9éves lányom nem hajlandó akármit megenni miután az apjánál volt. Mit tehetek?
Albérlet nem havi 75 ezer lenne.
Ha nem adja oda a romladozó házat, akkor most egy romladozó albérletben lakhatnál a gyerekeddel és a tartásdíjjat az albérletre költened, nem a gyerekre. Vagyis nem lenne biztos lakhatásotok és a gyerektartás az albérletre menne el.
Ahelyett, hogy örülnél a fejednek, hogy ott a ház, még hátba támadnád. Szép dolog... Az albérletre 8 hónap alatt simán elköltöttél volna 800 ezret. Akkor add el a házat, a felét add oda neki, kérd a gyerektartást(pár tízezer Ft-ra számíthatsz). Te meg menj ahova akarsz az ötmillióddal. Annyira romos nem lehet az a ház, ha jó ötletnek tűnt beleszülni egy gyereket.
A kérdésre válaszolva, én megpróbálnám ezeknek a kajáknak az olcsóbb, saját márkás verzióit megkeresni. Vagy választási lehetőséget kínálni a gyereknek, hogy pick-re nincs pénzem, de ebből az 5 fajta felvágottból mondjuk te választhatsz. Hátha szívesebben eszi azt, amit ő néz ki magának.
Nem olvastam a válaszokat, de tudok segíteni.
Süss bacont/császárszalonnát!
A legfinnyásabb is bemászik a konyhába az illatától.
Néha jópofák a drága kaják, de fujj, pont a parmezán? Esetleg pizzán, mert a pizza elnyomja az ízèt.
Biztosan a neve luxuscikk volta miatt kell neki, szerintem elèg, ha néha van otthon, kössetek alkut, hogy beépíted a hétköznapokba kis mennyiségben, de akkor egy szava sem lehet a többi ételre.
Rá fog unni az újdonságra, mondjuk én azt vallom, hogy minél többfajta ételhez férhessen hozzá.
Egyébként vehetsz surimit, az olcsó és valószínű nemismeri.
Préselt halrúd rákízben, “rákrúd“ néven fut.. Feldarabolod, fokhagymás vajon megpirítod és beledobod egy rakás sima spagettitésztába. Az én gyerekem szereti, rákos tészta néven fut. Az igazi rákot bezzeg nem eszi meg.
Szóval szinesítsd egy kicsit a hazai dolgokat, én pl úgy nőttem fel, hogy a padlizsán luxuscikk, sohasem ettem, neheztelek is a szüleimre.
Nem magában kell a drága dolgokat megenni, hanem olcsó ételekkel.
Parmezánt pizzára, tengerikütyüket spagettibe, spárgát rizsbe, luxusszalámit(melyik az?) nagyon ritkán.
Esetleg hogy elmenjen a kedve, ha nagyon nem futja rá, mutathatsz neki videót, hogy készül pl a szalámi és mi is van benne.
Szerintem újdonság kell neki szépen tálalva. Pár különleges mondat és odalesz azért, amit te viszel.
Bár az én gyerekem is ilyen sokfajta ételt enne meg, de kb vajaskenyéren él, pedig mindent elkövetek, de semmit sem kóstol meg szívesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!