Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek kellene a kislányo...

Szerintetek kellene a kislányomnak egy kivizsgálás?

Figyelt kérdés
kislányom 3 éves múlt, 11.5 kg. (90cm)Most kezdte az óvodát, mindig rosszevő volt. Ha nem etetem nem eszik, van néhány kedvenc de sokszor azt is elutasítja. Az oviban is mondják nem eszik, mondtam hogy én is csak trükközéssel tudom nagy nehezen. Közölték hagyjam ha eszik magától eszik, ha nem akkor maradjon éhen. Én ezt viszont nem tudom elviselni mert 3 éve élünk nap mint nap együtt és tudom milyen. Nem fog enni.... arra gondoltam lehet van valami betegsége aminek ez az oka. Érdemes? Volt valakinek hasonló procedúra? Hova kell menni, mit csinálnak?
2020. szept. 14. 20:26
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
47%

Már hogy lehetne beteg?

Szimplán rosszevő,finnyás,mint sokan mások,nem kell aggódni.

2020. szept. 14. 20:36
 2/24 anonim ***** válasza:
61%

A gyereknek EGYETLEN BAJA VAN, és az az, hogy TE folymatosan több ételt tömsz bele, mint ami neki jólesik, ezért kialakult benne az, hogy az evés undorító kínzás.

Az egyetlen MEGOLDÁS, ha tényleg hagyod, hogy AKKOR és ANNYIG egyen, ami neki megfelel, még akkor is, ha esetleg hetekig alig eszik valamit.

Olyan kisgyerek ugyanis nincs, aki kaja MELLETT éhenhal.

Itt az egyetlen, AKIT kezelni kellene, az TE VAGY!

2020. szept. 14. 20:42
 3/24 anonim ***** válasza:
93%
A magassága a súlyához képest jó, az én lányom 88 cm és 11,5 kg. Az már más kérdés, hogy ő másfél éves, de arányaiban pont jó, se nem vékony, se nem dagi. Az evéssel kapcsolatban igaza van az óvónőknek plusz itt a válaszolóknak, nem kell tömni, hidd el enni fog, kínálgatni se kínálgasd. Az én gyerekem se valami jó evő, pl reggelire tehetnék elé tíz kaját nem enné meg, de rá fél órára-órára már ott áll a hűtő előtt vagy az asztalon nézegeti a kajákat. Jó néznénk ki, ha az az egy óra a (szerintem) reggeli idő és az ő éhsége között azzal telne hogy kergetném a kajával meg tukmálnám neki (amúgy szerintem akkor sem enne érdemi mennyiséget sokkal hamarabb). Figyeld meg, hogy ha nem tukmálod jelezni fogja előbb-utóbb hogy éhes, mert érezni fogja ő is hogy éhes. Annyi életösztön már egy újszülöttben is van, hogy ha éhes sír míg nem kap enni, hidd el a hároméves gyerekből sem veszett ki.
2020. szept. 14. 21:10
 4/24 anonim ***** válasza:
93%
Első körben tarts egy alapos önvizsgálatot. Nem csinálsz indokolatlanul nagy hűhót az étkezésből? Mennyi figyelmet kap tőled/tőletek a gyerek az evési mizérián kívül? (Ne írd ide a választ, senkinek semmi köze hozzá. Magadban gondold végig még a gyerek apjával beszéljétek meg.) Próbáld ki, amit mondott az óvónő. Ki tudja, még az is lehet, hogy működik. Nyilván ne éheztesd egy hétig a gyereket, de ha egy napig nem eszik, nem lesz baja. Ha mégsem működik, akkor konzultálj a gyerekorvossal. Bizony állhat a háttérben valamilyen emésztési probléma is. Kitartás.
2020. szept. 14. 21:11
 5/24 anonim ***** válasza:
69%

Ahogy a második írja. A gyerekek többsége két okból nem eszik.

1. Otthon tömik, mint a libát, így kialakul nála az ételtől való undor.

2. Nem ismeri az ételeket, mer otthon nem főznek és csak félkész kaja van.

Anyukám óvónő, ő napi szinten találkozik mindkét esettel. Bár náluk inkább az utóbbi az, ami gyakoribb. Ők pl. nem erőltetik a dolgot. A gyerek vagy eszik, vagy nem. Ha a gyerek éhes, majd enni fog.

