Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem alhat többet a kutyával...

Nem alhat többet a kutyával (ami az én "pótlékom"). Mikor fog így sírás nélkül elaludni?

Figyelt kérdés

Majdnem 5 éves fiunk, elváltunk. A felügyelet közös, hetente cserélődik.

Az apja először csak 1 éjszakára vitte el, majd a ráeső heteken mindig egy-egy éjszakával tovább, tehát próbáltunk fokozatosak lenni. Már hónapok óta ott van egy hetet nála, amikor ő a soros a felügyeletben. Az legelső éjszakától kezdve sír utánam. Ezt többféle módon próbáltuk kiküszöbölni. Volt, hogy elmentem érte mikor éjjel 2kor is az ajtóban üvöltött, volt hogy nem aludtak az apjával szinte semmit éjszaka hanem szórakoztatták egymást. Volt hogy este 1 órát beszéltem vele telefonon elalvás előtt, volt hogy egyáltalán nem is beszéltem vele napokig (ez volt a legrosszabb). Volt hogy az apja azt mondta neki elalvás előtt hogy felhívott és megyek érte de addig aludjon, persze ez már másnap nem működött, volt anyósom is náluk aludt, hogy ne sírjon. Volt hogy a tv előtt altatta, de ez ovi időben túlzottan nem volt jó. Fokozatok voltak csak abban, hogy mikor mennyire sírt, de mindig sírt elalvás előtt.

Amióta az apja elment tőlünk, 3an aludtunk a nagyágyban: a gyerek, én és a kiskutyánk (nagyon ápolt, kistestű, egészséges, szobakutya). Aztán az jutott eszembe hogy vigye magával a gyerek a kutyát az apjához. Hangsúlyt is kapott a kutya, mondtam neki, hogy ez mennyire klassz, mintha itthon lenne, neki kell rá vigyáznia, stb. Mintha elvágáták volna, a kutyát simogatva azonnal elalszik azóta az apjánál, a kutyát ugyanúgy közösen felügyeljük.

Ez így jó is volt. A volt férjemnek van új barátnője, aki odaköltözik. És allergiás a kutyaszőrre. Úgy gondoltam, hogy nem baj, már meglesz a gyerek így is. Mikor nem vitte a kutyát, már a kapuban sírt. Azóta talán még rosszabb, mint valaha.

Tanácstalan vagyok. Nem akarok beleszólni a volt párom jelenlegi életébe. Én megértem, hogy összeköltöznek. A nő sem tehet arról, hogy allergiás. De nem tudom most mi lesz velünk. Kezdődik az ovi is, plusz stressz megint. A volt párom hibáztat, hogy én nem segítem a dolgot. Mondtam hogy vigye csak délutánonként vagy hétvégente, én vállnám a felügyelet nagyobb részét de nem akarja.

Nem tudom mivel lehetne megnyugtatni esténként. Alapvetően szeret az apjával, csak az elalvással van baj, meg azzal ha éjszaka felsír. De az apja nem enged ebből, azt mondta hogy nem fog kimaradni az életéből, meg biztos benne hogy csak túl kell jutni ezen.

Mit lehetne tenni? Keressünk valami mást amit visz de nincsen szőre? Ez is az elalvási rituálénk miatt volt jó. Mútlkor pakoltuk össze a táskáját, és mondta hogy el akarja vinni az egyik pólómat. Az apja aztán azt mondta hogy azt szorongatva ugyanúgy sírt. Tehát ez nem jó :(

Nagyon sajnálom őt.

2020. aug. 30. 20:56
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
34%
Fontossági sorrend! Ki a fontosabb az apukának a fia vagy a barátnője?
2020. aug. 30. 21:06
 2/33 anonim ***** válasza:
79%

Végszükség esetén: vannak "antiallergén" kutyafajták. Apáék vegyenek egy olyat.

Persze legjobb lenne valahogy elérni, hogy ne kelljen neki anyapótlék. Jelen esetben nem biztos, hogy a ti gyereketek számára megfelelő forma ez az osztott felügyelet. Bizonytalan miatta. Meg kéne egyezni egy átmeneti időszakban, amíg nem kell apánál aludnia. Nyilván ha kicsit nagyobb lesz, már könnyebben veszi a dolgokat és vissza lehetne térni a megosztásra.

