Hogyan kommunikál 10 hónapos fiatok?
Arra gondolok, hogy hol tart a beszédfejlődésben? hogy mond-e már esetleg néhány szót? Van-e egyértelmű jelzése valamivel a síráson kívül, ha éhes vagy ha akar valamit? Ha beszéltek neki folyton rátok néz? Válaszolgat a maga nyelvén nektek?
+ eljátszik pl. a járókában egyedül is, míg nem vele foglalkoztok?
Az én kisfiam ilyen idősen már nagyon szépen eljátszott magában, járókánk nincsen, a kiságyba raktam be vagy leterítettem a szőnyegre a játszószőnyegét és azon játszott, a baba játékok nem mindig kötötték le (most se nagyon) inkább a használati tárgyakkal játszott pl: vödör, kosár, műanyag pohár, pet palack, mobilom, távkapcsoló, kisebb labda, stb
Konkrétan még nem beszélt, normális szavakat nem mondott ilyen idősen, mondatokat meg még most sem mond (21 hónapos) de szó kezdeményeket már használt 10 hónaposan pl: mikor hintáztattam én mondtam, hogy hinta-palinta és ő is valami hasonlót : innnta-paiiinta. Ha szólni akart nekem akkor nem anyának szólított hanem Aííítának. Az egyetlen értelmes szava az apa volt ilyenkor, de ezt sem biztos, hogy mindig az apjára értette néha csak úgy mondogatta... Enni sosem kért, egy kezemen meg tudnám számolni, hogy eddig hányszor volt éhes, a mai napig rossz evő, alig eszik. 10 hónaposan már szaladozott, de nem egyedül van egy kis csacsija aminek kerekei vannak azt tolta maga előtt és úgy száguldozott, de nagyrészt még mászott. Ágyról veszélyesen közlekedett fejjel jött lefelé, már majdnem egy éves volt mikor megtanult lefarolni az ágyról. Ha beszéltem neki legtöbbször nézett és próbált utánozni, de ha volt valami érdekesebb dolog ami elvonta a figyelmét akkor bohóckodhattam én neki ezerrel, nem érdekelte. Jobban egy éves kora után lett érdeklődőbb, egyre ügyesebben magyarázott és már nem csak kézzel-lábbal értette meg magát :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!