A majdnem három éves gyerekem nagyon válogatós!Hogyan szoktassam le erről?
Azért tud ilyenek enni, mert ilyeneket adsz neki. Az ok, hogy egy gyerek válogatós, na de hogy ilyen szinten szarokon éljen, az a te hibád.
Egyszerűen ne vedd meg ezeket, ha nincs a lakásban, akkor te sem fogod adni.
Ha nem eszi meg ebédre, akkor megeszi uzsira.
Nyilván vannak nemszeretem kaják, mi felnőttek sem eszünk meg mindent, de azért ez mérföldekre van a kekszevéstől.
Ami még fontosabb, hogy jól kiszúrsz vele, mert az oviban ezt nem csinálhatja. Ott fog sírni szegény, hogy nem tejszelet az ebéd és te leszel a hibás ebben.
A világért sem akarok gonosz lenni, mivel az én lányom szuper (volt és ma is az). Nem tudom, hogy ebből mennyi az én érdemem, mennyi nem. Lehet, hogy csak irtó mázlis voltam, hogy tényleg majdnem minden bejött (jó alvóka, evésben csak az üveges bébiétel nem kellett).
Ami annak idején sokkolt: amikor két éves volt, a lakótelepről az egyik kis barátnője anyukája mondta - szinte büszkén... -, hogy mennek a "mekibe", mert Katika hisztizik, hogy neki "mekis krumpli kell". Zsuzsika nem szokott hisztizni érte? Én meg csak álltam ott sokkolva, hogy kétéves kicsinek gyorskaja???
Az én kislányom már ismerték a közeli kisboltokban, mert a délutáni séta alatt beslattyogott, egy számára tetsző almát vagy körtét kivett a rekeszből, odavitte a pénztárhoz leméretni - pár alkalom után már automatikusan meg is mosták neki -, majd Anya fizetett, és mehetett a séta tovább, gyümölcsmajszolással.
Most 10 éves, még mindig jó evő, de valamennyit változott az ízlése. Régen szerette a spenótot, most nem. A világból ki lehetett volna kergetni a paradicsommal és a paprikával. Imádja...
Nővérem kislánya pedig "fényevő" volt. Akármit akartak beleimádkozni, nem volt jó neki. Aztán bekerült oviba, ahol "rájött", hogy ha a többiek megeszik, nem is lehet az olyan rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!