Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek kellene a kislányo...

Szerintetek kellene a kislányomnak egy kivizsgálás?

Figyelt kérdés
kislányom 3 éves múlt, 11.5 kg. (90cm)Most kezdte az óvodát, mindig rosszevő volt. Ha nem etetem nem eszik, van néhány kedvenc de sokszor azt is elutasítja. Az oviban is mondják nem eszik, mondtam hogy én is csak trükközéssel tudom nagy nehezen. Közölték hagyjam ha eszik magától eszik, ha nem akkor maradjon éhen. Én ezt viszont nem tudom elviselni mert 3 éve élünk nap mint nap együtt és tudom milyen. Nem fog enni.... arra gondoltam lehet van valami betegsége aminek ez az oka. Érdemes? Volt valakinek hasonló procedúra? Hova kell menni, mit csinálnak?
2020. szept. 14. 20:26
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
92es méretet vettem neki, ha kisebbet veszek sajnos akkor kint van a bokája :)
2020. szept. 14. 21:45
 12/24 A kérdező kommentje:

8# aranyos vagy, szupet ötlet a csaló nap, megpróbálom majd vele megvitatni hátha hatása lesz.

9# sokat játszunk együtt, rajzolunk, gyurmázunk. Mióta ovi van, délig végzem a dolgom ami marad feladat azt elnapolom és a délután csak az övé.

10# bérescseppet kap. Plusz egyéb vitaminokat is adok neki, eddig hatását nem éreztem de pár napja kezdtük:)

2020. szept. 14. 21:48
 13/24 anonim ***** válasza:
78%
Nálunk kicsit máshogy volt, mert az én kislányom másfél éves koráig egy zabagép volt. Bármilyen kaját meglátott, megette. Aztán szinte egyik napról a másikra elkezdett alig enni. Mi voltunk több székletvizsgálaton, vérvételen, ultrahangon, nem találtak semmit. Végül egy év után eljutottam oda, hogy nem könyörögtem, nem bohóckodtam az etetésnél, hanem eléraktam az ételt, és még véletlenül se figyeltem oda, hogy megeszi-e vagy nem. Akkor kezdett el újra enni. Most sem egy nagyevő, de már nem aggasztóan keveset eszik.
2020. szept. 14. 22:00
 14/24 anonim ***** válasza:
58%

"Figyeld meg, hogy ha nem tukmálod jelezni fogja előbb-utóbb hogy éhes, mert érezni fogja ő is hogy éhes."

Imádom ezt a tanácsot. Mindig olyantól jön, aki szerint az ő gyereke rossz evő, holott fogalma sincs milyen az 😂

Nem, nem áll a hűtő előtt egy óra múlva.

5 év alatt még sose volt olyan hogy ő komolyan megéhezett volna. Az éhes vagyok nála kimerül túlzás nélkül két falatban.

A mai menü (itthon volt): reggeli két harapás (házi) májas kenyér minden más nélkül (öccse két nagy szeletet evett paprikával, paradicsommal, uborkával, sajttal), mellé két korty víz. Ebéd a "kedvenc" túrós csuszája volt hamis gulyással. A leves levéből evett egy mokkáskanálnyit, a tésztából kért szigorúan 5 (!) tésztadarabot, mert annyi éves (oviban szoktak ezzel jönni).

Egyébként volt tízórai és uzsonna is itthon, amivel ő nem élt, soha nem is volt trakta, kergetés az étellel. A testvére evett csak, de jó ízzel. Vacsorára hideg volt. Egy fél joghurtot evett. Oviban még kevesebbet eszik.

Nem véletlenül nádszál vékony. 15 kg 110 cm.

90 centihez 9,7 kg volt 2 évesen.

Testvére 1,5 és 11 kg 84 centihez. Neki nem győzök főzni.

2020. szept. 14. 23:05
 15/24 anonim ***** válasza:
77%
Én vagyok aki azt írta figyeld meg ha nem tukmálod megéhezik. Nos, van egy rosszevő öcsém, kiskorában kb azt hitték anyukám éhezteti, úgy nézett ki. Ma sem tudna felsorolni öt kaját, amit szívesen megeszik...193 cm és 120+ kg, köszöni, jól van, elég nagyra nőtt és túlélte, hogy nem kergettük az asztal körül az ennivalóval, de mindenkinek szíve joga mit csinál a gyerekével.
2020. szept. 14. 23:18
 16/24 anonim ***** válasza:
33%

Egyezek az utolsóval!

Az igazán rosszul evő gyerekek nem fognak a hűtő előtt kuncsorogni.

Én is kipróbáltam ezt a majd eszik, ha éhes lesz dolgot. Azóta is bűntudatom van!

Sőt, nem csak én, hanem a nagymama is bevetette a "majd én ránevelem az evésre" kártyát. Neki se sikerült.

Nálunk se édesség, se fagyi, se ropi nem kell,hiába van az asztalon. (gyümölcs és zöldség sem) Simán elvan a gyerekem egész nap éhen. Vacsira eszik 4 falat kenyeret és ennyi. Ha rajta múlna a másnapot újra éhgyomorral töltené.

2020. szept. 14. 23:30
 17/24 anonim ***** válasza:
28%
16-os vagyok, a 14-sel egyezek.
2020. szept. 14. 23:32
 18/24 anonim ***** válasza:
89%
És akkor aki azt vallja, hogy a gyereke éhen halna ha nem üldözné az étellel az mit tanácsol a kérdezőnek? Csinálja azt mint az én nagynéném? Náluk megvolt, hogy unokatesómnak csak ő szedhetett kaját még iskolás korban is, annyi mennyiséget amit ő gondolt jónak és ha kellett neki ha nem meg kellett enni, ha két órát ültek ott, vagy ha üvöltött a végén a gyerek akkor is az utolsó falatot is meg kellett enni (én ezt sokszor felnőttként nem tudom teljesíteni úgy, hogy én szedek magamnak) meglett az eredmény, a gyerek hozzászokott hogy zabalni kell ha kéri az ételt ha nem, most azzal küzdenek, hogy nem tud fogyni és túlsúlyos lett nem kicsit. Dédim egyszer jatszotta el ezt anyámmal, ő addig nem állhatott fel az asztaltól míg a zöldbab levest nem ette meg, a mai napig nem bír ránézni sem pedig már 50 éves.
2020. szept. 14. 23:43
 19/24 anonim ***** válasza:
81%

18, kínálni, nem kergetni!

A kiéheztetésre írtuk, hogy nem használ. Csak még jobban összeszűkül a gyomra.

Nem írtuk, hogy tömni kell. Az se fog használni, legfeljebb visszahányja.

De ahhoz én ragaszkodom, hogy üljön le, ha mi eszünk (mert csak a konyhában ülve eszünk, szobában illetve szaladgálva soha) és egyen pár falatot. Van kínálat. Van jó példa.

De hiú ábránd, hogy van olyan okos tanács, amitől jó evő lesz.

2020. szept. 15. 06:42
 20/24 anonim ***** válasza:
75%

*Az "edd meg különben" kártyát egyedül egy esetben használom. Az édességhez feltételként. Mert akármilyen vékony nem engedem, hogy nasin éljen. Ha eszik a főételből valamennyit, akkor kaphat. 10-ből 9 esetben nem hatja meg, inkább nem kér édességet sem.

Na ILYEN egy rossz evő.

2020. szept. 15. 06:48
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!