A kislányom 2,5 éves és nem beszél, csak valami számunkra érthetetlen halandzsa nyelven magyaráz! Vagy két szót azért már mond de inkább csak a saját kis nyelvén kommunikál! Van e valami teendőm ebben az esetben, vagy legyek türelmes?
Figyelt kérdés
2008. nov. 28. 11:34
1/4 anonim válasza:
Csak türelmesen. Majd magától elkezd magyarul is beszélni, nem csak babául:) Arra figyelj, hogy ne gügyögjenek neki.. hanem rendesen mondjanak ki minden szót helyes hanglejtéssel.
Ha majd már sok szót mondogat, egy- kettő meg nagyon hasonlít de nem tökéletes mehettek esetleg szakemberhez... addig nyugi
2/4 anonim válasza:
nem akarlak remiszgetni de egy baratnom pont igy jart a kislanyaval.egy ket szot mondott tisztan, de a tobbit csak a sajat kitalalt nyelven. elvitte orvoshoz, nem is egyhez mig vegul rajottek hogy a kicsei beszed diszlexias (ne hari nem tudom a pontos megnevezeset) tehat a korahoz kepest le van maradva. intenziv beszedterapiat irtak neki elo, meg logopedust. szoval jobb felni mint megijedni. az elmult egy evben szepen haladtak, de igy is meg boven a kora alatti szinten van.
3/4 anonim válasza:
Hát szerintem várj még egy kicsit. Ha látod hogy szépen lassan de fejlődik akkor hagyd. De ha nem akkor vidd el szakemberhez. De így is úgy is elviheted, kára nem lesz belőle és legalább te is megnyugszol.
4/4 anonim válasza:
Szia.Az én kisfiam se beszélt még ennyi idősen túl sokat.Most 4 éves és be nem áll a szája!Kicsit sejpit,de minden szót mond és rendesen,mondatokban beszél. :)Viszont az unokahugom szintén 4 éves és még alig-alig beszél.Voltak logopédusnál,de szerinte ez még nem gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!