Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Pár hónapos babával utaznátok...

Pár hónapos babával utaznátok vonaton, ha átszállással össz-vissz 3,5 órás az út?

Figyelt kérdés
Bécsben lakom férjemmel 7 éve, anya egyszer nem jött meglátogatni minket. Most fel van háborodva, hogy nem akarok vonatozni pár hónapos babával, babakocsival meg mindenestül, mikor ő meg kényelmesen vár minket otthon és megmondtam neki, hogy igen is, jöjjön ő, ha akar, végülis könnyebb neki jönni egy hátitáskával, mint nekem babakocsival meg mindenestül. Vagy ti mennétek?

2020. aug. 15. 14:18
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Felolvastam az érveket, na mindegy, ő más nézeten van, még mindig a sajátjáét hajtja, hogy egy 7 hónapos baba például már nem baba. Hát jó :D
2020. aug. 15. 15:08
 12/20 anonim ***** válasza:
78%
Úgy, hogy kettesben utazol a gyerekkel, legalább az ovis kort meg kellene várni, hogy egy ekkora utat megtegyetek vonattal.
2020. aug. 15. 15:10
 13/20 A kérdező kommentje:
12-es és ha a férjem is jönne?
2020. aug. 15. 15:11
 14/20 anonim ***** válasza:
50%

Mi Nemetorszagbol utazunk viszonylag rendszeresen haza kocsival, 2 gyerekem van, utaztam a nagyobbal mar vonaton 3 orat tobb kulonbozo eletkorban, de csak mert dedszulokhoz mentunk, akiket aztan tenyleg nem lehet mozgositani, nem is mernem, nagymam meg az utcara is csak ritkan megy le, annyira faj a laba. De borzaszto megterhelo, pedig en nem is egyedul mentem altalaban, hanem tesom jott velunk, 3 eves kor alatt biztos nem mentem volna, ha van lehetoseg elkerulni. Nem tudom, anyukad mit gondol, raadasul a covid ideje alatt, pici babaval. Mit mond, hogy o miert nem tud menni? A munkara fogja? Hetvegen nem tud menni? 1-1 napot kivenni? Ha koztisztviselokent dolgozik esetleg, akkor unoka szuletese utan jar neki +5 nap szabadsag az unoka 2 honapos koraig.

Nekem most volt egy hasonlo dilemmam, csak ket gyerekkel, es kocsival vitt volna a ferjem, viszont ugye gyerekkel megvan, hogy mikor hogyan altatod, szoptatod, kenyelmi dolgok, ilyen hinta, olyan szoptatos fotel, ha tapszeres, akkor melegito, cumisuvegek, sterilizalo, tapszer, stb. Tenyleg ezer cucc, raadasul az elso ket honapban te biztos nem arra fogsz vagyni, hogy utazgass, es az utlevele sem keszul el am olyan gyorsan, most covid helyzettol fuggetlenul csuszhat, anelkul nem hozhatod ki az orszagbol, akkor nem megy majd meglatogatni az unokajat?

2020. aug. 15. 16:28
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
7 honaposanaztan az igazi, kuszna a foldon, ott nyekeregne, hogy tedd le, mondjuk, ha sikerul alvasidoben menni, es valahogy elaltatni a nemmegszokott kornyezetben, akkor nyersz max 2 orat, de meg mindig ottvan majdnem az ut fele, amikor a gyerek mindent ossze akarna nyalni-fogdosni a vonaton. Ha ketten mentek, elviselheto, legalabb pisilni el tudsz menni, de ha anyukad jo egeszsegi allapotban van, miert a kisgyereket utaztatna meg titeket? Nem lehet, hogy mastol fel, pl. a nyelvi akadalyoktol?
2020. aug. 15. 16:34
 16/20 A kérdező kommentje:
A munkára fogja, hogy 12 órát dolgozik egy nap, ápolóként. Viszont 2 napot dolgozik, aztán van 2-3 nap szabadja. Azonkívül ha nem veszi ki minden hónapban a két szabadságnapját, hanem mondjuk kéthavonta, úgy is összejön több nap egyszerre, hogy nem dolgozik. Amúgy 54 éves és jó kondiban van, munkába minden nap biciklivel jár oda-vissza (oda vissza 4 km). Na mindegy, megmondtam neki a véleményem, aztán elfogadja vagy nem, de nem megyek babával.
2020. aug. 15. 18:05
 17/20 anonim ***** válasza:
87%
Mi ha valahova megyünk az olyan, mintha költöznénk. El nem tudom ezt képzelni vonattal kivitelezni. A babának rengeteg cucca van, ami kell ahhoz hogy kényelmesen ellásd.
2020. aug. 15. 18:39
 18/20 anonim ***** válasza:
87%
Nem mennék. Még egy egyszerűbb babával sem. De az én fiammal még a kocsi is necces. 7 hónaposan mászott, 8 hónaposan felállt, lépegetett. Borzasztó aktív, nem bír helyben maradni. Ülésben üvölt, max 30 percet lehet leköti a figyelmét, aludni nem alszik el. Én is mefkapom, miért nem utazunk, mások simán... Hát azért, mert nem mások gyereke az unoka...
2020. aug. 15. 20:37
 19/20 anonim ***** válasza:
85%

Nekem egy másik városba kellett menjek a fiammal a minap, speckó kórházi dolog miatt... 3 hós, csak 2 óra volt az út oda 1,5 a vizsgálat és 2 óra vissza... Rémálom, pedig aludt is. A covid miatt egy padon kellett megetessem, mert hamarabb értünk oda, és nem engedtek be a kórházba, miközben csöpögött az eső. A férjem tartotta fölénk az esernyőt. Utána felborult az alvása, amikor ébren volt folyamatosan bőgött, hazaértünk, evett és azonnal megkezdte az esti hosszabb alvását 5:40-kor.

Mi is hullák voltunk a végére.

2020. aug. 15. 21:14
 20/20 anonim ***** válasza:
Biztos nem mennék, de akkor sem ha nem lenne vírus, vagy meleg, vagy bármi. Ekkora gyerekkel csak szükség esetén utaznék, de az nem szükség esete, hogy anyád titeket akar ugráltatni.
2020. aug. 15. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!