Kislanyom allandoan elegedetlen, mit tehetnek?
Esetleg a vacsival kapcsolatban kilehetne probalni, hogy megengeditek neki, hogy o dontse el mit egyetek. Persze ugy, hogy elossor felajanlasz mondjuk 3-4 lehetoseget es ebbol valaszthat o.
Az elso problemara is bevalhat ha meg ovi elott megkerdezed mit szeretne ovi utan enni. Turorudit kiflivel vagy kremturot zsemlevel (csak peldak)
Nincs gyerekem, szoval nemtudom ezek mennyire hatasosak, de egy probat talan meger. Sok sikert! :)
23/L
Én ezt nyafogásnak hívom, folyamatosan panaszkodik, negatív, mindig van valami baja. Nem tudok mit kezdeni vele, én pont az ellentéte vagyok.
Kiszedek 1 db evőkanál! ételt, hogy csak annyit egyen legalább, erre nyafog hogy fél kanállal kellett volna, de a két szál tésztánál sem érzi magát szerencsésnek, hogy csak ennyit várok el, neki egy kellene vagy inkább semmi.
Néha arra gondolok, túl alacsonyak az elvárásaim, ezért nem tud örülni a szerencséjének, ha még szigorúbb lennék és többet várnék tőle, akkor örülne majd a kisebb klassz dolgoknak is, de a visszajelzések, meg tapasztalatok alapján már így is hajcsár vagyok, meg kevesebb szabadsága/jutalma van a gyerekemnek, mint másokénak, azok pedig tök hálásak és pozitívak az apróságok miatt is..
Szóval egyszerűen ilyen negatív a gyerekeink beállítása.
Lehet, hogy szimplán az óvodai feszültség jön ki belőle. Mint amikor a felnőtt hazamegy a munkahelyéről és rögtön morog az otthon levőkkel, hogy "ezt miért ide tetted, azt meg miért oda", mert a munkahelyi feszültség így jön ki belőle.
Hétvégén is ilyen?
Nyári szünetben, ill. a tavaszi óvodabezárás idején is ilyen volt?
Ezt látja tőletek?
Nem.szoktatok otthon sokat panaszkodni?
Akkor a többiektől látja.
Próbálj vele mindig pozitív dolgokról beszélni, majd átveszi azt.
Nézd milyen szép az a virág.
Stb stb.
Dejo hogy megyünk haza, főzünk finomat.
Olyan dolgokat dicséri neki, ami nem kerül pénzbe.
Milyen szép kek a cipőd.
Ilyesmi
Ú négyes, mennyire igazad lehet!
Erre nem is gondoltam, lehet feszültségből teszi és így jön ki. Kipróbálom hogy trambulinnal lemozgatom ha ilyen, mozgással könnyű megszabadulni a feszültségtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!