Szerintetek kellene a kislányomnak egy kivizsgálás?
Már hogy lehetne beteg?
Szimplán rosszevő,finnyás,mint sokan mások,nem kell aggódni.
A gyereknek EGYETLEN BAJA VAN, és az az, hogy TE folymatosan több ételt tömsz bele, mint ami neki jólesik, ezért kialakult benne az, hogy az evés undorító kínzás.
Az egyetlen MEGOLDÁS, ha tényleg hagyod, hogy AKKOR és ANNYIG egyen, ami neki megfelel, még akkor is, ha esetleg hetekig alig eszik valamit.
Olyan kisgyerek ugyanis nincs, aki kaja MELLETT éhenhal.
Itt az egyetlen, AKIT kezelni kellene, az TE VAGY!
Ahogy a második írja. A gyerekek többsége két okból nem eszik.
1. Otthon tömik, mint a libát, így kialakul nála az ételtől való undor.
2. Nem ismeri az ételeket, mer otthon nem főznek és csak félkész kaja van.
Anyukám óvónő, ő napi szinten találkozik mindkét esettel. Bár náluk inkább az utóbbi az, ami gyakoribb. Ők pl. nem erőltetik a dolgot. A gyerek vagy eszik, vagy nem. Ha a gyerek éhes, majd enni fog.
Köszönöm a válaszokat! Megfontolom. Engem azért zavar mert apukám mondta lehet nem ártana egy vizsgálat. Illetve az hogy a vele hasonló korú gyerekek annyira jó súlyban vannak, én meg konkrétan ha veszek egy nadrágot varrom össze a derekát mert leesik róla. Na meg persze a gyermekem, és féltem. A legjobbat akarom neki.
Rengeteg figyelmet kap, amennyi tőlem telik, de nem értem ez hogyan kapcsolódik ehhez? Kérlek írd le, biztos van oka.
Utolsó! Mindig főzök, próbálok változatosan, és valahogy sokszor megsem kóstolja elutasítja. Ma például zöldbab levest akartam adni, de erre ő drámázott, és virslit kért. Van itthon, vésztartaléknak de nem gondolom hogy a legjobb. Igazából ha éhes szól de tudjátok mit??? Gabonapelyhet.... nem szokott kapni, esetleg néha reggelire vagy vacsorára de mikor napközben kéri akkor nem. Mást olyankor elsem fogad.
Vagy például farkaséhes....csokira és hisztizik a normális étel miatt....
3-as vagyok, azért varrod össze a ruhák derekát, mert valószínű kicsit kisebb az átlagnál és lehet elég lenne rá kisebb ruha. Azt írtad 90 centi, én vagyok, akinek a másfél éves lánya 88 és ugyanúgy 11,5 kg, 92-es ruhákat veszek rá már most. Gondolj bele, a te lányodra is pont jó lenne, de ez a méretezés úgy van külföldi oldalakon, hogy 18-24 hónapos gyerek méretei.Ettől függetlenül az én lányom is olyan alkat pl, hogy mindenhol passzos rá a ruha, de deréknál a legtöbb eláll.
Lehet a lányod sosem lesz jó evő, én is borzalmas evő vagyok a mai napig, kiskoromban is az voltam. Én azt javasolnám, hogy vezess be egy "csaló napot" és ezt beszéljétek is meg. Tudom nem jó, de még mindig a kisebbik rossz. Mondd meg neki, hogy mondjuk pénteken délben és este azt ehet, amit akar, de nyilván mértékkel! A többi nap viszont az van, amit te adsz szintén észszerű keretek közt, de nincs appelláta. Nem baj, ha nem eszi meg, DE kóstoljon bele és mondja meg mi az ami nem tetszik neki benne. Az íze, a szaga, maga a kinézet, stb? Esetleg játék közben üljetek le és beszéljétek meg mik a kedvenc ételek, alapanyagok (szereti pl a borsót) vagy ha te tudod indulj ki abból és próbálj meg olyan alapanyagokkal de más ízesítéssel variálni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!