

Ki kell zökkenteni az adott frusztrációból pl psszt hallom a kukásautot! És kinéztek az ablakon. Utána gyorsan tereled a figyelmet. Játszol, foglalkozol vele. Megfogalmazod az érzéseit. : megértem, hogy dühös voltál, amiért nem sikerült a legót építened, de gyere figyelj csak, megmutatom Mégegyszer, közösen csináljuk '

2021. jan. 4. 01:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!