Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan büntetnél egy 5 évest...

Hogyan büntetnél egy 5 évest akit semmi nem érdekel?

Figyelt kérdés

A férjem lánya, 5 éves és nem lehet megbüntetni, semmi nem hatja meg. Ha elveszem a játékát letojja, ha sarokba ültetem ott ül aztán kijön és folytatja tovább. De ezen kívül is próbáltunk már minden fegyelmezést és azt is, hogyha nem ön és közveszélyes amit csinál akkor levegőnek nézzük.

Muszáj lenne büntetni vagy valahogy hatni rá, sajnos minden nap panasz van rá hét elején úgy tűnik eltörte egy gyerek ujját az oviban (pontosan nem tudjuk hogyan ).

Szétszedi a kertet, házat, bántja a kutyát,a kistestvérét ,engem is ütöget. Mindenkit utál mert "elvettük"az anyjától (az anyja költözött el Bécsbe az új férjével és úgy döntött jobb lesz neki nálunk,minket kb meg sem kérdezett). Ami még jobban nehezíti a helyzetemet (én vagyok vele a legtöbbet), hogy az anya anyja is ellenem beszél és az anyósom is -.-

Épp nincs itthon az apja hétfőig most volt egy nagyobb csörténk bezavartam a szobájába,hogy pakolja össze a ruháit viszem a nagyanjához... Ez sem nagyon hatja meg, de én már nem bírom tovább nagyon közel voltam hozzá, hogy felpofozzam, amit azért nem akarok,pedig lehet az kéne.

2020. júl. 2. 17:25
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
18%

"Biztos vagyok benne hogy hosszú folyamat lesz és sokszor idegtépő. De a gyereknevelés ilyen, és megfogja érni a faradtsagotokat."

Te normális vagy? Nem az ő gyereke. Olvasd el! Nem neki kellene vesződnie vele.

2020. júl. 2. 18:09
 12/24 anonim ***** válasza:
71%

Én annyira nem értem ezt.

Azt írod az apja is van vele, szokta ő is oviba vinni, néha vannak kettesben..

Baszki az az ember az egyetlen biztos pont az életében, MINDIG neki kéne hozni vinni, nem néha kettesben, hanem sokat kettesben..Ő a fő szülő, a biztos pontja, te nem vagy senkije(bocs), hozzád nem kötődik, csak megtűr(nem is strapálod magad a leírtak alapján) és alig hagyod kettesben a pároddal..

Odadobták egy vadidegennek, az apja is, nem csak az anyja, aztán legyen rendes is, pedig te fenyegeted, hogy te is elhagyod őt. Hàt kész téboly, annak a gyereknek rosszabb, mint egy nevelőszülőnél lévőnek, annak legalábbis fix emberei vannak, akik nem fenyegetik, hogy kirakják.

Az egy kisgyerek! Nincs akkora fizikai ereje, hogy csontot tudjon törni, véletlen lehetett.

Szedd össze magad, mert azok alapján, ahogy nyilatkozol róla(meg amilyen keveset van vele az apja) nem való nektek gyerek, nem tudtok neki biztos érzelmi hátteret nyújtani.

2020. júl. 2. 18:13
 13/24 anonim ***** válasza:
91%

Normális vagyok.

Tudom, hogy nem az övé genetikailag, de ha már az élet így hozta, hogy együtt kell felnevelniuk jó eséllyel, akkor azt csak így lehet.

Nem a kislány tehet a történtekről. Tehát miért kene ot emiatt bántani/kiutalni?

Nekem nem lenne szívem a párom gyerekéhez ilyen ellenségesen hozzáállni, ahogy te tenned 12-es.

Nyilván mások vagyunk, el is fogadom.

De én nem csattintanam a kislányon az ostort.

Aki itt megvetendo az a verszetinti édesanyja...

2020. júl. 2. 18:14
 14/24 Derjaderja ***** válasza:
89%
Végsőkig kétségbeesett szerencsétlen gyerek. Elhagyta az anyja. Meg kell gyógyítani szakember és jó nevelési mód segítségével. Idővel
2020. júl. 2. 18:23
 15/24 anonim ***** válasza:
27%

Szegény gyerek! Olyan anyja van, aki elhagyta. Nyilván ezek szerint előtte sem lehetett valami remek anya.

Egyértelmű, hogy azért nem olyan mint egy "normál" gyerek, mert a körülményei sem olyanok, mint egy normál gyereknek. Elvált szülők (mondjuk ez a kisebb baj), ide-oda tologatják, senkinek sem kell igazán, a te írásodból is az érződik, hogy csak meg van tűrve. Ez egyördögi kör. Ha érzi, hogy nem szereted igazán így viselkedik. Így viselkedik, te nem szereted. Te vagy a felnőtt, változtatni csak te tudnál.

Megütni meg semmi jogod! Remélem az anyai nagyanyjában van annyi, hogy ezt nem hagyná!

