Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha a 6-9 éves fiuk nevetve...

Ha a 6-9 éves fiuk nevetve birkoznak meg leteperik egymást meg cselgáncsot jatszanak (nem edzés hanem szabadidö), azert tanácsos szolni, vagy ez kellhet a "gyerekfejlödéshez", mint a tigriskölyköknél meg ilyesmi?

Figyelt kérdés

Csak mert a vérnyomásom ilyenkor a plafonon van, tele vagyok aggodalommal és pl játszotéren legszivesebben kivonnám(ki is vonom) a gyerekem az ilyen spontàn èrkezett, de sulibol ismerik egymást-féle "haveri" társaságokbol. Kisebbségiek is vannak köztük, még a nagy nevetés és hancur megy ugyan, tehát nem dühből bunyóznak, hanem nevetve kacagva, de én ezt valahogy nem birom.

Csak elbizonytalanodtam, mert tudok arrol hogy testvérek közt is néha van egy kis egészségesnek mondhato kakaskodás, versengés ami àllitolag kellhet az élethez(?)

Szoval eröltessem meg magam, hogy valamelyest lazábban fogjam, vagy nem muszáj?

Mert jelenleg nem menne. Kivonom.

Csak nem tudom milyen hatással vagyok igy a gyermekemre.

#gyerek birkozás
2020. okt. 6. 19:00
 1/8 anonim ***** válasza:
89%
A fiúknak muszáj birkózni. Így erősödnek meg. Testileg és mentálisan is.
2020. okt. 6. 19:21
 2/8 anonim ***** válasza:
95%
erőltesd meg magad, hogy valamelyest lazábban fogjad
2020. okt. 6. 19:38
 3/8 anonim ***** válasza:
20%
Azért mostanában jobb lenne, ha otthon birkozna az apjával, nem mindenféle idegen vírusok közepette.
2020. okt. 6. 20:02
 4/8 anonim ***** válasza:
87%

Mert az apja sem jár dolgozni, ugye előző??

Az én lányom apja többezer fős gyárban dolgozik. Most akkor ne menjen? Ott is akad pedig vírusos néha..

2020. okt. 6. 21:18
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Hatévesek az ikerfiaim. Kicsi koruk óta van egy olyan szabály, hogy mehet a bunyó ameddig mindenkinek jó, de ha valamelyiküknek már sok vagy baja van, akkor az a jelszó hogy "ez már nem jó" és ha vki ezt kiabálja akkor azonnal mindenki leáll. Egész kicsi koruk óta tökjól tudják ezt alkalmazni, perszd van/volt néha hogy a másik nem állt le, az komoly retorzióval járt mindig. Tudom haver gyerekekkel nehezebb egy ilyet beépíteni, de esetleg felvetheted nekik hogy így mehet a bunyó. Szerintem is kell nekik.
2020. okt. 6. 21:49
 6/8 anonim ***** válasza:
93%
Ez fontos része a fejlődésnek, semmiképp ne akadályozd, maximum akkor lépj közbe, ha eldurvulna és dühből csinálnák.
2020. okt. 6. 22:34
 7/8 A kérdező kommentje:

A haver gyerekek is hallgatnak rám. Rám, mert én vagyok jelen egyedül anyuka!!

A ház melletti jàtszotér, teljes felügyelet nélkül hagyják a szülök a 8-9 èveseket.

En irányitok, hogy most inkàbb foci legyen, hintával ne magasra, homokkal nem csatázunk, folyamat stresszben vagyok x gyerekkel.

A bunyos játék teszi fel már nálam az i-re a pontot.

De kezelhetöek terelhetöek aranyosak amugy.

Kortársakrol, közösségröl, szocializáciorol van szo, nem családi dögönyözésröl.

2020. okt. 7. 06:23
 8/8 A kérdező kommentje:
*az utolsó mondatom, az apukás témára irtam az más lap.
2020. okt. 7. 06:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!