2020. aug. 30. 21:20
 3/33 A kérdező kommentje:
Próbáltam a gyerekkel beszélni erről, mert reméltem, hogyha mond valamit akkor közelebb jutunk a megoldáshoz. Mondtam neki hogy hallottam, hogy megint sírva tudott csak elaludni. Kérdeztem, hogy olyankor mit érez, miért nem tud elaludni stb. Erre megkérdezte tőlem, hogy én olyankor hol vagyok amikor ő sír, miért nem megyek érte mint egyszer éjszaka. Elmagyaráztam, hogy az apja is mennyire szereti, és hogy vele akar lenni reggel, ezért nem telefonál olyankor nekem. Azért borzalmas, hogy felmerül benne, hogy nekem nem hiányzik és azért nem megyek érte. Az apja meg ezt mondja, hogy ne mondogassam neki hogy hiányzik nekem, mert ez nyomasztó a gyereknek, hogy még miattam is "aggódik".
2020. aug. 30. 21:37
 4/33 anonim ***** válasza:
31%
Uszkar, bichon. Valóban antiallergen. És valóban vehetnek egyet apaek. Vagy hat igen. A fontossági sorrend...
2020. aug. 30. 21:47
 5/33 anonim ***** válasza:
73%
Na akkor ha már egy szar házasságba muszáj volt gyereket csinálni, akkor most az ő érdekét nézzétek. Ennek a gyereknek pedig az anyjánál a helye. Vigye el programokra szombat délutánonként és majd ha nagyobb és érett lesz rá, akkor alszik az apjánál.
2020. aug. 30. 21:48
 6/33 anonim ***** válasza:
84%

Pedig jó lenne kihegedülni a gyerekből, hogy miért sír. Könnyebb lenne orvosolni.

Az nem megoldás, hogy az apja ott fekszik mellette, amíg elalszik? Nekem úgy tűnik, hogy magával az egyedül alvással van gond. De ezt te látod jobban, lehet, hogy tévedek.

Az nem baj, ha tudja, hogy hiányzik neked, várod, hogy láthasd, és nagyon szereted. Nem hiszem, hogy ezen aggódik.

Gondolom, az is nehezíti a helyzetet, hogy ti éltek a régi otthonban, az apjánál pedig "idegen helyen" alszik. Erősítsétek meg abban, hogy ott is otthon van, minél nagyobb biztonságban érezze magát.

Mondjuk így nem egyszerű a helyzet, hogy végre volt egy jó megoldás, és most ennek vége. Kivédhetetlen, hogy a gyerek ezt ne kösse össze a barátnővel. Lehet, hogy elkezdi kiutálni.

2020. aug. 30. 21:49
 7/33 anonim ***** válasza:
88%
Az apjával kötött egyezség miatt a gyerek elvesztette a biztonságos hátterét és nem fogja jobban viselni később sem, hogy igazából gyökértelen életet kell élnie, mert apa és anya is igényt tart rá. Stressz, pánik és elveszettség érzése van benne. Szüntessétek meg ezt az állapotot, mert a mindennapos sírás nem múlik el idővel magától, csak ha változtattok.
2020. aug. 30. 21:56
 8/33 anonim ***** válasza:
88%

Igen, ezt máshol is olvastam már, hogy ez a váltott élet mindenkinek jó, egyedül a gyereknek nem. És minél kisebb, annál inkább nem. Egy ötévesnek állandóságra van szüksége, az ad neki biztonságot.

Szóval csak akkor folytassátok ezt a váltott életet, ha nektek élvezet éjjel kettőkor odautazni a síró gyerekért, meg egész éjjelt átbeszélgetni vele, és másnap úgy menni munkába.

A kutya sem lenne megoldás, ha nem lenne a barátnő allergiás a szőrére, akkor sem.

2020. aug. 30. 22:08
 9/33 anonim ***** válasza:
87%

Miért kell erőltetni?

Ne aludjon ott.

Sehol nincs otthon szegény.

Vigye el napközbe.

2020. aug. 31. 03:21
 10/33 anonim ***** válasza:
88%

Apukának kéne megértenie, hogy ez így most a gyereknek nem jó. Ilyenkor a legszenzitivebb az alvás téma, jönnek a szörnyek, rém alakok, egy nyugodt, biztonságos alvó hely kell neki. 2 év múlva már nem lenne ez gond.

A gyerek érzéseit meg bábozással hatékonyabb felderíteni, és oldódik közben a feszültsége. Plüssökkel játszátok el az apánál alvást.

2020. aug. 31. 05:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!