Mit tegyek, ha nagyon válogatós a gyerekem?
Az enyém hat évesen 16,7 kiló és 17,3 között ingadozik, barátnője 10 kilóval több, 15 centivel magasabb, kiesett több foga is már, egyidősek, egyértelműen fejlettebb.
A mennyiség, amit beletömök kb egy kindertojásbelsőnyi adag több apró falatban.
Az enyém se pufi, se kölesgolyó, joghurtból meg az epres actimel, amiben tej és gyümölcs sem nagyon van.
Lerakok elé két fajtát, egyik se, nem eszik inkább semmit egy napig. Lerakok elé 15 fajtát, megnézi a színüket, illatukat, dobozukat, megkavarja, turkálja, nyafog, beledugja az ujját vagy a kiskanál hegyét, hogy egy negyed cseppnyi legyen rajta, megnyal így kb 5öt, de az első után már veszekedni kell, hogya az nem ízlett neki kóstolja már meg a többit is, mert mind más, nyafog, és egyet jó esetben kiválaszt, amit jó esetben rendesen eszik(de nem mindet, hanem kb 5 kanállal)
A vitamint nem veszi be, régen is le kellett fogni hozzá, most is le kell 10ből kilencszer.
Tápszert sosem tudtam vele megitatni(mondjuk azt legalább megértem miért, rettenetes az íze, de pl méznél, cukornál fel nem bírom fogni, hogy nem érzi, hogy az jó, pláne mivel a tejem is elég édes volt)..
Plusz a libának lenyomják a torkán, én csak a szájába rakom és nem engedem, hogy kiköpje, de ez ritkább, a sűrűbb hogy érzelmileg zsarolom a képekkel, ülök mellette és nézem ahogy eszik, ha meg abbahagyná emlékeztetem hogy ennie kell, különben úgy fog kinézni, mint a vitaminhiányos gyerek a képen..
Plusz a libának lenyomják a torkán, én csak a szájába rakom és nem engedem, hogy kiköpje, de ez ritkább, a sűrűbb hogy érzelmileg zsarolom a képekkel, ülök mellette és nézem ahogy eszik, ha meg abbahagyná emlékeztetem hogy ennie kell, különben úgy fog kinézni, mint a vitaminhiányos gyerek a képen..
Hihetetlen, hogy nem fogod fel, hogy ezzel sokkal nagyobb kárt okozol, mint az, hogy a gyereked nem eszik. Itt te vagy a kontrollmániás, nem a gyereked.
Lehet, hogy po t miattad tartotok még mindig itt, hiszen olyan evésfóbiát neveltél a gyerekedbe, hogy szakember legyen a talpán, aki ezt meg tudja oldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!