9éves lányom nem hajlandó akármit megenni miután az apjánál volt. Mit tehetek?
Figyelt kérdés
Három éve váltunk el, külön városban élünk, de a gyerek kedve szerint bármikor lehet az apjával. Épp tegnap jött haza az apukától, 2hetet töltött vele, és azóta nem hajlandó itthol enni. Az exem jómódú, és sokmindent vesz a lányunknak, ezáltal pedig túlságosan elkényezteti. Csak nagyon drága ételeket követel, parmezán, szalámi aminek kilója 7ezer Ft, és a sor szinte végtelen. Csupa olyan dolog amit havi 200ezerből nem tudok napi szinten megengedni. Próbáltam megmagyarázni a lányomnak, hogy nem lehet mindig olyasmit enni, és ami kicsit olcsóbb az is lehet finom és egészséges. Erre azt válaszolta, hogy egyem még én az olcsó, szalámit.2020. aug. 3. 12:26
21/50 A kérdező kommentje:
Egy forint gyerektartást sem fizetett soha az exem mióta elváltunk. Néha vesz a gyereknek ezt-azt, játék, iskolai holmit, vagy néha egy ruhát, de pénzt semmit nem ad. Egyedül nevelem 200ezerből.
2020. aug. 3. 15:52
22/50 anonim válasza:
Hát akkor itt az ideje bírósághoz fordulni!
23/50 A kérdező kommentje:
Váláskor úgy egyeztünk meg négyszemközt, hogy lemond a lakásról és csérbe nem fog tartásdijat fizetni. Ez 3 éve történt, azóta elrendeztük a tulajdonrészt (aminek a költségét én fizettem) és én vagyok a kizárólagos tulajdonos. Ha most a birósághoz fordulnék, hogy nem fizet tartásdijat akkor köteles lenne fizetni?
2020. aug. 3. 16:11
24/50 anonim válasza:
Nos, kérdés az, hogy mekkora volt a tulajdonreszed, mekkora az ingatlan érteke, tudja e bizonyítani a megegyezést, stb.
25/50 anonim válasza:
Igen, mivel nincs olyan, hogy nem fizet. Maximum szóban egyezhettek meg benne, hivatalosan nem lehet. Nem lehet lemondani a tartásdíjról.
26/50 anonim válasza:
25!
De megváltható x időre pl ingatlannal. Itt épp ez történt. Kérdés, hogy bizonyítható e
27/50 A kérdező kommentje:
igen, csak szóbelileg egyeztünk meg. Nemhiszem, hogy tudná bizonyitani. Amig házasok voltunk a ház a szüleié volt, a válás után örökölte, majd nekem adta, de az átirás költségét én álltam.
2020. aug. 3. 16:26
28/50 anonim válasza:
Akkor ezt nem tudja bizonyítani.
29/50 anonim válasza:
Hát azért elég gáz dolog volna hátba támadni mikor tartotta a szavát és megkapta a kérdező a házat.
Első körben én az exel beszélnék,mert ha olyan gáz ember volna a házat se adta volna oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!