Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák, akik minden nap...

Anyukák, akik minden nap főztök, hogyan egyeztetitek össze a munkával?

Figyelt kérdés
Főznöm kell az oviba, minden nap leves, második, uzsonna. Még csak a 3. hét kezdődött, de reggel már sírva ébredtem, hogy hogy fogom ezt bírni nagyjából örökre (legalábbis 10 évig még tuti). Olyan diétája van a gyereknek, amit nem tud egy étkeztető sem biztosítani. Én próbálom a menüt az ovishoz igazítani, hogy legalább úgy tűnjön a gyereknek, hogy nem eszik teljesen mást,de már most nagyon elfáradtam a munka mellett. Ti hogy bírjátok? Vagy hogy csináljátok?
2020. szept. 14. 10:27
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Engedd el az óvodai menüt. Főzz szombaton 2-3 féle fagyasztható kaját, vagy vasárnap és szerdán egy-egy nagyobb adagot, és azt vigye be felváltva. Jobb is, ha a gyerekben tudatosítod, hogy az ő kajája más, mert így kevésbé fordulhatnak elő beleevéses balesetek.

És nem kell leves meg második! Elég valami egytálétel. vagy max valami 2 perc melót igénylő krémleves. Meló mellett bele fogsz ebbe rokkanni, ne csináld!

2020. szept. 14. 11:19
 12/27 anonim ***** válasza:
76%
Dehogy főzök minden nap. 2-4 napra főzök. De mivel 2 nap után en sem eszem szívesen 2 napnyit lefagyasztok. Bolognait, pörköltet meg ilyeneket ragyogóan lehet nagy tételben készíteni.
2020. szept. 14. 11:37
 13/27 anonim ***** válasza:
88%
4-es ne vicceljünk már mikor a kórházak nem képesek cukorbeteg menüt biztosítani... Mókás lenne ha az összes intézményt elkezdenénk feljelenteni. Kiváncsi lennék az eredményre.
2020. szept. 14. 11:39
 14/27 anonim ***** válasza:
28%

13!

Pedig azt kellene

2020. szept. 14. 11:43
 15/27 anonim ***** válasza:
94%
14 tényleg kiváncsi lennék az eredményre, hiszen olyan intézményekről beszélünk, akiknek az az állam nem ad erre pénzt, aki hozta a fenti törvényt. Ez olyan róka fogta csuka, nem? 🤔
2020. szept. 14. 11:49
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is engedd el az ovis menüt.

Nekem fél évig kellett főznöm a gyereknek.

Volt, hogy 2 nap ugyanazt vitte.

Csináltam natúr csirkemellet, egyik nap krumplit vitt hozzá csalamádéval, másnap rizst és tartármártást.

Kifőztem tésztát és egyik nap spenótos szósz, másnap paradicsomos szószt tettem rá.

Levessel nem bajlódtam. második fogásnak gyümölcsöt vagy joghurtot tettem be.

Óvónőnek nem tetszett. De nekem sem, hogy hogy külön főznöm kell.

Mondtam neki, hogy én megoldom a főzést, ő oldja meg, hogy senki se érezze rosszul magát az ebéd miatt. Magyarázza el a gyerekeknek miért eszik mást az enyém.

2020. szept. 14. 11:52
 17/27 anonim ***** válasza:
83%

Én lefagyasztani nem szoktam készételt, mert mint mondtam, kétnaponta, ha olyan kaja van ami csak frissen jó (rántott dolgok) akkor főzök másnap is.

Kérdező, neked azért javasoltam hogy fagyassz le, mert gondolom kétfelé főzöl, az pedig már macerásabb.

2020. szept. 14. 11:55
 18/27 anonim ***** válasza:
83%
Lisztérzèkeny diéta?
2020. szept. 14. 11:57
 19/27 A kérdező kommentje:
Huh, nem számítottam rá, hogy ennyien fognak válaszolni. Köszi mindenkinek. Az a helyzet, hogy crohn beteg a gyerekem, amire nincs központilag meghatározott diéta. Van, amire egyénileg érzékeny, pl. Karalábé, borsó, karfiol, stb. Van, amit alapból érdemes kerülni az ilyen betegségben szenvedőknek, pl. bolti pékáruk, felvagottak, virsli, stb. Egyszerűen ezt semelyik közétkeztető nem tudja biztosítani, mert tömeges kiszolgálásra vannak beállva. Levest muszáj főznöm, mert a többiek is kapnak, és a gyerek is szereti. Húslevesből vasárnap főzök sokat és azt használom egész héten alaplének. Sajnos nem tudok nagy tételben főzni és fagyasztani, mert 30 nm a lakás, nem fér be egy fagyasztó. Kovászos kenyeret sütök hetente 1-2x, azt bírja a pocakja. A második a legmacerasabb, lehet tényleg el kell engednem, h ugyanaz legyen neki is a kaja. 😢
2020. szept. 14. 12:59
 20/27 anonim ***** válasza:
50%
Lehet, hogy hülyén hangzik, de mi felvettünk egy bejárónőt, aki főz, most, takarít. A feleségem a megspórolt időben többet keres, mint a bejárónő fizetése. Ez is lehet egy opció.
2020. szept. 14. 12:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!