Nagyon finnyás lettem, válogatós ez így nem jó?
Már nem eszem meg a felvágottakat sem csokikat is kerülöm, chipset, sajtburgert is.
Utálom, ha nagyon sok olajat tesznek bele a kajába. Főleg amikor rántott dolgokat csinálunk. Persze olyankor azt mondják, hogy de hát oda fog égni, azért kell alá sok olajat tenni.
Már csak csirke húst szoktam enni, meg karajt(de ezt nagyon ritkán). Felvágottakat egyszerűen nem bírom megenni, ahogy készül és amiket beletehetnek.
Tudom,hogy miért lehet ez a finnyásság. azért mert rájöttem sok olyan dologra, hogy milyen ételekkel mérgezik az embereket. Milyen mesterséges adalékanyagokkal, ízfokozókkal, meg egyéb ilyen káros dolgokat tesznek bele.:S
A mézben sem vagyok biztos, hogy tiszta méz az amit venni szoktunk a boltban.
Próbálok egészségesen élni. De ezt így lehet? Honnan tudjam, hogy az amit veszek, az nincs tele tartósítószerekkel, meg egyéb minősíthetetlen anyagokkal amik az emberi szervezetnek nem túl kedvezőek?
30 kaját, hát nem tudom nem szoktunk olyan sokat csinálni.
4-5-nél azért több van.
Liszt és cukor helyett mit lehetne használni? Olajat is helyettesítheti valami?
Liszt helyett ott az étkezési keményítő, vagy saját levével sűríted a kaját pl. főzelékeknél, krémleveseknél meg krumplit főzöl az ételbe.
Cukor helyett lehet mézet, mesterséges édesítőt, természetes édesítőket pl. xilit használni, de mivel cukorpótlókra nincs igényem, ezért én ilyeneket nem használok.
Nem egy nagy was-ist-das, de a harmincféle kaja mondom az alap, kapásból fel kell tudni annyit sorolni. (Jó oké lehet benne csalni, pl. a borsós rizs, meg a sárgarépás rizs számíthat kettőnek. :)
Legszívesebben elkerülném a cukrot,lisztet.
De nem tudom,hogy ezek nélkül az étel milyen ízt kap.
Azért is mondanék le róla, mert tudom,hogy még nem táplálkozom 100%-osan, mert még mindig kicsi pattanások jönnek ki a fejemen. Nyilván lehet több oka is, de mindenképpen az étellel lehet a gond.
Liszt nélkül is ugyanolyan ízű az étel, nem az adja az ízt, csak sűrítésre való (vagyis mi csak arra használtuk). Tésztákat eleve nem szeretem, szóval az nem nagy áldozat, sőt kellemest a hasznossal. :)
A cukor meg ugyancsak egy felesleges adalékanyag. Ha nagyon édesszájú vagy akkor neked ez lehet, hogy kicsit nehezebben fog menni. Nekem mivel nem vagyok édesszájú, kb. 2 napomba került, hogy megszokjam, hogy nem rakok semmibe se cukrot, sőt ma már az a furcsa, ha valami émelyítően édes, azt már nem tudom megenni. Úgy mondanám, hogy kifinomul az ember ízlése, ha elhagyja a cukrot, megtanulja az ételek igazi ízét érezni. A közhiedelemmel ellentétben az édesítőszerek többségének ma már semmi mellékíze nincs (pl. süssina), a xilitet nem ismerem, de mostanában mindenki ezt ajánlja, ha lenne rá igényem szerintem ezt választanám, de mivel megvagyok édesség íz nélkül akkor meg minek. Na ha nem akarod magad szenvedtetni, és édesszájú vagy, akkor azt csináld, hogy hetente egyre kevesebb cukrot tegyél az ételedbe (mondjuk a teába), és így fokozatosan mint egy leszokókúrán elvonod magad tőle. A végén neked sem fog hiányozni szerintem. De az ételek listáját bővítsd ki, mert tényleg nem értem, hogy hogy nem tudsz kapásból 30 féle ételt felsorolni, mikor már eleve a tojás elkészítése is 3 (rántotta, tükörtojás, főtt tojás), ott vannak a rengeteg levesek, köretek, a főzelékek (én nem szeretem őket, de ez az én gondom nem a tied), a különbőző főtt sült húsok, meg még a lazább kaják mint a tejbegríz, tejberizs, szóval akár 300 variációt is össze lehet hozni simán, nemhogy 30-at...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!