Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy 5 evéssel el lehet normáli...

Egy 5 evéssel el lehet normálisan beszélgetni?

Figyelt kérdés
Nem az én gyerekemről van szó, a szomszéd egyedül álló anya gyakran adja át a gyerekét vigyázni rá. 5 éves kisfiú. Semmi értelmeset nem mondd soha, k0ki, sz0r, p0si, s0gg ezeket ismételgeti irritáló vigyorral és nevetéssel. A kutyákat is piszkálja, emelgeti, hol teszi be a házba, hol hozza ki pedig mindig rá van szólva. Csak azért is csinálja amire mondjuk, h ne. Fenhangon sikít, ordít halandzsa nyelven, csak a pi0i, sz0r, stb szavak hallatszódnak ki belőle. Semmi értelmeset nem mondd, ha kérdezzük az oviról, h mit akar enni, szomjas e nem tud válaszolni, röhögve ordít f0szságokat. Természetesen már gusztustalan módon el van kényeztetve, minden amit csak kiejt a száján megkapja, pedig az anyja egész nap robotol h megéljenek. De ez már nem is a kérdés része. Mindegy....
2020. aug. 19. 10:28
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
88%
Egy normális 5 évessel el lehet...
2020. aug. 19. 10:29
 2/23 anonim ***** válasza:
90%

Én a 2 és fél éves lányommal is el tudok...

Nyilván nem filozófiai mélységekben...

2020. aug. 19. 10:33
 3/23 A kérdező kommentje:
Arra se tud válaszolni, h hány éves és csak a becenevét tudja. Az anyuka panaszolta, h csak majdnem 8 évesen engedik oviba. Komolyan a szülők nem látják ha fogykos a gyerekük???
2020. aug. 19. 10:44
 4/23 anonim ***** válasza:
87%

A fiammal ötéves korában szinte mindenről el tudtam beszélgetni. Csak az olyan témákat kerültem, amik felzaklathatták volna (halál, bűncselekmények, háborúk, emberi szenvedések, társadalmi igazságtalanságok stb.).

Lehetett vele beszélgetni kerti munkáról, anyagok viselkedéséről (fagyás-olvadás, párolgás-forrás-lecsapódás, mágneses és elektromos jelenségek, égés stb.), égitestekről, történelemről (beleértve a különböző társadalmi viszonyokat is). Sokat meséltem neki a saját gyerekkoromról, hogy akkor mi mennyire volt más a világban, mint most. Ill. hogy még régebben (mondjuk nagyszülei gyerekkorában) hogyan éltek az emberek. Hogy a Föld különböző részein mennyiben más az éghajlat, és emiatt a növényzet, az állatvilág, és az emberek élete is.

Szóval lehet beszélgetni egy ötévessel, csak persze ahhoz úgy is kell nevelni azt a gyereket. És nem attól lesz boldog gyerekkora, ha mindent megkap, amit kiejt a száján.

2020. aug. 19. 10:50
 5/23 anonim ***** válasza:
86%

Olyan nincs, hogy majdnem 8 éves kortól engedik oviba. Ha betöltötte a harmadik életévét, akkor mehet oviba. Elméletileg kötelező felvenni, max kapacitás hiány miatt lehet elutasítani, ha jól tudom. Vannak kifejezetten, sajátos nevelési igényű gyermekekkel foglalkozó ovik. A szülői szem nem veszi észre, amit nem akar látni.

Nem feltétlenül "fogykos" az a gyerek, lehet, hogy csak nevelési/neveltetési problémák, figyelem felhívás áll a dolog mögött. Egy jó szakember hamar kideríti.

Viszont ebben az irányban csak a szülők tudnak cselekedni.

2020. aug. 19. 10:50
 6/23 anonim válasza:
100%

Biztos látják és ha orvos/védőnő.. stb látja a gyerkőcöt akkor valószínűleg azt is mondták mit lehet tenni ilyenkor, amennyiben szükséges és tényleg nagyon alul szocializált, vagy kognitívan visszább van maradva a kortársainál.

De nyílván ezzel nem dicsekszik a szülő. Ha kezelésre, foglalkozásra kell vele járni azt valószínűleg diszkréten teszik.

2020. aug. 19. 10:54
 7/23 A kérdező kommentje:
Jhaj suliba engedik majdnem 8 évesen. Bocsánat😂
2020. aug. 19. 10:55
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Az én 3 éves kisfiammal mindenről el lehet beszélgetni. Valami baja van szegény gyereknek, ha ilyen.
2020. aug. 19. 11:04
 9/23 anonim ***** válasza:
82%
A 2 éves kislányommal mindenről tudok beszélgetni. Tudja, hol lakik, mi a teljes neve, el tudja mondani a kedvenc meséit, amiket gyakran olvasunk neki. Énekel, élménybeszámolót tart.
2020. aug. 19. 12:00
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerű dolgokról simán lehet velük beszélgetni.Multkor nálunk volt az 5 éves unokatesó és ő volt a 3 gyerek közül a legakadékoskodóbb,vitát generáló stb..stb,de legtöbbször azért, hogy nagyobb figyelmet kapjon, mint a tesói.Siman viselkedhet így ezért is a szomszéd gyereke,ha a negatív dolgai reakciót váltanak ki akkor azt csinálja.
2020. aug. 19. 12:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!