Utaztatok már repülővel kicsivel? Jó tanácsokat kérnék: 7 órás repülőútra mennénk átszállással a 2 éves kislányunkkal.
Szia.Mi tavaly repültünk az akkor másfél éves fiammal,nagyon féltem mi lesz,hogy birja,mert 1 percig nem bir a fenekén megmaradni...de le a kalappal,annyira jól viselte....felpakoltam neki minden játékkal,mesekönyvvel,vittünk laptopot,arra feltöltöttem neki sok kedvenc meséit + zenéket amit szeret,vettünk neki egy verdás fülhallgatót,amit már itthon se lehetett leszedni róla :),és azzal hallgatta meg nézte,ez nagyon lekötötte,imádja a zenéket-klippel együtt.Az utasok el is nevezték Dj Dominiknak,mert szinte végig énekelte,meg táncolta a 3 órás repülőutat. :)
A tisztába tevés volt elég necces,mert szó szerint egy lyuk a wc,még én alig férek be egyedül,nemhogy tisztába tegyem ott a gyereket...de állva nagy nehezen megoldottuk,szerencsére kaki nem volt a repülőn,csak a buszon.....
Még fel sem szállt a gép,de már elaludt odafele a fiam,2 órát aludt,csak a leszállásnál kelt fel....visszafele fel volt,de nem volt gond vele.
Mi összesen 8 órát utaztunk mire odaértünk(2 kocsival,3 repülővel,3 busszal)
Vittem fel sok nasit is neki,2dl-s szivószálásat.
Hirtelen ennyi jutott eszembe,ha van kérdésed,válaszolok szivesen ha tudok :)
2 evessel mar nem lesz gond,nekem 8 hpnapos volt a kisfiam amikor eloszor utaztunk vele repulovel.Ha meg cumizik,vagy cumisuvegbol iszik,akkor legyen keznel felszallasnal,mert be fog dugulni a fule,ami megremiti a kicsiket.A cumizas segit,hogy kiduguljon.2 evesnek mar meg lehet mondani,hogy nyeljen,vagy adhatsz neki szivoszalas uditot,cukorkat.Az ut nagy reszet valoszinuleg atalussza majd,mert kicsit elkabitja a felszallas.Ha lehet elotte ne nagyon aludjon.Legyenek nalad mozgast nem igenylo jatekok,ha lehet sok fele,arra az esetre,ha ido elott felebred.
Nalunk 2 evesen mar semmi gond nem volt,bar akkoriban szinte 2 havonta repultunk,igy hozza volt szokva.
Amit tegyél be neki a kézipoggyászba: egy vékony kis takaró és egy vékony sapka!!
A légkondi állandóan megy a repülőn, így egy kicsinek az elég rossz... Én takarót nem vittem az első alkalommal, és mikor elaludt a gyerek az ölembe, azért fázott.. egy másik anyukától kaptunk egyet :)
Játék, innivaló, valami nasi vagy gyümölcs, mert nem biztos hogy megeszi a repülőn adott kaját..
a gyereknek megengedték az innivalót,csak bele kellett innom.Magunknak nem vihettünk fel,vagyis ahogy irod 1 dl-t,na de nem fogok 1 dl-t felvinni,mi az...semmi....de véletlen ott maradt a kistáskámba egy fél literes innivaló,amiről totál elfeledkeztem,igy feljutott velünk a gépre :) Nem nézték,de van akinek nézték,és kivetették.Ott a gépen adnak egyébként italt,de nem viszik túlzásba...
Attól is függ melyik légitársasággal mentek,ha már tudjátok,ott kérdezzétek meg ezeket,mert mindenhol eltérő!!Van ahol a kézipoggyász súlya is változó,van ahova a gyereknek se vihetsz fel csak vizet,és csak 1 dl-t!Mi a Tailwind airlines-el mentünk.
Hova repültök ami ilyen messze van?Mi is tavaly repültünk először mind a 3-an :) Én egyébként nagyon rosszul voltam,forgott velem a világ akárhányszor kanyarodott a gép,a szivem a torkomban dobogott,nagyon pánikoltam...de én amúgyis ilyen vagyok,félek az új dolgoktól.Utána már jobb volt,meg hazafele teljesen jó volt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!