Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek a gyermeke későn...

Akinek a gyermeke későn szólalt meg (két éves kor vagy az után), hogy kezdte? És mennyi idős volt pontosan.

Figyelt kérdés
Voltál vele orvosnál, aggódtál-e, vagy türelmesen vártál?
2010. aug. 8. 21:29
 1/7 anonim ***** válasza:
Hát az én babám most 8hónapos és eddig a repertoárja pár: mamamam, bababab, gegege, ugyhogy szépen haladunk. ÉN 4éves koromban keztem beszélni s 6évig jártam utánna logopédushoz pöszeséggel.
2010. aug. 8. 21:39
 2/7 anonim ***** válasza:
Enyémek 2 évesen kezdtek szavakat mondani,én nem hurcoltam őket sehova,megvártam amíg behozták a "lemaradást"Amiről konkrét "dokumentáció" maradt,h az egyik lányom 25 hónaposan alkotta az első mondatát:Nem kérem.És ez hatalmas siker volt.:))Gyorsan felzárkóztak,egy év múlva már semmivel nem beszéltek kevesebbet vagy rosszabbul mint azok,akik 1 évesen kezdték.Sőt,minél nagyobbak annál inkább látszik,h nagyobb a szókincsük mint általában a korosztályuknak,és helyesen használják a bonyolultabb kifejezéseket is.
2010. aug. 8. 22:10
 3/7 anonim ***** válasza:

Az első lányom 2éves elmúlt mikor elkezdett normálisan beszélni. Hát utánna és azóta is bepótolta a lemaradást:) Nem voltam vele sehol. Már kisiskolás, a logopédus szerint szépen beszél. A második lányom már hamarabb elkezdett beszélni, de szerintem csak azért, hogy ő is szóhoz tudjon jutni a nővére mellett!:)

Szerintem kár aggódni!

2010. aug. 8. 22:31
 4/7 anonim ***** válasza:
22 hós fiam nem beszél, nincs ezzel semmi gond. 3 éves korig aggódni felesleges.
2010. aug. 9. 08:23
 5/7 anonim ***** válasza:

Arra kell figyelni kétéves kor után, hogy valami minimális változás van-e, ha kis mértékben is, de nő-e a szókincse. Az is fontos, hogy ha nem is szavakkal, de mennyire kommunikál, fontosnak tartja-e, hogy megértése a környezete, mit szeretne. Figyel-e a beszédre, van-e benne törekvés arra, hogy utánozzon. Örül-e a mondókáknak, (néhány mondatos) mesének, éneknek. Ja, és a lányoknak hamarabb "illik kezdeni", nálunk a két év a határ, fiúknál 2,5.

A legkisebb gyerekem két éves és három hónapos volt, amikor nagyon megindult a beszédben, addig kb 20-30 többé-de inkább kevésbé :) felismerhető szót használt. Kicsit már aggódtam (szakmai ártalom, logopédus vagyok :)), de egyszerre "berobbant" a beszéde.

Ha abban, amit az elején írtam, nincs gond, akkor még lehet várni szerintem, de figyelni kell.

2010. aug. 9. 10:48
 6/7 anonim ***** válasza:

3 éves koráig ne aggódj.

Az én kisfiam 2,5 évesen kezdett el beszélni, akkor még csak szavakat mondott. De azelőtt is már nagyon hamar meg tudta értetni magát. Majd pár hónap alatt megnőtt a szókincse, annyira, hogy még épp nincs 3 éves, de be nem áll a szája. Minden kérdez, mindent mond, amit lát, szinte egész nap be nem áll a szája. És olyan szófordulatokat, illetve szavakat mond, hogy csak lesünk ,honnan szedte.

2010. aug. 9. 13:58
 7/7 A kérdező kommentje:
Egész pici kora óta maximálisan megérteti magát, és mindent megért! Tudja hol a "jobbra a lábadnál", fejed felett, balra mögötted", nagyon okos, értelmes. Imádja ha mesélek neki, ha énekelünk. Megért mindent. Azt hogy apa mondja, illetve ordítja, de nem tudom hogy tudatos e. És ennyi. Se baba, mama, pápá semmi!!!
2010. aug. 9. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!