Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek kellene a kislányo...

Szerintetek kellene a kislányomnak egy kivizsgálás?

Figyelt kérdés
kislányom 3 éves múlt, 11.5 kg. (90cm)Most kezdte az óvodát, mindig rosszevő volt. Ha nem etetem nem eszik, van néhány kedvenc de sokszor azt is elutasítja. Az oviban is mondják nem eszik, mondtam hogy én is csak trükközéssel tudom nagy nehezen. Közölték hagyjam ha eszik magától eszik, ha nem akkor maradjon éhen. Én ezt viszont nem tudom elviselni mert 3 éve élünk nap mint nap együtt és tudom milyen. Nem fog enni.... arra gondoltam lehet van valami betegsége aminek ez az oka. Érdemes? Volt valakinek hasonló procedúra? Hova kell menni, mit csinálnak?
2020. szept. 14. 20:26
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
72%

18-as, mintha apai nagyanyámat írtad volna le. Ő is elkezdte mindig, hgoy "Ami a tányéron van, meg kell enni! Addig nem állsz fel!"

Én sem voltam olyan jó evő (ellentétben öcsémmel, aki viszont igen), gyerekként nem sokat ettem, de sosem voltam éhes. És anyumék sem tukmáltak, csak öreganyám. Mondjuk ő nem is tudott főzni, ellentétben anyummal, aki elmehetne mesterszakácsnak. De ő sosem tömött, hagyta, hadd egyek, amennyi jólesik. Ha az csak öt falat rántott hús volt, akkor annyi volt. Köszönöm, jól vagyok, jelenleg 167 centi vagyok és a súlyom is megfelelő a magasságomhoz képest. Sosem voltam kövér, de nem is voltam soha sovány.

Az emberi szervezet amúgy csodálatos dolog. Pontosan tudja, hogy mennyi tápanyagra van szüksége.

2020. szept. 15. 07:39
 22/24 anonim ***** válasza:
42%

"Az emberi szervezet amúgy csodálatos dolog. Pontosan tudja, hogy mennyi tápanyagra van szüksége."

Semennyire? :)

Most lányom épp a semennyi mellett döntött a reggeli kapcsán. Egy falat se ment le.

Anyukád meddig nem aggódott volna, ha az 5 falatok helyett (5 falat lakoma!) minden étkezést visszautasítottál volna?

Nem tömtem meg.

2020. szept. 15. 08:02
 23/24 anonim ***** válasza:
71%
Az én kislányom is volt hogy az első időkben alig evett bent az óviban és később a többiek hatására mostmár mindent megeszik. Szóval szerintem a társai majd nagy húzóerő lesz neki. Kell még kis idő. Kitartást!
2020. szept. 15. 11:41
 24/24 anonim ***** válasza:
72%

Őőő... itt a baj az, hogy ő nem eszik az neki egy válaszreakció valamire- mondjuk kicsit sokat van elővéve a téma, hogy mennyit ezsik, mit eszik, hogyan eszi?- netán ülsz mellette mikor eszik, de te nem eszel, csak mondogatod neki, hogy ezt is azt is egye még meg?

Gyerekek akkor csinálják ezt, mikor anyuka/apuka túltolja az egész kaja mizériát. A gyerek pedig befeszül, hogy jajj már megint én vagyok a téma, jajj már megint a kaja a téma.

Ha ti asztalhoz ülnétek és jóízűen falatoznátok mondanátok fennhangon, hogy melyik étel milyen finim, miközben azért persze lenne neki is kint tányér de úgy csinálsz, mintha észre sem vennéd, hogy ott lenne ő is, netán ünnepi asztalt terítenél pl. gyertya stb, ami különleges a többihez képest. Érted mire akarom kifuttatni a dolgot- hogy magától jöjjön oda enni és kérjen enni- azért mert insprilája, hogy ti milyen finomat esztek.

Ez segíthet.

2020. szept. 15. 15:46
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!