2 éves eddig jól alvó kislány szokásai megváltoztak. Mi lehet a háttérben ???
"Megviselte. Felbolydult a kis világa"
Pontosan...
"De nyilvan én hatarozottabban rászólok és alalszik"
Hát bocs, de nem határozottan rászólni kell, hanem az ilyen kicsinél mellette lenni, mesét olvasni, stb. Nem is értem, miért kellene egy gyereknek egyedül elaludnia 2 évesen. SZÜKSÉGE van a szülői melegségre, BIZTONSÁGra, nyugalomra.
Ne erőltesd a dolgot, legyél mellette elalváskor, mesélj, hadd érezze a biztonságot.
és nem tudom, azt előre megbeszáéltéek-e, hogy bölcsibe fog menni?
bár az ilyen kicsi beszélni ugyan nem beszél még (legalábbis sokan), de MINDENT ÉRT! el kell neki magyarázni, miért kell bölcsibe menni, ott jó neki, mert tud játszani, stb.
Az hogy határozotzan rászólok nem azt jelenti hogy ráordítok hanem monsom neki hogy most már aludni kell és ehhez tartom magam. Pont nem szeretnék nekiallni ejszaka meset nezni vagy meset olvasni mert azzal szerintem pont az ellenkezőjét érnénk el. Korabban sokszor aludt Mamájánal, heti 1x ott volt egész nap. Ha en is ott voltam Mamaval ment. Tehát nem egy idegen környezetről beszélek.
Sosem mondta hogy nem megy bölcsibe és sírás sem volt átadásnál.
1 hónapja kezdtük a bölcsit.
Innen nem is olvastam tovább, mivel meg is válaszoltad a kerdésed.
3-4 éves korig nem egyszerű a helyzet bölcsivel, szitterrel és nagyiknál, életkori sajátosság. Kis részükkel egyszerű, a nagy részük meg kell szokja a másik embert, plusz hamar hiányzik neki az anyu, apu.
"De nyilvan én hatarozottabban rászólok és alalszik. Igen ám de egyre többször csak az ölembe. Egyedül nem. De leülni sem és lefeküdni sem lehet vele csak állni kb vagy járkálni. A múltkor 2 órába telt mire elaludt és le tudtam tenn, hajnalban"
Pont ezért, valamint a fogzás miatt.
Következetesen arra szoktasd ,hogy egyedül aludjon. Esetleg, ha igényli, halvány lámpafénynél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!