Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A majdnem három éves gyerekem...

A majdnem három éves gyerekem nagyon válogatós!Hogyan szoktassam le erről?

Figyelt kérdés
A főtt ételeket egyáltalán nem eszi meg, nyers gyümölcs,zöldséget sem eszik,csak kekszeket,tejszeletet,pékárukat,sós rágcsákat eszik. Hogyan fogadtassam el vele a főtt ételeket,és a nyers gyümölcs zöldséget?
2020. júl. 12. 19:29
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
85%
Egy gyerek azt eszik, amit adnak neki. Ha nem ad az neki rágcsát, csak normalis ételt, akkor majd megeszi. Ennyi
2020. júl. 13. 06:31
 12/27 anonim ***** válasza:
49%
Kedves kérdező, megértelek. Akinek nincs igazán válogatós gyereke, az nem tudja miről beszél. Hozzátápláláskor házi készítésű, fincsi és egészséges ételeket kapott. Rengeteg főzelék, zöldség, husi, tejtermékek. Én is nagyon egészségesen eszem. Csoki, keksz sosem volt, pedig sokan lehülyéztek miatta.( Nem eszünk cukros dolgokat) 2,5 éves korától iszonyatosan válogat. Csak húsleves, főtt tészta magában, virsli, vajas zsömle, húsgolyó néha rántott csirkemell. Almát nagy ritkán megeszi. Amit a 4-es írt, jó ötlet. Minden étkezés kínszenvedés, ha olyat adok neki, amit ő nem akar, sír. Lassan ipari mennyiségben főzöm a húslevest, azzal van tele a fagyasztó. 😅 Voltunk gyerekorvosnál, dietetikusnál, pszichológusnál, sehol semmi bajt nem állapítottak meg, azt mondták legyek türelmes. Kisfiammal próbáltam beszélgetni, milyen az egészséges étrend, kapott babakonyhát, próbáltam bevonni a főzésbe, együtt piacoztunk, voltam nagyon szigorú is, de semmi. Este már üvöltött, hogy nagyon éhes, adják neki tésztát.. Arra is próbáltam már ezt-azt rácsempészni, de azonnal megérzi az ízén. Anyósom azt mondja, a férjem 5 éves koráig ugyanezt csinálta..
2020. júl. 13. 12:53
 13/27 anonim ***** válasza:
73%
12-es a virsli soha nem volt egészséges. Valamikor kellett neki virslit adnod, ha most úgy döntött, hogy csak azt eszi meg. Azt kell adni a gyereknek, amit akarunk, hogy majd egyen. Egy két éves nem fog virslit követelni, ha még sohasem evett olyat. Ez vonatkozik a többi ételre is. Egyébként meg emiatt én nem hurcolásznék egy ekkora gyereket mindenféle orvoshoz, mert betegségtudata lesz.
2020. júl. 13. 17:41
 14/27 anonim ***** válasza:
84%

12!

Nos, az én gyerekem most 17 évesen is válogatós. Vannak etelek, amiket nem eszik meg, amikről tudom hogy nem szereti, pl borsofozelek, ezt nem is eroltetem. De ha olyan etel van, amihez csak épp nincs kedve, akkor dönthet úgy, hogy nem eszi meg. 3 évesen is ez volt. Nem kell neki a tökfőzelék csak a csirkefalatka? Ok, akkor azt eszi. De nem kap helyette nutellás palacsintát, vagy nassolnivalot.

2020. júl. 13. 17:46
 15/27 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem is lehet egy gyereknek saját izlése, felnőttként én sem eszek meg mindent. Van köztük egészséges, de egészségtelen dolog is. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy egészségesen táplálkozom többnyire, mert vannak helyzetek, amikor nem mindig megoldható. Viszont épp az izlések miatt fontos, hogy milyen lesz a hozzátáplálás. Mivel kezdjük, milyen ízeket adunk. Az agy ezekből az ízekből dolgozik aztán.
2020. júl. 13. 17:50
 16/27 anonim ***** válasza:
59%

15!

A szobán forgo gyereknek nem saját ízlése van, csupán hisztis. Olyan nincs hogy semmilyen főtt ételt nem szeret valaki. Momdjuk anyuka intézte el magának....

2020. júl. 13. 17:52
 17/27 anonim ***** válasza:
57%
Tudtam, hogy valamelyik okos jön és elmondja, hogy a virsli nem egészséges... Amúgy én csinálom itthon csirkecombból, de lényegtelen. Az is, hogy ténylegesen baromi egészségesrn étkezünk, szezonálisan, háztáji+piac, pékárut én sütöm.. Ugye írtam, hogy 2,5 éves korától. Most 4 éves múlt, képzeljétek el, az oviban sem eszik. Ez van. Nem is túl vaskos gyerek, sőt kicsit sovány, ezért is vittük el orvoshoz is. A húga mindent megeszik,pedig őt is én neveltem, meg én főztem neki. De itt, mint mindig, most is mindenki k*rva okos. 🤦🤦🤦🤦🤦
2020. júl. 13. 22:20
 18/27 anonim ***** válasza:
71%
És akkor egész nap éhen van az oviban? Az marha jó lehet egy 4 évesnek. :(
2020. júl. 14. 07:25
 19/27 anonim ***** válasza:
94%
Adj neki rendes ételt! Amúgy a férje 34, és szintén nagyon válogatós, hasonlóan. Bár ő inkább tésztát enne tésztával.
2020. júl. 17. 09:24
 20/27 anonim ***** válasza:
86%

Egy gyerek azt eszi, amihez hozzá van szoktatva.

Az enyém sem 11 évesen született, volt ő is kicsi. Te veszed meg neki a péksütiket, a tejszeleteket, te nem biztatod arra, hogy azt egye.

Főzzél rendes főtt kaját, előbb-utóbb meg fogja enni, pláne amikor éhes lesz.

A hisztinek ne engedj!

Mondom, nekünk az vált be, hogy mindig együtt ettem vele. Aztán látta, hogy én is megeszem, gondolom kedvet kapott hozzá, vagy a franc se tudja.

2020. júl. 17. 10:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!