Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek mi lehet az oka...

Alaszka kérdése:

Szerintetek mi lehet az oka annak, hogy a 3 és fél éves kislányom nem köszön, és felnőttekkel egyáltalán nem kommunikál (kivéve minket szülőket, nagymamát, óvónőt)?

Figyelt kérdés
Teljesen értelmes, okos gyerek, normális fejlődéssel, jó kommunikációval. Viszont a köszönésre nem tudjuk rávenni (pedig tudja hogy kellene), és ha felnőtt kérdezi, úgy csinál, mintha nem hallaná, olyannal is akit ismer, csak ritkábban lát, pl. védőnő, orvos, szomszéd...
2011. máj. 29. 19:09
 1/6 anonim ***** válasza:
Szégyenlős. Majd elmúlik. Ez normális.
2011. máj. 29. 19:38
 2/6 anonim ***** válasza:
Az én lányom 2,5 éves, ugyanúgy ahogy írod jól kommunikál, de sok felnőttel nem hajlandó beszélni, csak mosolygott ma pl sógornőmre is, pedig őt ismeri, de a világért meg nem szólalt volna. Szégyenlős amúgy, szerintem a tied is az. Talán kinövi majd.
2011. máj. 29. 20:27
 3/6 A kérdező kommentje:
Ő szó szerint inkább undok arckifejezéssel elfordul, sokszor olyan kellemetlen. Köszönni meg se gyereknek, se felnőttnek nem hajlandó.
2011. máj. 29. 21:02
 4/6 anonim ***** válasza:
ahogy látom ez is életkori sajátosság lehet, nálunk is volt... most lesz 3 éves, és egyik napról a másikra "kinőtte" - már nekem is annyira ciki volt, hogy közöltem vele, hogy akinek anya köszönöm, annak ő is és amennyiben nem, akkor megfordulunk és hazamegyünk! persze erre nem került akkor sor, de másnaptól mindenkinek olyan udvariasan köszönöm, hogycsak na!
2011. máj. 29. 22:58
 5/6 A kérdező kommentje:
Azért is tettem fel a kérdést, mert az oviban olyan ügyesen köszönnek a csoportjában, meg beszélgetnek a felnőttekkel a gyerekek. Mi ha megyünk reggel, az óvónőknek se köszön, csak bemegy...Pedig tényleg elmagyaráztuk már neki hogy ez csúnya dolog.
2011. máj. 29. 23:04
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem is szégyenlősség. Az meg egyedi a lányodnál, hogy mindezt durcival palástolja. :) Ki mivel.... Az én lányom is csak néz, forgatja a nagy szemeit, van,hogy a lábam mögé bújik, hiába beszéljük meg vele, hogy ha találkozunk felnőttel, akit anya, apa ismer és köszönünk neki, akkor ő is köszönjön. Eddig nem. :) Néha rá tudjuk venni, hogy legalább integessen, ha elköszönünk, de azt is csak azoknak, akik valamiért különösen szimpatikusak neki. Remélem változik, mert néha én is úgy érzem, mit mondhatnak, hogy nem köszön a gyerek még unszolásra sem. 3 éves.
2011. máj. 30. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!