Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szólnom kellettl volna ebben...

Szólnom kellettl volna ebben az esetben a játszón?

Figyelt kérdés

Vittünk ki játékokat, csak a mijeink voltak kint, de játszón a gyerekem arra tanítom, hogy ossza meg a dolgait, amit nem akar, azt nem visszük ki.

Volt lent egy barátnője, játszottak egyet a labdánkkal úgy, hogy először a lányé volt a főszerep, majd megbeszélték, hogy cserélnek. Nevettek, amikor cserélni kellett, akkor szépen cseréltek is, de mielőtt nekikezdtek volna, jött egy fiatalabb kislány, akinek kellett a labda és nyújtotta a kezét. Lányom barátnője a lányom labdáját kölcsönadta, otthagyva a gyerekem, és elkezdett labdázni, szórakoztatni a kicsit. A kisebb gyerekék nem tudták, hogy miénk a labda, megköszönték a barátnőnek, hogy milyen nagylelkű és kedves, mire az én gyerekem elkezdett kiabálni, hogy úgy volt ők játszanak és miért adja oda a labdát, az kell nekik. A barátnő oddébbment labdázni a kicsivel, mindenki csúnyán nézett rá, hogy mit kiabál és sajnálja a labdát a kicsitől, ő meg elvonult duzzogva sírva kiabálva hozzám, én meg mondtam, hogy megértem, hogy rosszul esik neki, de a barátnő csak jót akart, meg nézze meg milyen aranyos a kislány, menjen labdázni velük.

Szólnom kellett volna az alábbiak miatt?:

Ne adja kölcsön a gyerekem labdáját az engedélye nélkül

Azt ígérte játszanak, szólni kell, hogy bocs mégse, inkább a kislánnyal játszok(nem akarta a kevésbé vicces szerepet a lány a játékban a cserénél, húzta a száját)

Meg amúgyis.. vagy apróság és túlgondolom? Lelkiismeretfurdalásom van, amiért hagytam a gyerekem ebben a szerepben, holott neki is igazat adok részben, meg részben a barátnőnek is, aki a kisebbnek akart örömet okozni..

Te mit csináltál volna?

2020. szept. 10. 09:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
69%
Hú basszus, nagyon unatkozol.
2020. szept. 10. 09:48
 2/11 anonim ***** válasza:
77%
Ez túl van gondolva. A kislányod barátnője kedves akart lenni. Igen, a lányod ezt tragédiának élte meg, de nem kell felfújni. Ha mentek haza, maximum visszakéred és megmondod, hogy a labda a tiétek. Mindenki más meg gondoljon, amit akar.
2020. szept. 10. 09:54
 3/11 anonim ***** válasza:
68%
Könyörgöm, gyerekek. Nem kell semmit csinálni, max a saját gyerekeddel megértetni, hogy nem csankó van a világon és van olyan, hogy a barátnője massalmisnakar jatszani.
2020. szept. 10. 09:54
 4/11 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem ez pont az az eset, amit a gyerekeknek egymás között kell intézniük. Amit szülőként ilyen esetben lehet tenni, hogy forszírozni kell hogy mindannyian tudjanak játszani. A gyerekeknek erős az igazságérzetük, de már ilyenkor meg lehet/kell próbálni kompromisszumokra biztatni őket. Nem mindig az van és úgy történik minden, ahogy ők akarják, még akkor sem, ha az igazság-radarjuk aktivizálódik :-)

(Van egy - már felnőtt - barátnőm, aki az életében nem kötött kompromisszumokat, nem engedték hogy "igazságtalanság" érje, hihetetlen nagy pofonok érik az életben és egyáltalán nem tanul belőle...)

2020. szept. 10. 10:18
 5/11 anonim ***** válasza:
54%

"mindenki csúnyán nézett rá, hogy mit kiabál és sajnálja a labdát a kicsitől"

Ez csak a te fejedben létezik vagy megtörtént?

Ezt nem hagynám.

2020. szept. 10. 10:28
 6/11 anonim ***** válasza:
69%
Apróság, túltolod.
2020. szept. 10. 10:30
 7/11 anonim ***** válasza:
64%
Valóban marhára ráérhetsz, ilyeneken agyalni.
2020. szept. 10. 10:49
 8/11 anonim ***** válasza:
91%

Én odamentem volna a gyerekkel, és kértem volna, hogy olyat játsszanak, amit hármasban is tudnak. Közben elmondtam volna, hogy lányomé a labda. Hogy egyértelmű legyen a később jött kislánynak is.

Azért az túlzás, hogy lányodé a labda és őt akarják kihagyni a labdázásból.

2020. szept. 10. 11:41
 9/11 anonim ***** válasza:
36%
Túl gondolod, semmi tragédia nem történt.
2020. szept. 10. 11:43
 10/11 anonim ***** válasza:
64%
Gyerekek basszus! Ez nagyon túl van gondolva.
2020. szept. 10. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!