Milyen gondokra utal az, hogy egy 6 éves kislány nem tudja kiejteni az R és SZ betűket?
Olyan fura szegény. 6.5 éves múlt, most szeptemberben menne* iskolába.
Nagyon furán beszél. Az R betűk helyére olyan nyomatékos L betűt mond, mintha úgy lenne leírva. Az SZ-ek helyése pesig S-t.
pl:
Soksol játsom a Lebekábal. Jár logopédushoz, de már az 5. is azt mondja, hogy attól tart, hogy így nem mehet iskolába.
Mi lehet a gond?
Nem úgy beszlé, mintha próbálkozna R-el mondani, teljesen tökéeltesen ejti az L betűt.
A legjobb barátnője Szonja. Őt is mindig úgy szólítja, hogy Sonnnyaa
ismerek sok olyan gyereket akik nem ejtik helyesen az R betűt, de ők igyekeznek helyesen ejteni. és inkább J-vel mondják. De Ő L-el mondja.
5 logopédus? Ja.
Semmi gondra nem utal a beszédhibán kívül. Ettől még mehet iskolába is
igen 5 logi. Azért, emrt oviban beutalták és kettő alapból feladta. háromhoz mi vittük.
Az utóbbi 3 mondta, hogy nem 100%, hogy engedni fogják a sulit.
az 5 éves kicsit távol áll a durván 7 évestől. megjegyzem az oviban most is csúfolják emiatt.
És eszedbe nem jutott ezt rendezni az ovival, oviban?
Szegény gyerek.
Meg milyen dilettáns logopédusokat találsz te?
Teljesen normális, megszokott hiba az R helyetti L, SZ helyetti S.
Az a logopédus, aki most találkozik ezzel... nem tudom melyik másik világon végzett.
Ez egyébként egyáltalán nem olyan hiba, ami miatt ne kezdhetné az iskolát, de illene normális helyre vinned. Akár logopédiai iskolába. Bárczi.
Én a c betűt nem tudtam kimondani mikor iskolába mentem.
Egyszercsak mondtam a tanítónénimnek, hogy szisza!, ő kijavított hogy nem, cica. Egyből cicát mondtam, és mindenki megtapsolt :)
Majd ott fogja megtanulni.
nem igazán értem ezt a nem mehet iskolába hülyeséget, annó az öcsém ovis társát se akarták elsőbe engedni, mert félig francia volt a kölyök, és a szüleitől, otthon ugye a raccsolós r betűt tanulta meg. a mai napig úgy ejti, gyönyörű francia kiejtése van.
épp végzett az első évével oxfordban, még mindig raccsol. de első osztályba anyámék minden ismeretségüket és protekciójukat bedobták, hogy elmehessen suliba a csoporttársaival.
csak keressetek neki egy nem retardált tanárt, és minden rendben lesz vele :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!