Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kislanyom allandoan elegedetle...

Kislanyom allandoan elegedetlen, mit tehetnek?

Figyelt kérdés
Egyszeruen tanacstalan vagyok. Megyek erte az oviba es mar akkor morog. Ez igy nem jo, ugy nem jo. Utana folytatja, miert nem hoztal ezt, miert azt hoztal?miert ez a vacsi, miert nem amaz. Ha probaljuk fegyelmezni, pl. nem kap valamit, azt be is tartjuk, de nem hasznal. Morog tovabb, akkor nem is kell, es megint durcazik. Oviban nincs vele baj, csak minket tisztel meg ezzel. Lassan 6 eves.
2020. szept. 15. 06:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
84%

Rollerezés után is panaszkodott valamin?

Lehet nekünk se fog beválni, de azért kipróbálom a lemozgatást nyafogásnál.

2020. szept. 15. 08:04
 12/18 anonim ***** válasza:
92%

Ha valami nem tetszik neki, èrezz vele együtt, aztàn keressetek együtt konstruktìv megoldast.

Pl stikeeznèl; jaj, èrtem, hogy csalòdott vagy, nem a kislàny/cica/wc volt benne? Kàr. Elcserèljük facebookon/ismerősökkel/oviban?

2020. szept. 15. 09:16
 13/18 A kérdező kommentje:

Koszonom a valadzokat.

12es, igen igy probaltam, plusz a tesok is hordjak be a suliba, hatha tudnak cserelni olyat, amit o szeretne. Igazabol sokszor ugy erzem, h kell neki valami urugy ra, h hisztizzen. Ha nem ezen, mert valahogy megnyugtatom, keres mas dolgot amin nyafoghat. Ami eddig bevalt, h megolelgetem, megszeretgetek akkor hellyel kozzel megbekul, utana viszont folytatja elolrol.

2020. szept. 15. 09:59
 14/18 A kérdező kommentje:
3mas, pont ilyen az enyem is, mintha en irtam volna. Az orok elegedetlen.
2020. szept. 15. 10:01
 15/18 A kérdező kommentje:

Elofordul igen, hogy mi is morgunk, nem jott a szerelo, nem szolt vissza, a masik gyerek nem akar lecket irni, miert adtak ilyen sokat, miert kell ezt elolvasni stb. Szoval igen vannak ilyenek itthon is, de szerintem nem extrem szinten.

A masik, amit az egyik valaszolo irt az is igaz lehet, lehet az ovis feszultseg igy jon ki.

A mozgas megvan, a torodes, szeretgetes, alkudozas megvan. Megis morgos, nyafogos.

2020. szept. 15. 10:06
 16/18 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem ez életkori sajátosság. A lányom is pont ilyen. Ő is nemsokára 6 éves lesz. Olyan mint egy kamasz. Semmi nem jó neki, és még azt is letagadja amit ő mondott. Nálunk is előfordul, hogy az apja hoz neki egy joghurtot vagy valami apróságot, ha boltba megy, és nem egyszer fordult olyankor elő, hogy megköszönte volna, duzzogni kezdett, hogy miért azt hozta, pedig olyat nem kap, amiről tudjuk, hogy nem eszi meg szívesen. Valamelyik nap paradicsomos húsgombócot kért enni, mert az oviban az volt, és neki mennyire ízlett. Hétvégén megcsináltam. Megkóstolni sem volt hajlandó és azt hajtogatta, hogy ő olyat sosem evett, és nem is kérte, hogy olyat főzzek. Vagy kap egy szép felsőt, amin a kedvenc figurája van, de ő szinte biztos, hogy beleköt például a színébe. Nem baj, ha előtte nap még az volt a kedvenc színe. Olyan mint egy zsémbes öregasszony, akinek semmi nem jó. Én már nem foglalkozom vele.
2020. szept. 15. 10:28
 17/18 anonim ***** válasza:

Igen, feszült az ovi után, ahogy írod ott jól viselkedik- veletek már nem.

Valami bántja, valami zavarja az fix- nem jó a vacsora, miért ezt hoztál, miért azt- (kicsit megfigyelhető idős embereknél is)- mi a kulcs?- szerintem próbálj vele kettesben programot csinálni, amikor csak rá figyelsz, amikor teljesül a kívánsága- amikor így viselkednek az olyasmihez hasonló, mint amikor mi felnőttek mondjuk több hetet dolgozunk hétvége és szabadság nélkül- frusztrált leszel. Mikor hazaér ne gardírozd egy ideig, hagyd meg neki azt a bő 1 órát, míg akklimatizálódik, addig csináljon, amit szeretne. Hidd el utána kezelhetőbb lesz.

2020. szept. 15. 15:36
 18/18 anonim ***** válasza:
Helló! Megoldódott azóta? Mert mi is így vagyunk, igaz nem mindig és állandóan, de sokszor van ez, hogy valahogy sose jó az ami van. Hiába teperünk, valahogy sosem jó. Tippek így utólag visszanézve? Köszönöm!
2021. márc. 25. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!