18 hónaposotok miket mond már?
Nem érdemes hasonlítgatni. Két lányom van. A nagyobbik 2 éves koráig semmit nem mondott, csak annyit anya apa és gólya.
A kicsi 1,5 éves. 11 hónaposan kezdett el beszélni (apa anya, vau, pipi,stb.) Mostanra mondatokat mond, és mindent ismétel amit mondunk neki. Minden nap van 2-3 új szó amit megtanul és használ.
Kislány és 5.-én lesz 18 hónapos.
Mondja már,hogy:
-Apa
-Papa
-jájá(anya),de néha tisztán kimondja
-mamam (mama)
-mámám (kacsa)
-nem (és tudja társítani is,ahhoz ami tényleg nem kell neki vagy nem akarja megcsinálni)
-de
-alma
-hamma
-plapla (labda)
-aukó (autó)
-kut vagy vau-vau (kutya)
-cicc (cica)
-busz
-kanál
-kes (keksz)
-tás (táska)
-pucc (papucs)
-bucc (cipő)
-ohoh (bagoly)
-kot-kot (tyúk)
-tejcs (tejcsi)
-pulcs (pulcsi)
most csak ennyi jutott eszembe,de biztos,hogy van még! :)
én 18 hónaposom 5 azaz öt szót mondd :D
a többi hablaty, azt folyamatosan nyomja, lehet van benne még pár értelmes szó is csak én nem értem ;D
Az én fiam tegnap volt 18 hónapos.
Amiket tudatosan, visszatérően használ:
apa, anya, mama, de, nem, igen, itt, ott, gyere, hamm, inni, tessék, kérem (ezt a kettőt kicsit elmosódva, de mások számára is érthetően ejti), cica.
Ezen kívül hablatyol egész nap, de néha vannak meglepő mondásai: nincsen, nagyon jó, add már ide, így kell.
Állathangokból még csak az oroszlánt tudja, illetve mutaja a halat, a sünit és a kígyót.
Szerintem sem kell hasonlítgatni,minden gyerek más.
A hugom 2 éves koráig meg sem szólalt,már vitték anyuék orvoshoz,hogy néma marad.
Nekem 8 hónapos koromtól be nem álla szám:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!