Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vállaltatok kis korkülönbségge...

Vállaltatok kis korkülönbséggel gyerekeket csak azért, hogy túllegyetek a kezdeti nehéz időszakon minél előbb?

Figyelt kérdés

Évekig nem aludni, aztán újrakezdeni mindezt egy újabb gyerek miatt, vagy inkább gyorsan letudni a nemalvós részt? Mit gondoltok erről?

Majdnem 4 év a korkülönbség a két gyerekünk között, szeretnénk egy harmadikat, de nem tudunk dönteni, hogy mikor lenne “túl sok”, minél előbb bevállalni, és túllenni ezen a nehéz, keveset alvós időszakon (mindkét gyerek ébred, a nagy is 2-3x, a kicsi 4-5x), vagy örülni, hogy luk van a sejhajunkon, és inkább újra kivárni a 3-5 évet?

Mindketten aktívan résztveszünk a gyerekek nevelésében, altatásában, segítségünk viszont nincs, távol lakunk a családtól, meg itt van ez a vírusmizéria is. Akik hasonló dilemmában voltatok, hogy döntöttetek végül? Újra így döntenétek?

2020. júl. 16. 14:51
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
#10, a kerdesre is valaszolsz esetleg?:D
2020. júl. 16. 20:14
 12/20 anonim ***** válasza:
75%

Nem vállaltam. Én nem letudni akarom a babás időszakot, hanem kiélvezni.

A kis korkülönbség egyáltalán nem garancia arra, hogy a gyerekek majd szépen eljátszanak egymással. Nem egy olyan testvérpárt ismerek 2 év alatti korkülönbséggel, hogy a szüleik napja másból sem állt évekig csak a gyerekek közötti rendcsinálásból. 16 éves korukig csak a marakodás, rivalizálás ment. De az sem ritka, hogy ez még felnőtt korban is tart. Én ebből nem kértem.

2020. júl. 16. 20:23
 13/20 anonim ***** válasza:
25%
Kérdező, ha nem vetted volna észre, válaszoltam! De minek. Te tényleg nagyon le lehetsz zakkanva.
2020. júl. 17. 13:18
 14/20 A kérdező kommentje:
Lehet, csak nekem nem sikerult kihamozni a valaszbol.
2020. júl. 17. 15:47
 15/20 anonim ***** válasza:
85%
Nem. Én mentálisan nem bírtam volna két kicsivel. Le tudni a nehezét... Épp csak autopilóta módban túlélni, hogy le legyen tudva? Én úgy vagyok vele, hogy a gyerekem megérdemel egy a lehetőségekhez mérten normális anyát. Én egymagában is néha a túlélésre játszottam. Ha még egy gyereket túl hamar adtunk volna az egyenletbe, akkor szétestem volna. Persze mindenki mondta, hogy jaj kis különbség kell meg játszótárs neki stb. st.b Én meg úgy voltam vele, hogy én tudom mennyit bírok el és a gyerekemnek fontosabb egy ép anya, mint az, hogy kicsi legyen a korkülönbség köztük.
2020. júl. 17. 16:37
 16/20 anonim ***** válasza:
59%
13 hónapos volt a nagy mikor jöttek az ikrek. Itthonról dolgozom mellettük. Nincs gond. Meg kell találni a megfelelő napirendet. Az sem baj ha nem alszik, csak nyugi legyen. :)
2020. szept. 6. 08:20
 17/20 anonim ***** válasza:
32%
Nekem van egy 14 éves meg egy egy. Most az egyéves mellé tervezzük a tesót. Pedig nem alszik, nem alszom. És nem vagyok fiatal. Nem vagyok az a tipikusan nyugodt, türelmes, szuperfasza anyuka. De a mostani férjemmel kétgyerekes családnak látom magunkat, két kisgyerekesnek. Tudom, milyen egykét nevelni, anno a fiamnak nem hiányzott testvér, és nem is éreztem, hogy szülnék, de látom a lányomon, vagyis érzem, hogy kell még egy. Igazából ez egy megérzés egyelőre, nem racionális döntés, hogy igen, vállalnám a kis korkülönbséget. Meg kíváncsi is vagyok, egyke után milyen kettő kicsivel.
2020. szept. 23. 06:56
 18/20 anonim ***** válasza:
0%

Ja itt az a jó válasz ha nem? XD

Bocsánat, hogy szuperül élünk 3kicsivel is.

16-os voltam

2020. szept. 23. 14:29
 19/20 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem senkit sem zavar, hogy te "szuperül" élsz. Inkább attól nyílhatott ki a bicska, hogy le tudod azzal, hogy "meg kell találni a megfelelő napi rendet". Minden gyerek más, nem mindnél gyereknél, családnál működik az, hogy te napirendet alakítasz és akkor le van tudva, minden rendben lesz. Senki nem olyan hülye, hogy a saját dolgát nehezítse, nyilván akinek nem működik egyszerűen az nem direkt csinálja.
2020. szept. 23. 14:33
 20/20 anonim ***** válasza:
#17-es vagyok, nem mintha érdekelne ez a lepontozás, de hogy itt mi alapján kaptam 0%-ot a saját érzéseimre.... no comment ...
2020. szept. 23. 20:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!