Milyen vitamint vagy étrend kiegészítőt adsz 2,5 éves válogatós gyerekednek?
Mielőtt leszólnátok: a gyerekem mindent megkóstol, de az ételek 80%-ára azt mondja,h nem ízlik neki.
Ami ízlik neki, abból szép adagokat eszik, jól fejlett korához képest, de megnyugtatna ha kapna vitaminokat is pluszban, mert nem a legváltozatosabb az étrendje.
Eddig a Béres cseppet próbáltuk, nem vált be. Marslakócskát meg ilyen cukor alakú vitaminokat nem szeretnék adni, mert nem szokott cukorkát kapni, szeretném ha még nem szokna rá. Inkább valamilyen cseppre vagy granulátumra gondoltam. Mondjuk inni is csak szinte kizárólag tiszta vizet iszik, szóval abban észreveszi, de pl. talán joghurt vagy hasonlóba rakom.
3-as kicsit durván fogalmazott, de valahol igaza van.
AZért azt nem hiszem, hogy ennyi minden nem ízlik neki.
Elég egyoldalúan ehet. Gondolom mindig kap jobbat, amikor valami nem tettszik neki.
Fiam nem édesszájú, cukorkát sosem kap, mégis Béres gumivitamint adok neki. Egy nap 1 db-ot. Nem dől össze a világ tőle.
De akkor mit csináljak?
Szépen megkóstol mindent 1-2 kanállal, ezen kívül még mit tegyek, erőltessem bele az ételt? Akkor csak még kevésbé enne...
Mindig együtt eszik a család, szépen megterítek és látja,h anyja, apja is ugyanazt eszi, nem ördögtől való kaja.
Főzésbe is be szoktam vonni, piacra is együtt járunk,kiskertben mamánál is látja hogy miből lesz az étel.
Nagyszülőknél, étteremben is válogatós, szóval nem hiszem, hogy a főztömmel lenne a gond.
Nem főzök több félét, ha nem ízlik neki, de éhes, kap egy szendvicset, szerintem ezzel nincs elkényeztetve, nem hiszem hogy jobb a szendvics, mint a rántott hús krumplipürével (pl. azt sem szereti, pedig ugye alap gyerekkaja).
Nem édesség miatt mondja h nem ízlik, nem eszik napi szinten csokit/sütit, abból se szeret valami sokfélét.
Kedvenc kajája amúgy az abonett és a kefír.
(Meg se fordult amúgy soha a fejemben, hogy abonettel etessem, ő kérte el egy szeletet, amikor diétáztam hogy visszanyerjem az alakom.)
Nem minden gyerek jóevő, bármilyen furcsa ez sokak számára. És nem feltétlenül azért, mert édességgel tömik.
Az én 4 éves fiam is keveset eszik, illetve nem is sok fajta ételt eszik. Hozzáteszem, itthon. Amikor bölcsis lett anno, mindent megevett. A közösség ennyit számít. Most az oviban is szinte mindent megeszik, itthon a felét se. Ez van. Nem tudok vele mit csinálni. Tudom,hogy ott legalább eszik, itthon meg ha éhes, akkor úgyis beleegyezik,hogy egyen pár falatot abból, amiből elvileg nem akart. Amíg nincs kóros vitaminhiány, addig hagyom. Mondjuk ő a gyümölcsöt imádja. Sokszor az is a baj,hogy vacsorára is azt akar. De egyébként ősztől tavaszig szoktam adni a Lenkei gumivitamint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!