Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 év körüli gyerkőcötök...

2 év körüli gyerkőcötök mennnyire játszik el egyedül?

Figyelt kérdés

Lányom 2 év 4 hós.

Alig alig játszik el egyedül,látványosan szenved ha nem vezetem rá arra hogy ott a soksok játék a polcon. Előfordul hogy 4-5 napig sem nyúl a játékaihoz.

Olvasni,rajzolni,színezni imád..ez az amivel bármikor lefoglalhatom. Főleg ha csatlakozom mellé,1 órán keresztül is elvagyunk ilyenkor.

Van egy 8 éves bátyja,Akiről le se akar szakadni mikor hazajön a suliból,akkor eljátszanak együtt,de ő is csak azt játszik amit a tesó.

Ez a napközbeni unatkozása aggaszt. Hogy egyedül nem találja ki mivel játszon,mit játszon.

Ilyen életkorú gyerkőcök szüleitől kérnék válaszokat,akiknek hasonló "gondjuk" van.

2020. okt. 14. 15:00
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nincs ezzel semmi baj,ő ilyen. Kész.
2020. okt. 14. 15:04
 2/7 anonim ***** válasza:
Kirakóval elvannak egyedül, de egyébként együtt játszanak egész nap. Másfél a kicsi, 2 és fél a nagy.
2020. okt. 14. 16:17
 3/7 anonim ***** válasza:
87%

Ilyen korúaknál elfogadható, és egyéne válogatja. Nincs 3 éves sem még a tied, nagyon kicsi! Ilyen életkorban a szülő a legfőbb társ, nem másik gyerek, és legalább annyi, 4 év alatti gyermek játszik el magában, egyedül gyakran, mint ahányan a szülőt (oviban a pedagógust) elvárják játszótársnak, ami természetes ebben a korban.

Tehát 4 év alattiakról beszélek! Ezt hangsúlyozom.

Nem csak 2 évesekről, tehát felesleges aggódnod, siettetned.

(4-10 között is érthető egyébként, bár akkor már gyerekpajtásra is vágynak, míg a 4 év alattiaknak csak kis hányada szeret más gyerekekkel játszani. Egyedül meg max a fele.)

Nem beszélve, hogy szintén életkori sajátosság (és szorosan összefügg avval, amit problémának hiszel, kedves kérdező), hogy 4 éves kor alatt természetes életkori sajátosság a szülő közelségéhez való állandó ragaszkodás! Épp ezért pl a bölcsi egy szükségmegoldás, nem tesz jót a gyerekek legalább 80%-ának. 4 éves kortól ideális nevelési intézménybe adni, sajnos a törvénykezés ebbe is belerondított a kötelező 3 éves kori oviba járatással, mivel ez szakmaellenes, gyermekellenes törvénycikkely...

(Azt csak zárójelben említem, hogy egyébként kisiskolásoknál sem ritka, hogy alig bír szülő nélkül lenni a gyermek, vannak ilyen lelki alkatúak és elfogadható, kb 10 éves korig, ennél fogva a szülőre mint játszótársa igen sok 9-10 éves gyermek is vágyik! Nem hogy csak két éves gyermekek...)

2020. okt. 14. 21:32
 4/7 anonim ***** válasza:

Én fiam szinte csak egyedül játszik,feltalálja magát. A könyvek nem érdeklik, rajzolni szeret kB 5 percig. Ő építeni szeret, lego, épitőkocka. Le szoktam vele ülni játszani, vagy fogocskázni szoktunk, de szerintem ha elmennék itthonról, fel se tűnne neki. 😀😀

De ez az én fiam, minden gyerek más.

2020. okt. 14. 21:47
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém kicsit fiatalabb mint kettő. Konkrétan semennyire nem játszik el egyedül. Bemegy ugyan a szobába egyedül és előveszi a játékokat, mégis egyből rákezd, hogy “anya” és addig mondja míg be nem ülök hozzá. Néha van, hogy beül egyedül a szobába, és elővesz mondjuk egy könyvet, de ha látja, hogy nézem olyan ártatlan fejet vág, elanyatlanodva néz, hogy úgyis beülök mellé.:D egyébként szerintem normális dolog, na meg belegondolva nyilván izgalmasabb ha valaki beszél hozzá meg mutogatja neki a játékokat, mintha tökegyedül csendben forgatná a kis játékait.:)
2020. okt. 14. 22:51
 6/7 anonim ***** válasza:
75%

2 évesen az én gyerekemtől még wc-re is alig lehetett elmenni, annyira nem volt el egyedül semeddig. Most, közel 6 évesen sincs, csak már "lepattintjuk", bőven elég volt a kora reggeltől késő estig animátorkodásból oviba kerüléséig, teljesen kiégetett.

Gyerekfüggő. Vannak ilyen szívás típusú gyerekek.

2020. okt. 15. 05:15
 7/7 anonim ***** válasza:
Az én fiam annyira jól elvan egyedül, hogy lebontja a lakást így mi a játszótérre rohanunk hogy ott bontson amit esetleg bír. Ő is 2 éves. Cserélnék veled szívesen egy napra.🙂 De ne aggódj nincs baj nálatok ez normális.🙂 Ami nálunk megy talán már nem.🙂
2020. okt. 22. 01:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!