2020. szept. 14. 21:12
 6/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Megfontolom. Engem azért zavar mert apukám mondta lehet nem ártana egy vizsgálat. Illetve az hogy a vele hasonló korú gyerekek annyira jó súlyban vannak, én meg konkrétan ha veszek egy nadrágot varrom össze a derekát mert leesik róla. Na meg persze a gyermekem, és féltem. A legjobbat akarom neki.

Rengeteg figyelmet kap, amennyi tőlem telik, de nem értem ez hogyan kapcsolódik ehhez? Kérlek írd le, biztos van oka.

Utolsó! Mindig főzök, próbálok változatosan, és valahogy sokszor megsem kóstolja elutasítja. Ma például zöldbab levest akartam adni, de erre ő drámázott, és virslit kért. Van itthon, vésztartaléknak de nem gondolom hogy a legjobb. Igazából ha éhes szól de tudjátok mit??? Gabonapelyhet.... nem szokott kapni, esetleg néha reggelire vagy vacsorára de mikor napközben kéri akkor nem. Mást olyankor elsem fogad.

Vagy például farkaséhes....csokira és hisztizik a normális étel miatt....

2020. szept. 14. 21:27
 7/24 anonim ***** válasza:
7%
Nem szabad engedni neki
2020. szept. 14. 21:32
 8/24 anonim ***** válasza:
10%

3-as vagyok, azért varrod össze a ruhák derekát, mert valószínű kicsit kisebb az átlagnál és lehet elég lenne rá kisebb ruha. Azt írtad 90 centi, én vagyok, akinek a másfél éves lánya 88 és ugyanúgy 11,5 kg, 92-es ruhákat veszek rá már most. Gondolj bele, a te lányodra is pont jó lenne, de ez a méretezés úgy van külföldi oldalakon, hogy 18-24 hónapos gyerek méretei.Ettől függetlenül az én lányom is olyan alkat pl, hogy mindenhol passzos rá a ruha, de deréknál a legtöbb eláll.

Lehet a lányod sosem lesz jó evő, én is borzalmas evő vagyok a mai napig, kiskoromban is az voltam. Én azt javasolnám, hogy vezess be egy "csaló napot" és ezt beszéljétek is meg. Tudom nem jó, de még mindig a kisebbik rossz. Mondd meg neki, hogy mondjuk pénteken délben és este azt ehet, amit akar, de nyilván mértékkel! A többi nap viszont az van, amit te adsz szintén észszerű keretek közt, de nincs appelláta. Nem baj, ha nem eszi meg, DE kóstoljon bele és mondja meg mi az ami nem tetszik neki benne. Az íze, a szaga, maga a kinézet, stb? Esetleg játék közben üljetek le és beszéljétek meg mik a kedvenc ételek, alapanyagok (szereti pl a borsót) vagy ha te tudod indulj ki abból és próbálj meg olyan alapanyagokkal de más ízesítéssel variálni.

2020. szept. 14. 21:38
 9/24 anonim ***** válasza:
65%
Én kérdeztem rá az étkezésen kívüli figyelemre. Gondolom amíg etetni próbálod a gyermeket, maximálisan körbeugrálod, és olyankor csak vele foglalkozol. Arra gyanakszom, hogy a gyermek élvezi ezt a kizárólagos figyelmet és a teljeskörű kiszolgálást. De ha étkezésen kívül is megkapja a 100%-os figyelmet, akkor valószínűleg más áll a háttérben.
2020. szept. 14. 21:40
 10/24 anonim ***** válasza:
13%
Ja és ami még eszembe jutott, sok kisgyerekes ismerős javasolta, akinek rossz evő a gyereke, hogy próbáljuk ki a Béres cseppet, mert elvileg étvágyjavító hatása is van. Esetleg megpróbálhatjátok ti is, ha még nem használjátok, ha másra nem hát immunerősítésnek jó lesz.
2020. szept. 14. 21:40
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!