Hogyan büntetnél egy 5 évest akit semmi nem érdekel?
A férjem lánya, 5 éves és nem lehet megbüntetni, semmi nem hatja meg. Ha elveszem a játékát letojja, ha sarokba ültetem ott ül aztán kijön és folytatja tovább. De ezen kívül is próbáltunk már minden fegyelmezést és azt is, hogyha nem ön és közveszélyes amit csinál akkor levegőnek nézzük.
Muszáj lenne büntetni vagy valahogy hatni rá, sajnos minden nap panasz van rá hét elején úgy tűnik eltörte egy gyerek ujját az oviban (pontosan nem tudjuk hogyan ).
Szétszedi a kertet, házat, bántja a kutyát,a kistestvérét ,engem is ütöget. Mindenkit utál mert "elvettük"az anyjától (az anyja költözött el Bécsbe az új férjével és úgy döntött jobb lesz neki nálunk,minket kb meg sem kérdezett). Ami még jobban nehezíti a helyzetemet (én vagyok vele a legtöbbet), hogy az anya anyja is ellenem beszél és az anyósom is -.-
Épp nincs itthon az apja hétfőig most volt egy nagyobb csörténk bezavartam a szobájába,hogy pakolja össze a ruháit viszem a nagyanjához... Ez sem nagyon hatja meg, de én már nem bírom tovább nagyon közel voltam hozzá, hogy felpofozzam, amit azért nem akarok,pedig lehet az kéne.
Aki oviban jó, otthon rossz, az csak tévképzet, hogy azért, mert otthon csodás a légkör, elég megnèzni ezeknek a gyerekeknek a családját.
Ahol szeretet, elfogadás, következetesség van, megértés, meghallgatás, minőségi idő, ott fog kiegyensúlyozottan viselkedni a gyerek. Egy kiegyensúlyozott gyerek nem félelemből viselkedik jól, hanem mert ez a természetes, ami jön belőle, amit nem kell kontrollálnia.
Esetleg régen a veréses, poroszos, megalázós iskolára lehet jó ez a régi mondás, mert ott a gyerekben volt egy félsz a sulis körmösöktől és megalázástól, otthon meg lazíthattak, a mostani nyugis oviban szinte semmi megfelelési kényszer nincs a gyerekekben.
Ott “jók”, ahol szeretik őket.
„Esetleg régen a veréses, poroszos, megalázós iskolára lehet jó ez a régi mondás, mert ott a gyerekben volt egy félsz a sulis körmösöktől és megalázástól, otthon meg lazíthattak, a mostani nyugis oviban szinte semmi megfelelési kényszer nincs a gyerekekben.”
Rendben, igazat adok neked abban, hogy nem lehet általánosítani, csak egy lehetséges indokra kívántam rávilágítani az előző válaszomban. De abban se általánosítsunk, hogy a mostani ovik/iskolák „nyugisak”, mert sajnos mostanság is vannak gyerekgyűlölő, következetlen pedagógusok szép számmal. Akik bár fizikailag nem bántalmazzák a gyerekeket (bár ilyenről is hallottam), de lelkileg nagyon is.
12-es te itt élsz velünk?
Látod mennyit van a gyerekkel?
Igen csak néha viszi ő mivel dolgozik és igen nem tölti minden szabadidejét vele mert van 2 másik gyereke és egy felesége. De szerintem ez más családban is így van, ahol több gyerek van osztozkodni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!