Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 9éves lányom nem hajlandó...

9éves lányom nem hajlandó akármit megenni miután az apjánál volt. Mit tehetek?

Figyelt kérdés
Három éve váltunk el, külön városban élünk, de a gyerek kedve szerint bármikor lehet az apjával. Épp tegnap jött haza az apukától, 2hetet töltött vele, és azóta nem hajlandó itthol enni. Az exem jómódú, és sokmindent vesz a lányunknak, ezáltal pedig túlságosan elkényezteti. Csak nagyon drága ételeket követel, parmezán, szalámi aminek kilója 7ezer Ft, és a sor szinte végtelen. Csupa olyan dolog amit havi 200ezerből nem tudok napi szinten megengedni. Próbáltam megmagyarázni a lányomnak, hogy nem lehet mindig olyasmit enni, és ami kicsit olcsóbb az is lehet finom és egészséges. Erre azt válaszolta, hogy egyem még én az olcsó, szalámit.

2020. aug. 3. 12:26
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem a volt férjeddel kellene megbeszélni, hogy komoly nehézségeket okoz az, hogy egész mást etet vele akkor mikor ott van nála.Nem a minőség a baj, hanem hogy ezt te nem tudod megadni és a gyerek ezért hisztizik.Ha partner, akkor vagy visszább vesz, vagy ad pénzt hogy otthon is megvehesd azt amit a gyerek szeretne.Elvégre egy jó apa szeretné ha a gyereke nem enne rosszabbat akkor sem ha otthon van nálad, az anyagi helyzeteddel meg nyilván tisztában van.Ha olyan apa aki csak ,,megveszi" a lányát ilyen formában is akkor valószínűleg nem lesz partner és nem fog pénzt sem adni drágább ételekre.

A gyereknek meg próbálnám elmagyarázni a helyzetet ahogy csak lehet.

2020. aug. 3. 13:55
 12/50 anonim ***** válasza:
100%
Hát, anno apám is igen jó körülmények között élt, anyám meg mondjuk ugy, nem igazan. Nekem eszembe nem jutott anno banánt meg téliszalámit követelni anyámtól, nagyon jól meg voltam a margarinos kenyérrel is.... Pedig csak 6 eves voltam es bizony nagyon szerettem a banant is es a teliszalamit is.
2020. aug. 3. 14:05
 13/50 anonim ***** válasza:
7%
Egyesek úgy viselkednek, mintha egy 9 éves gyerek kilóra enné a parmezánt, meg a szalámit...
2020. aug. 3. 15:22
 14/50 anonim ***** válasza:
100%

13!

Nem kell hogy kilóra egye. Mindegy mennyit eszik belőle, ha anyának heti X forintja van etelre, akkor abba nem fér bele draga élelmiszer.

2020. aug. 3. 15:26
 15/50 anonim ***** válasza:
3%
Örülnél, hogy az apja foglalkozik vele
2020. aug. 3. 15:34
 16/50 anonim ***** válasza:
4%

Not offense, de ha már a 600ft/csomag Pick szalámi is problémát okoz, akkor a Kérdező mit fog csinálni, amikor 250-300 ezer ft/féléves tandíjakat kell kifizetni az egyetemen, kb ugyanennyit kell majd havi szinten odaadni a gyereknek (lakbér, rezsi, étkezések és egyebek)?! Oké, hogy apuka kifizeti a felét, de még akkor is lesz ott bőőőven a Kérdezőnek fizetnivaló.

Lehet jobban átgondolandó lett volna ez a gyerekvállalás, nem?:)

2020. aug. 3. 15:47
 17/50 anonim ***** válasza:
95%

13-as: nem kilóra eszi a parmezánt meg a téliszalámit, de azért nézd meg, mennyibe kerül 10 dkg parmezán meg ugyanennyi ementáli, vagy 10 dkg téliszalámi vagy egy sima, saját márkás szalámi. Ha az anyának az utóbbira van pénze, akkor nem tudja megvenni a drágábbat, mégha akarná sem.

A téliszalámi kilója 8250 ft, egy középkategóriás csemege szalámi 5450 ft, az Aldis 2700 ft (ezek mind hasonló jellegüek, mint a téliszalámi, színhúsból vannak, nem párizsiszerüek)

A parmezán kilója 17960 ft, az ementáli 3014, illetve 2250 ft, attól függen, melyik üzletben veszed.

HA végigszámolod, akkor azért a napi 10-10 dkg-nyi mennyiségén is igen jelentös a különbség egy hónap alatt.

2020. aug. 3. 15:48
 18/50 anonim ***** válasza:
81%
16-os: amikor a kérdezö a gyereket vállalta, akkor azt az apával KÖZÖSEN tették, azaz AKKOR szóba sem jött, hogy a gyereknek mennyit tud kajára költeni!
2020. aug. 3. 15:50
 19/50 anonim ***** válasza:
94%

16!

A kérdező nem említett se árat, se márkát. Plusz ha a gyerek napi egy csomag 600forintos szalámit eszik, az ha csak havi 20 napot számolunk már 12ezer és akkor még nem evett semmi mást, nem vett neki ruhát, cipőt, semmit

2020. aug. 3. 15:50
 20/50 anonim ***** válasza:
94%
#16 Egyetemista koromban azon igyekeztem, hogy minél hamarabb függetlenedjek a szüleimtől (első félévben támogattak csak, utána diákmunka+ösztöndíj), nemhogy még elvárjam, hogy a tandíjat is ők fizessék.
2020. aug. 3. 15:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!