Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elaltatták a kutyámat. Nagyon...

Elaltatták a kutyámat. Nagyon megrázott. Nem látott még sírni a lányom, de most igen és kérdezősködik. Hogyan mondhatnám el?

Figyelt kérdés

Nem találkozott még a halál fogalmával szerencsére, de engem se látott még ilyen lelkiállapotban. Gyászolok is és közben fogalmam sincs, hogy miképp magyarázhatnám el neki.

Ő is szerette a kutyát, az utóbbi években a szüleimnél élt, ezért is utólag szereztem csak tudomást róla :(

3 éves a lányom.

2017. szept. 8. 19:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
71%

Valahogy úgy, hogy "A kutya felköltözött a mennybe az angyalkákhoz."

Részvétem.

2017. szept. 8. 20:09
 2/12 A kérdező kommentje:
Koszonom. A vilagnezetemmel sajnos nem fer ossze az angyalkas verzio, nem vagyunk vallásosak.
2017. szept. 8. 20:12
 3/12 anonim ***** válasza:
71%
4 kutyám ment el 4 év alatt. Most 6 éves a fiam. Elmondtam, hogy a menyországba ment és ott már nem fáj neki. Nehéz nagy. Együtt érzek. Nekem 1 hónapja kellett elaltatnom a kutyusom. Most már csak 1 maradt.
2017. szept. 8. 20:13
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Most meg leszek kövezve, de mi nem azt mondtuk az akkor 6 éves fiamnak, hogy meghalt, hanem, hogy öreg volt és a szülei szerettek volna vele lenni. Ezt hamar megértette, bár párszor megemlítette, hogy menjünk látogassuk meg a szüleinél.
2017. szept. 8. 21:04
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Én sem vagyok vallásos, de egy gyereknek természetes, hogy ezt mondanám, mert NEKI sokkal könnyebb feldolgoznia úgy.
2017. szept. 9. 15:46
 6/12 anonim ***** válasza:
0%

Én simán megmondanám neki, hogy meghalt. Megállt a szíve, és örökre elaludt. (Mivel nem vagytok vallásosak, muszáj ezt mondanod, kikerülni nem tudod, hiszen előbb-utóbb úgyis találkozik a halál fogalmával/tényével). Persze jönni, fog a következő kérdés tőle, hogy egyszer neked is meg fog állni a szíved, stb. Na, ezt nem tudod kikerülni, erre jó az angyalkás-mennyországos sztori, mert megemészthetőbbé teszi számára az egészet.

Különben mi vallásosak vagyunk, de nem csináltam ebből ekkora problémát/tabut. A fiam két éves, és amikor pl. leütöttem a legyet, akkor mondtam a fiamnak, hogy látod, már "nem repül, meghalt". Meg simán beszélünk előtte a már meghalt nagypapáról stb. Amikor horgásztunk és kifogták a halat, előtte csapták fejen és pucolták meg. Elmondtam neki, hogy mi miért történik, vagy a többi halat miért dobjuk vissza. Stb.

Tényleg nem értem, hogy miért kell ezt túldimenionálni.

2017. szept. 10. 06:48
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Az "elaludt és nem ébredt fel" nem jó, mert akkor félni fog, hogy ő is meghalhat alvás közben.
2017. szept. 10. 09:37
 8/12 anonim ***** válasza:
30%

Tényleg azért kell az embert lepontozni 0-ra, mert nem ért egyet azzal, hogy tabuként kell kezelni a természetes dolgokat? Gratulálok!

Akkor kedves kérdező és hasonszőrű társai, nyugodtak nyafogjatok, hogy "jajj, mit mondjak a gyereknek, ha megkérdezi, hogy ...?". Míg az értelmesen gondolkodók az igazat mondják a gyereknek a saját szintjén, nem generálnak problémákat és nem csinálnak bolhából elefántot.

Mond meg neki, hogy meghalt a kutya. Ennyi.

2017. szept. 13. 13:57
 9/12 A kérdező kommentje:

"Akkor kedves kérdező és hasonszőrű társai, nyugodtak nyafogjatok, hogy"

Köszönöm a messzemenően kulturált hozzászólást!

2017. szept. 14. 16:38
 10/12 anonim ***** válasza:
52%
Szívesen. És igen, kulturált hozzászólás volt, mivel nem káromkodtam, csak tényt közöltem. Különben tök mindegy, hogy milyen kulturáltan ír valaki, akkor is lehúzzák, csak mert nem értenek vele egyet. Akkor miért is kellene az ilyeneknek kulturáltan írni? Hiszen azt nem értik, nem értékelik, akkor majd a nem kulturáltat fogják érteni. Ennyi.
2017. szept. 15. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!