A fiam ha ka nasit, akkor csak azt hajlandó enni, mértéket tartani nem tud. Hogy oldjam így meg az ünnepeket, összejöveteleket?
Ezt már babakorában kellett volna elkezdeni, nem most. Az én lányom 2 éves, ha elmegyünk a boltba tudja, hogy 1 db édességet választhat, nem többet. Mikor hisztizett, visszaraktam amit választott, és kivittem a bolt elé, amíg hisztizett folyamatosan magyaráztam mit várok el tőle, ha kellett 15x eljátszottam ezt vele. KB fél év kellett, hogy megértse, de ma már csak ritkán van hiszti több édességért, leginkább akkor, ha fáradt.
Még most is meg tudod ezt tanítani, de mostmár több időt fog igénybe venni, és sokkal kitartóbbnak kell lenni. Ne félj a hisztitől, légy következetes, vidd el a hiszti forrásától, addig magyarázd, hogy mit vársz el tőle, míg abba nem hagyja a hisztit, és ha kell játszd el vele ugyanezt 20x is. Majd meglátom, hogy egyre könnyebb lesz, és egyre kevesebb lesz a hiszti, majd pedig elmúlik teljesen.
6
Azért a tömény csoki semmivel sem rosszabb, mint a "dörmi maci", aminek az összetevői rettenetesek. Ez gyakori tévhit, mint a "tejszelet" nem szemét kaja (de, az, csak átvernek a nevével), a túrórudi nem agyoncukrozott szemét kaja (de, az), és joghurtnak minősülve egészségesnek tűnik az a "gyümölcsjoghurt", ami jó esetben csak cukorral és színezékkel van tele, rosszabb eseten minden mással is.
Ezzel nem árt tisztában lenned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!