Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen faluban élni kisgyerekkel?

Milyen faluban élni kisgyerekkel?

Figyelt kérdés
Most kezdte az ovit, én munkát keresek. Bolt, posta, játszótér stb ami lényegesebb az van, 2000 fős település. Nektek hogy telik egy nap, mikor találtatok munkát? Sajnos látom sok középsős és nagycsoportos gyereknek nem dolgozik az anyja pedig nincs kisebb tesó. Közeli nagyváros 30 km-re van, de ott már nem tudnák 8 órás munkát vállalni az ovi miatt.

#Gyerek, falu, község,
2020. szept. 3. 15:17
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
70%
mi a kérdés?
2020. szept. 3. 15:48
 2/18 anonim válasza:
35%

Szerinted faluban mekkora esélyed van melóra, gyerekkel?

Ha valamennyire jó csaj vagy, mehet pultosnak a korcsmába.

Ha van érettségi, akkor talán a polgármesteribe, vagy postásnak.

Mondjuk leírhatnád, hogy mi a sulid?

2020. szept. 3. 15:51
 3/18 anonim ***** válasza:
83%

bocsi de nem értem mi az összefüggés?

Azt nem írtad hogy az ovi a faluban van vagy a városban? Bár gondolom a faluban és azért nem akarsz a városban munkát vállalni?

Amúgy nálunk is ez a helyzet csak nem 30 hanem 10 km a táv bár nem hiszem hogy számít. Apuka és én is a városban dolgozom, apukának 8 órás fix munkaideje van, 8-16 óráig, így ő viszi reggelente oviba. Én műszakban dolgozom 12 órában összevissza. Így aztán úgy telik egy napom hogy vagy reggel 6ra megyek dolgozni, vagy este 6ra, vagy otthon vagyok. Amennyiben este megyek, vagy otthon vagyok, én hozom el az oviból, ha nappalos vagyok akkor vagy a mama hozza el, vagy kénytelen kivárni a 4 órát (ez azért ritka).

Egyébként szeretek falun lakni, de ha a városban laknánk sem lennének másként a dolgok ebből a szempontból.

2020. szept. 3. 15:54
 4/18 anonim ***** válasza:
69%
3as vagyok, azt elfelejtettem leírni, hogy a helyedben biztos a városban kerestem volna neki ovit, ahol dolgozom is. Falun azért nem sok lehetőség van, vagy....?
2020. szept. 3. 15:57
 5/18 anonim ***** válasza:
28%

Nem lenne az a pénz, hogy én falura vigyek egy gyereket. Kb semmi lehetősége. Mi lesz, ha valami társas tevékenységre vágyik? Vagy valamilyen korrepetálásra szorul. Mindig kilométereket kell menni.

Szerintem az egész egy rémálom, nem véletlenül menekülnek el onnan a fiatalok.

2020. szept. 3. 16:02
 6/18 anonim ***** válasza:
65%
5: meglepődnél nálunk a faluban hány fiatal pár jött városból az utóbbi években.
2020. szept. 3. 16:30
 7/18 anonim ***** válasza:
34%

Félreértés ne essék, semmi gondom a falusiakkal, de engem lever a víz, ha eszembe jut, hogy oda vigyem a gyereket.

Nagyon nagy hátrány neki, egész életében.

2020. szept. 3. 17:04
 8/18 anonim ***** válasza:
72%
Ugyanmar...kilometereket utazni. Na miert, a varosokban pl Budapesten nem kell utazni A bol B be, ami neha meg egy ora utazas is az egyik keruletbol masikba? Nem mindenki szereti a tomeget pl. Engem kiver a viz, ha Pesten metroznom kell vagy dugoban ulni...van aki ezt nem adna semmiert, van aki pedig a nyugodt kornyeket, kertes hazat, falut. De hogy a kerdesre is valaszoljak. Attol fugg, milyen az a telepules.. Nalunk nagyon szuper, jo helyen vagyunk.. az elet is aktiv, vannak rendezvenyek mindig. Van minden, ami fontos a mindennapokhoz. A kozossegi hazunk, ovodank most lett felujitva teljesen, szep rendezett, modern. Van 3 elelmiszer uzlet, egy mindenes uzlet(ruhak, cipok, ajandekok, viragkoteszet, konyhai cuccok, festekek stb, egy termenyes es egy epitoanyag bolt) Ezen kivul hatalmas iskola(tobb szaz gyerekkel), posta, kocsma, fiataloknak pub darts, csocso, biliard,ilyesmik. Mini jatszoter, gyalogos ovezet setara, sportpalya 2 is. Ezen kivul itt egy hatalmas to, rengetegen jarnak messzirol is ki satorozni nyaron, nagyon szep kornyek, tele zolddel,sok a kornyeken a var, a forrasok jok a kirandulasi lehetosegek. Most ujitottak fel a foutunkat a nyaron(vegre). A legkozelebbi gyogyszertar, orvosi rendelo, etterem/pizzeria, zoldseges, drogeria 2 km re van. Legkozelebbi kisvaros 18 km, nagyobb varos 35 km (en oda jarok dolgozni). Szeretek itt elni :)Viszont egy ilyen istenhatanmogotti falucskaban, ahol tenyleg semmi nincs nem szeretnek elni en sem.
2020. szept. 3. 17:15
 9/18 A kérdező kommentje:
Örököltem így jobban jártunk mintha albérletet fizetünk tovább vagy hitelt.
2020. szept. 3. 18:11
 10/18 A kérdező kommentje:
Ide is rengeteg fiatal jön mert nincs cigány mint a környező településeken meg sok a régi ház, gondolom mások is örökölnek meg olcsók a házak
2020. szept. 3. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!