Mi a véleményetek egy ilyen anyáról?
Hidd el ez a gyerek is felfog nőni. Velem se játszott senki, mert már 1,5 évesen bölcsibe mentem, és mindenki egész nap dolgozott. Mégis szertem a szüleimet.
A házimunka, sütés, főzés is lehet játékos.
Illetve vannak akik pl direkt nagyon kevés játékot tartanak, hogy a való világbeli cselekvéssel játékosan tanuljon a gyerek, ha van is játék az is fa, vagy kézzel készített.
Semmi baja nem lesz a gyereknek, és ne haragudj, de te meg foglalkozz a saját dolgoddal.
Amíg nem veszélyezteti, addig ne szólj bele, pláne ne írj ki róla bíráló kérdést. Milyen barát vagy?
Nálunk sincs elő minden játék, a házimunkát közösen végezzük. Amíg főzök, műanyag edénnyel és fakanállal zörög, teregetéskor a ruhákat pakolássza stb. Így az eszközöket is megismeri.
Nem látok sok rosszat az anyuka ismerősödben, és azt javaslom, ne foglalkozz azzal, más mit csinál. Biztosan van nálad is elég seperni való :)
NEm akarod bírálni? De, bírálod?
BArátnőd? Isten mentsen az ilyen baráttól.
Az én gyerekemmel kb 3 éves koráig egy percet sem lehetett megülni.
mindenféle mozgásos játékok, ugrálás bujócska ilyesmik érdekelték.
Nagyon jó,hogy arra szokatja a gyereket, hogy egyszerre nincs kint száz játék, ez pl segíti a koncentrációt egy konkrét játékra.
És a házimunka is lehet játékos.
Én értem a problémádat, de nem minden gyerek üldögélős babázós, vannak másféle gyerekek, és másféle anyukák.
Én pl megörülnék(rettegek az égéstől) ha itt segítene a konyhába a 4 évesem(esze ágába sincs különben,de ha érdekelné hagynám), unokatesómék meg ekkora korukban már egész sok mindent csináltak,6 évesen tök egyedül sütiket sütöttek.
Gondoltam, hogy sokan támadásnak veszitek majd. Lehet én is így vennék egy hasonló kérdést, egyszerűen nekem csak fura, mert minden más ismerősnél azt látom, hogy játékok vannak plafontól a padlóig, és én egyáltalán nem mondtam, hogy ez az etalon, csak egyedül nála látom ennek az ellenkezőjét, és nem is mondtam, hogy nem szimpatikusabb az, amit ő csinál. Egyszerűen csak furább, mert ritkán látni ilyet, ezért is voltam kíváncsi rá, hogy mások mit gondolnak az ilyen fajta hozzáállásról.
Amúgy sokat járnak el a gyerekkel ide-oda, nyaralni, kirándulni, vásárolni, rokonokhoz stb, sok inger éri, elég stramm és vagány a kicsi, nem félős-bújós, mindenkivel közvetlen stb.
Létezik, hogy emiatt, mert nincs úgymond annyira leülve vele hanem hagyva van egyszerűn az életbe belekapcsolódni? Nem tudom jobban megfogalmazni, nem bírálva akarom tényleg kiemelni ezt, hogy nincs leülve vele.
Annál amit leírtál engem sokkal jobban idegesít az utolsó mondatot magyartalansága. Esküszöm fizikailag fájt 😱😱😱
A kérdésre válaszolva, a gyereknek az is játék, ha együtt házimunkáznak, nem csak a Fischer Price.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!