Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Megérti egy 2,5 éves, hogy ne...

Megérti egy 2,5 éves, hogy ne egyen cukrot, üdítőt, mert cukobeteg? Hogy magyarázzam el neki? Oloyan rossz, hogy más meg eszi, ő meg nem ehetné igazából.

Figyelt kérdés
2010. aug. 5. 09:47
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

van diabetikus üditő - deit- abból ihat pl. ha szülinap van - nyilván nem mindennap-

és van diabetikus csoki is ... néha biztosan belefér egy- egy kocka...

2010. aug. 5. 09:51
 2/6 anonim ***** válasza:
Igen, megérti :) Egyébként nem kell ezeket teljesen száműzni, csak diétásat kell neki adni... és persze, beleszámítani a napi szénhidrátmennyiségbe. Egyik ismerősöm fiánál 3 évesen derült ki a cukorbetegség, őt injekciózni kellett. A kisfiú rendesen járt óvodába, csak neki az anyukája hozott mindennap külön ételt, innivalót. Náluk az egész család megváltoztatta a kicsi miatt az étkezési szokásait.... így mindenki jól járt, a kicsinek is könnyebb volt elviselni a diétát, mert nem volt ott a csábítás.
2010. aug. 5. 09:52
 3/6 anonim ***** válasza:
53%
Ismerek olyan 2 éveset,aki pl.vendégségben magától mondja hogy ő olyat nem ehet!Meg lehet tanitani nekik már ebben a korban.
2010. aug. 5. 10:01
 4/6 anonim ***** válasza:
Megértik. Ha azt mondom egy kajára a lányomnak, hogy fájni fog tőle a hasa, akkor szó nélkül otthagyja. Nem hisztizik, nem kéri többet. Ő most 3 éves, de 2,5 évesen is ugyanígy viselkedett, sosem volt ebből problémánk.
2010. aug. 5. 10:53
 5/6 anonim ***** válasza:
68%

Nekem nem cukorbeteg, mégse adtam neki és nem volt semmi gond ebből soha. Tudta, hogy az nem neki való és kész.

Én szimplán nem tartottam helyesnek.

Mostmár 4,5, kap mindig egy minimális mennyiséget, de tudja, hol a határ.

2010. aug. 5. 11:45
 6/6 anonim ***** válasza:

sztem is megérti. az enyém ugyan nem cukorbeteg, de pl. nekem a dédnagymamám az volt (kettes típusú), nekem meg a terhességem alatt előjött az inzulinrezisztencia, diétáznom kellett. amúgy is az én testalkatomat örökölte, és én hajéamos vagyok a hízásra, kiskoromban kövér voltam, aztán kamaszkoromban lefogytam, de kemény harcot kell vívnom, hogy tartsam a súlyom. szóval én már csak ezért sem szoktatom rá az édességre. 6 hs koártól anyatej mellé csak vizet kap, nagyon ritkán (havonta 2-3 alkalommal) teát. sütit, csokit nem kap, csak szintén nagyon ritkán, pár falatot. nassnak kölesgolyó, buláta, szárított almaszirom, ilyesmi. sok gyümölcs.

sztem itt nem kell sajnálni a gyereket, mert a saját dolgod nehezíted meg. egy boldog gyerek nem is igényli sztem a sok édességet, megvan nélküle, ha úgy szoktatták.

a saját érdekében, ne adj neki! valahogy az ő szintjén fogalmazd meg, hogy miért nem ehet.

20 hós kislány anyukája

2010. aug. 5. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!