2020. júl. 2. 18:48
 16/24 anonim ***** válasza:
85%
Hát két lehetőség van: Vagy elfogadod, hogy a kislány mostantól a család része, és a nevelőanyja lettél (nem mostoha!), vagy valamelyikőtöknek távozni kell a családból, különben mindketten tönkre fogtok menni lelkileg. Drukkolok, hogy az elsőt válaszd. Ebben az esetben az, hogy pszichológushoz jártok, jó ötlet, folytassátok, de lehet, hogy másikat kéne választanotok, mert az nem jó jel, hogy ennyi idő után sem nyílik meg neki. Én a helyedben azt csinálnám, hogy egyszer a kistestvért bíznám apukára, elmennék a nagylánnyal egy nyugis helyre, és az ő szintjén megbeszélném vele a helyzetet. Elmondanám, hogy tudom, hogy nehéz neki, meg az utóbbi hónapokban biztos ő is úgy látta, hogy sokat a vita a családban. Elmondanám, hogy szerintem ő sokszor viselkedett rosszul, de megértem, hogy miért mérges. Elmondanám, hogy ez így nem mehet tovább, és most rajta múlik, hogy ezen túl minden más legyen. Elmondanám, hogy ezentúl az a szabály, hogy elsőre mindig szépen fogok rászólni, és akkor engedelmeskednie kell. Ha nem így lesz, akkor újra olyan szomorú, rossz hangulat lesz a családban, ami apát is elszomorítja, és ezt ő sem akarja. Jutalmat is kilátásba helyeznék neki. (Most lehet, hogy azt mondjátok, hogy a normális viselkedés alap, nem jár jutalom, de sajnos ennél a kislánynál egyelőre nem alap, egy ideig motiválni kell.) Olyan jutalmakra gondoltam, amik a legtöbb esetben nem is kerülnek pénzbe, pl. este két mese, szívecske alakúra vágom a szendvicset, kaphat egy matricát, stb. Ha egy egész hétig jól viselkedik, akkor valamilyen szép program, pl. állatkert lehet a jutalom. Azt is mondanám neki, hogy szeretem (akkor is, ha ez egyelőre nem igaz, mert még nem tudod szeretni, mert ha elkezd megváltozni a viselkedése, akkor ez változni fog.) A nagymamával is el kell beszélgetni. Ő az,akit meg kell fenyegetni, hogyha ellened beszél, akkor el lesz tiltva az unokától. (Persze van nagyszülői láthatás, de azért először is folyamodnia kell gyámhivatalnál, ami több hónap, aztán megítélnek neki havonta két órát felügyelettel, úgyhogy jól gondolja meg, hogy mit mond! Ezt nagyon komolyan kell venni, mert ha a nagyszülő háttérből fúr téged, akkor soha nem fogsz tudni normális kapcsolatot kialakítani a kislánnyal, és pokol lesz az életetek, vagy valamelyikőtök elmenekül.) Még egy dolog: legyen egy párna vagy egy nagyobb plüss, amit szabad ütögetnie vagy rugdosnia, ha mérges. Ha mérges lesz, joga van kimondani, hogy mérges, hadd rugdosson egy plüsst, hadd engedje ki a gőzt, de embert, állatot nem szabad bántani! Ezt tudja is, hogy ezt szabad, nem kell elfojtania az érzéseit.
2020. júl. 2. 19:23
 17/24 anonim ***** válasza:
9%
Azért az ütögetős párna túlzás, helyettesítő viselkedés kell ütés helyett, ugrálás, kiabálás, ökölbeszorítani a kezét(én az alsó ajkam belső felébe harapok)
2020. júl. 2. 19:47
 18/24 anonim ***** válasza:
20%

nálam az volt az áttörés mikor kiakadtam leordítottam a fejét és elkezdtem bőgni

onnantól kezdett ember számba venni

2020. júl. 2. 20:17
 19/24 Derjaderja ***** válasza:
11%
Jó az ütögetőpárna.
2020. júl. 2. 20:28
 20/24 anonim ***** válasza:
85%

Én még egy szemponttal kiegészítem az eddigi hozzászólásokat (a normálisakat). Egy gyerekről beszélünk, akinek a reakcióit nem felnőtt mércével kell mérni. Példaképp annyit mondanék, hogy nem esküdnék meg rá, hogy az apjával azért viselkedik „jól”, mert őt szereti, veled meg azért „rosszul”, mert téged utál. Az jutott erről eszembe, amit gyerekpszichológus anyósom mondott, mikor sápítoztam, hogy miért van, hogy a gyerekem az oviban „kisangyal”, itthon pedig időnként korántsem az: kétféle gyerek van, az egyik máshol „rossz”, de otthon „jó”, a másik pedig otthon „rossz”, és máshol „jó”. És meglepő módon az utóbbi az egészséges, mivel azt mutatja, hogy megbízik a szüleiben, „mer rossz lenni” a közelükben. Persze itt nem ennyire egyszerű a helyzet, de azért elgondolkodtató, nem azért kisangyal-e az apjával (akit nyilván imád) a gyerek, mert fél, hogy ő is elhagyja - téged pedig kvázi „tesztel”, hogy szereted-e eléggé, vagy te is lelépsz, mint az anyja.

Mert sajnos a gyerekek hajlamosak magukat hibáztatni, ha egy szülő eltűnik az életükből (akár akkor is, ha meghal). Értelemszerűen ezek sem tudatos dolgok.

„Te normális vagy? Nem az ő gyereke. Olvasd el! Nem neki kellene vesződnie vele.”

Remélem, hogy csak trollkodik az, aki ilyet ír. De a gyengébbek kedvéért: ha valaki egy elvált, gyerekes férfit választ párjául, az nyilván tisztában van vele, milyen „csomagot” kap. És mivel (vélhetően) szereti a párját, már csak ezért is szereti annak gyerekét is. Ez tök független attól, hogy csak hétvégente van velük a gyerek, vagy – ahogy e sztoriban – velük kell élnie.

2020. júl. 2. 21:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!