Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A majdnem három éves gyerekem...

A majdnem három éves gyerekem nagyon válogatós!Hogyan szoktassam le erről?

Figyelt kérdés
A főtt ételeket egyáltalán nem eszi meg, nyers gyümölcs,zöldséget sem eszik,csak kekszeket,tejszeletet,pékárukat,sós rágcsákat eszik. Hogyan fogadtassam el vele a főtt ételeket,és a nyers gyümölcs zöldséget?
2020. júl. 12. 19:29
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
93%
Úgy, hogy nem adsz neki ilyen vackokat, ha nem fogadja el a főtt ételt. Ha mindig beadod a derekad, és azzal a címszóval, hogy nehogy ehes maradjon, nasikkal tömöd, naná, hogy nem fogadja el a zöldségeket, gyümölcsöket.
2020. júl. 12. 19:37
 2/27 anonim ***** válasza:
91%
Ha éhes, rendes ételt adsz neki. Gondolom a nasikat nem ő veszi a boltban hanem teáltalad kerülnek a házba.
2020. júl. 12. 19:40
 3/27 anonim ***** válasza:
95%
Ha ebédre kap valamit és nem kér nem kap nasit semmit, ugyan azt kapja vacsorára is akkor talán elég éhes lesz hogy egyen belőle vagy megegye nem szabad mindig azt amit ő akar. Ha vacsira sem eszi meg akkor holnap elég éhes lesz megeszi. Éhen nem fog halni. A főtt étel szükséges a kis szervezetének ne ilyen másikkal lég péksütit ha a rendes ételt nem eszi. Meg kell mondani akkor kaphat ha megeszi a főttet ha nem addig semmi mást.
2020. júl. 12. 19:40
 4/27 anonim ***** válasza:
33%
Mintha az én lányomról írtad volna, ugyanez van nálunk is. Szerintem az állaggal van gondja, főzelék, pörkölt szóba sem jöhet, de a turogombocot, és az ilyen édes tésztákat szereti, úgyhogy mostanában csinálok neki köles, hajdinagombocot, banánnal édesítem, neki ez az ebéd. Zöldséget is belesütheted valamibe, nálunk nem eszi meg úgy sem.
2020. júl. 12. 20:02
 5/27 anonim ***** válasza:
64%
Ha éhes megeszi, ami van.
2020. júl. 12. 20:14
 6/27 anonim ***** válasza:
90%
Ne legyen itthon ilyesmi, max a te általad sütött süti, heti 1x.
2020. júl. 12. 20:16
 7/27 anonim ***** válasza:
69%
A korai szakaszban már ragaszkodnod kellett volna az egészséges étkezéshez. Tőlem is kérdezték már egyszer egy mama klubban, mikor látták, hogy a pár hónapos gyerek majszolja az almát (sima almát), kérdezték, hogy-hogy megeszi. Nagyon aranyos volt a pár fogával egyébként. Mondtam, hogy azért eszi meg, mert ezt kap. Ennyire egyszerű. A hozzátáplálásnál szúrják el szerintem sokan. Egy babának még nem kell desszertet adni például. Gyümölcsöt is frissen, és nem bolti cukrozott pép formában.
2020. júl. 12. 21:27
 8/27 anonim ***** válasza:
79%

Igen, tökéletesen leírták előttem.

Az én lányom is próbálkozott anno, hogy ő aztán semmit, na én nem hagytam magam. Azt eszed ami van!

Már 10 éves elmúlt, nem halt éhen. :)

Vannak kaják amiket a mai napig még nem enne, de ilyen ugye nekünk felnőtteknek is van, tehát nem is vegzálom vele, másrészt ő már nagy.

De ha ráhagytam volna 3 évesen, biztos hogy nagy sz...ban lennék most. Tudom, mert egyik ismerősöm még most is harcol a szintén 10 éves lányával.

Egyszerűen nem veszel neki ilyen vackokat mindennap, csak ritkán. Meg fogja enni a rendes kaját is.

Oviban mi lesz vele?

2020. júl. 12. 21:42
 9/27 anonim ***** válasza:
90%

Azt elfelejtettem leírni, hogy fontos, mindig együtt egyetek!

Ha látja, hogy te is azt eszed, nem tejszeletet meg társait, ösztönző lesz számára.

Sok sikert kívánok! :)

2020. júl. 12. 22:10
 10/27 anonim ***** válasza:
88%

3 évesem van. Jelenleg mindent megeszik ami nem folyékony püré pép állagú.

Párolva, sülve, nyersen megeszi a zöldségeket, gyümölcsöket. De a főzeléket nem.

2020. júl. 13. 00:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!