Nem alhat többet a kutyával (ami az én "pótlékom"). Mikor fog így sírás nélkül elaludni?
Majdnem 5 éves fiunk, elváltunk. A felügyelet közös, hetente cserélődik.
Az apja először csak 1 éjszakára vitte el, majd a ráeső heteken mindig egy-egy éjszakával tovább, tehát próbáltunk fokozatosak lenni. Már hónapok óta ott van egy hetet nála, amikor ő a soros a felügyeletben. Az legelső éjszakától kezdve sír utánam. Ezt többféle módon próbáltuk kiküszöbölni. Volt, hogy elmentem érte mikor éjjel 2kor is az ajtóban üvöltött, volt hogy nem aludtak az apjával szinte semmit éjszaka hanem szórakoztatták egymást. Volt hogy este 1 órát beszéltem vele telefonon elalvás előtt, volt hogy egyáltalán nem is beszéltem vele napokig (ez volt a legrosszabb). Volt hogy az apja azt mondta neki elalvás előtt hogy felhívott és megyek érte de addig aludjon, persze ez már másnap nem működött, volt anyósom is náluk aludt, hogy ne sírjon. Volt hogy a tv előtt altatta, de ez ovi időben túlzottan nem volt jó. Fokozatok voltak csak abban, hogy mikor mennyire sírt, de mindig sírt elalvás előtt.
Amióta az apja elment tőlünk, 3an aludtunk a nagyágyban: a gyerek, én és a kiskutyánk (nagyon ápolt, kistestű, egészséges, szobakutya). Aztán az jutott eszembe hogy vigye magával a gyerek a kutyát az apjához. Hangsúlyt is kapott a kutya, mondtam neki, hogy ez mennyire klassz, mintha itthon lenne, neki kell rá vigyáznia, stb. Mintha elvágáták volna, a kutyát simogatva azonnal elalszik azóta az apjánál, a kutyát ugyanúgy közösen felügyeljük.
Ez így jó is volt. A volt férjemnek van új barátnője, aki odaköltözik. És allergiás a kutyaszőrre. Úgy gondoltam, hogy nem baj, már meglesz a gyerek így is. Mikor nem vitte a kutyát, már a kapuban sírt. Azóta talán még rosszabb, mint valaha.
Tanácstalan vagyok. Nem akarok beleszólni a volt párom jelenlegi életébe. Én megértem, hogy összeköltöznek. A nő sem tehet arról, hogy allergiás. De nem tudom most mi lesz velünk. Kezdődik az ovi is, plusz stressz megint. A volt párom hibáztat, hogy én nem segítem a dolgot. Mondtam hogy vigye csak délutánonként vagy hétvégente, én vállnám a felügyelet nagyobb részét de nem akarja.
Nem tudom mivel lehetne megnyugtatni esténként. Alapvetően szeret az apjával, csak az elalvással van baj, meg azzal ha éjszaka felsír. De az apja nem enged ebből, azt mondta hogy nem fog kimaradni az életéből, meg biztos benne hogy csak túl kell jutni ezen.
Mit lehetne tenni? Keressünk valami mást amit visz de nincsen szőre? Ez is az elalvási rituálénk miatt volt jó. Mútlkor pakoltuk össze a táskáját, és mondta hogy el akarja vinni az egyik pólómat. Az apja aztán azt mondta hogy azt szorongatva ugyanúgy sírt. Tehát ez nem jó :(
Nagyon sajnálom őt.
Szerintem nincs az a bíróság, amelyik ne venné figyelembe, hogy a gyerek nem akar ott aludni és sír minden áldott este.
Ez jó az apának? Ilyen áron vele lenni? Ő jól érzi magát, hogy nála sír a gyerek? Ez minden csak nem szeretet. Ez beteges ragaszkodás, gondolom fél hogy elveszíti, de pont így fogja.
Lehet fel kellene keresni egy pszichológust apuval hármasban, és megbeszélni vele a helyzetet.
A szakember vagy fog javasolni valami használható módszert, vagy azt fogja mondani, hogy ne erőltessétek ezt a kétlaki életet egy 5 évesnél. Azt, amit ő mond, talán apuka is jobban elfogadja.
Szerintem sosem volt egészséges dolog együtt aludni a gyerekkel, tudom nehéz kibírni, de ő is egy ember, önállónak kell lennie. 5 évesen tudnia kéne egyedül aludnia már. Nem téged akarlak leszólni, mindenkinek a saját döntése hogy neveli a gyerekét, de ennek sajnos a legtöbbször ez a következménye. Pláne, hogy még a kutya is ott alszik veletek. Úgy tekint a kutyára mint egy élő plüssre. Mivel a kutya nem csak veled alszik, hanem vele is. Természetes, hogy hiányzik neki.
Szerintem a kutyát szoktasd át valahova, kanapé, kutyaágy, akárhova és akkor látni fogja a gyerek is, hogy a kutya is önálló állat, ott van a helyén, nem fog innen menni sehova amíg ő az apjánál van.
És ha van rá lehetőségetek én a gyereket is át szoktatnám legalább egy külön ágyra, mert így sokkal jobban hozzászokna az egyedüli alváshoz. Az apukánál is jobban el tudna aludni, ha ott is meg van a maga kis helye, ahol biztonságban érzi magát.
De miért kell ezt az apánál alvást erőltetni?
A kutya meg nem egy eszköz, hanem állat.
Annak a gyereknek egy dolog hiányzik, hogy újra teljes legyen a család, mint régen. Csakhát vannak ilyen önző nekemsajátéletemvan-szülők, mit tehetünk :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!