17 hónaposotok mennyire beszél már? Hogyan kommunikál, ha még nem beszél esetleg?
16 hósom van, elég sok szót mond, de nem használja őket folyamatosan. Ismétel utánunk, de ugye idő kell neki,hogy ezek rögzüljenek is.
Amiket használ folyamatosan: kérsz(kér valamit), tess (tessék), kösz, bocs, ez, ott, kutyus, mama, papa, anya, apa, szia, hess, nem, labda . Kb ennyi.
Sokat mutogat, ha akar valamit. Ha nem értem meg azonnal, akkor kézen fog, és odavezet :)
Első vagyok. Szomszéd kisfiú egyébként most lesz 18 hónapos, és semmit nem beszél. Még csak annyit sem, hogy mama, vagy apa, vagy anya. Még csak babahablaty sincs.
Ő kézen fog minket, és odavezet ahhoz, amit szeretne, és mutogat. (Én az anyuka helyében elvinném valahová a gyereket, de hát nem én vagyok az anyja... mert szerintem legalább babahablatynak kellene lennie, de még az sincs, és engem ez azért aggasztana.)
17 hónaposom van.
Kb. 15-20 szót használ, ezen kívül egy csomó állat és egyéb hangot, hangutánzással.de főleg megmutatja vagy határozott gá hanggal hívja fel a figyelmünket arra, amit szeretne.
Pl., ha azt akarja, hogy kimenjünk, akkor vaú-zik és mutat az udvarra. Vagy hozza a kinti cipőjét.Övé a 2. polc a cipős szekrényben, könnyen eléri.
Vagy ha kakis a pelus, akkor elém áll és határozottan mutogat a fenekére és annyit mond: úúúúúúúúú
sZIA!
A lányom 17,5 hós!
Azt hazsnálja a legtobbet és tudatosan, hogy NEM és HOPPÁ!
Amúgy ha nagyon akarja akkor mondja PAPA, MAMA, APA, AJA, SZÍÍÍÍ (Ez a köszi és a szia), és puszi után is ezt mondja szerintem a szeretlek is :)
Tudja mondani, hogy PISZE, PUSZI, CUPP APUCI, HAPCI De ezeket nem használja, csak tudja
Állatokat utánoz Kígyó, macska, kutya oroszlán, hal (bár ez nem hang)
De ő is kézenfog és odavisz!Fogja a pelust ha kakis, az igen válasz az nálunk csak kézmozdulat! :) MEg természetesen mutogat, vagy odahozza amivel játszani szeretne!
Szóval hiába mondja ezeket a dolgokat, értelem szerűen csak a NEM és a HOPPÁ használatos nála! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!