Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5 éves gyereknek rémálmai...

2,5 éves gyereknek rémálmai vannak mit lehetne tenni? Hetek óta nem alszunk.

Figyelt kérdés

Kb 3-4 hete kezdődött, hogy azt mondja van egy gyerek a szobájában aki nem hagyja aludni. Az elején beszélgettünk sokat róla, hogy ez csak álom, igazából nincs ott stb. Aztán egy kisgyerekes csoportban azt javasolták ne beszéljünk róla, tereljük el a figyelmét, de ugyan úgy ébred. Már azt is kipróbáltuk, hogy köztünk alszik, de akkor is azt mondja ott áll az ajtóban és figyeli. Kb 1-2 órát alszunk.Mivel fáradt, egész nap sír. Már nappal sem hajlandó 1percre sem egyedül lenni, szó szerint,jön velem pisilni is. Már eljátszottuk, hogy "hazaküldjük" a gyereket stb

Valami tanács? Valakinél hasonló? Megoldás?

2020. júl. 14. 18:31
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
78%
Médiumok meg ilyen baromságok helyett esetleg egy pszichológushoz elvinni? Hátha ő tud hatékony tanáccsal szolgálni. Volt valami változás mostanság az életében, vagy bármi traumatikus, ami ezt idézhette elő?
2020. júl. 14. 19:49
 12/23 A kérdező kommentje:
Pappal megszenteltettük a házat, az sem segített. Ilyen médiumokban meg nem tudom, hogy lehetne kiszűrni, hogy ki az aki nem kókler. De szerintem csak álmodja.
2020. júl. 14. 20:10
 13/23 anonim ***** válasza:
73%
Nem mondja mit szeretne a kisgyerek?
2020. júl. 14. 20:25
 14/23 A kérdező kommentje:
Játszani vele, de ő nem akar játszani.
2020. júl. 14. 20:39
 15/23 anonim ***** válasza:
83%
Hogy hívjàk a kisfiùt, akit làt? Hàtha ezen el lehetne indulni..
2020. júl. 14. 20:55
 16/23 anonim ***** válasza:
80%

Viccesen hangzik, de én is láttam szellemet kis koromban, tisztán emlékszem rá, hogy ott állt a szoba kőzelén egy maszkos alak. Igaz csak egyszer és szerintem 6-7 éves lehettem talán... Olyan realisztikus volt az egész és láttam fény jelenséget is. Anyway. Azóta felnőttem és nem lettem bolond.

Nehéz ügy. Fizikai fáradtság esetleg segítene? Ha jól átmozgatjátok délután egy kis játékkal, sétával, akkor talán elfáradna annyira, hogy átaludja az éjszakát és nem ébredne fel. Vannak dolgok amire nincsen magyarázat és az agy müvelhet furcsa dolgokat.

2020. júl. 14. 22:44
 17/23 anonim ***** válasza:
62%
Egy b vitamin komplex segitene, polybé a neve. Erősíti az idegrendszert, hidd el sokat segít. Citromfű tea, magnézium. Kicsit erősíteni kell az idegeit, mert annyira fáradt már, hogy azért sem tud aludni. Privátban irhatok még, mi márciusban estünk át ilyenen, volt hogy 24 órán át fenn volt. Félt elaludni, igaz nem szellem miatt. De tök ugyanaz a szitu.
2020. júl. 15. 00:01
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy csak egy filmben látta, vagy a nagyok riogatják vele. Először ezt oknyomoznám ki, aztán tisztáznám, mi a valóság, és mi nem. Ha feltételezzük is, hogy léteznek szellemek, és még azt is elhisszük mellé, hogy némelyik gyerek látja őket, akkor is az a helyes, ha lehetőség szerint elnyomjuk valahogy a dolgot, nincs rá felkészülve. Az a "baj", hogy nincsenek ilyesmik körülöttünk, ez ilyen kis gyerekdolog, fejlődő agy, színes képzelet, hiszékenység, félelem. Kell támpont rendesen, hogy mi igaz, mi nem.
2020. júl. 15. 00:56
 19/23 anonim ***** válasza:
85%
Gyerekorvosnak említetted már? Ő mit javasolt a nem-alvàsra?
2020. júl. 15. 09:33
 20/23 anonim ***** válasza:
55%

Több tényező keveredhet. A médiumok zsákbamacska, bár látják a szellemeket. Mégis a gyermekpszichológiából indulok ki inkább, ilyen esetben. Ha szellemet lát, nehéz utána járni, de az mindenképp fontos, hogy komolyan vedd őt, annak ellenére, hogy tv-ben látott eseménytől a szorongás által okozott képzeteken át (mint az álomszimbolumok, hiszen egy 2 éves gyermeket ébren még alfa agyi hullámhossz jellemzi) sok minden lehet.

Tehát azért vedd komolyan, mert ha szimbolikus a félelme, akkor ezért segít neki feldolgozni, ha meg tényleg szellem, akkor pedig ezért. Gyakorlat: "kicsim, hol a szellemgyerek?". Megmutatja. "Odamegyünk, jó, és megmondjuk neki, hogy eltévedt, máshol van dolga, menjen el, legyen szíves." Odamentek, biztatod, hogy mondja el a vélt, vagy valós szellemnek. Ha nem meri, akkor nyugodt hangon jelzed neki, hogy akkor te mondod el neki. És elmondod. Tedd hozzá, hogy te már nem tudod látni, mert már felnőtt vagy. "Itt van még a szellem?" És így tovább.

Traumától kezdve a valódi szellemérzékelésen át a szorongásig sok minden állhat a háttérben, és ezek kombinációi.

2020. júl. 19. 20:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!