Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi lenne a jobb egy árván...

Mi lenne a jobb egy árván maradt kislánynak?

Figyelt kérdés

9 éves kislányról van szó.

Az egyik lehetséges személy, aki felnevelhetné az az anyai nagymama. Közel jár a 60-hoz, hamarosan nyugdijas lesz, ideje lenne az unokára. Meg tudnának élni, az anyagiakkal nincsen problémája, kertes házban él, egyedül. Nagyon aktív, egyáltalán nem az otthon ülős fajta. Imádja az unokát, sokat van vele.

A másik személy az anya legjobb barátnője, akivel napi szinten tartották a kapcsolatot, igazából testvérként viselkedtek, rengeteget jártak egymáshoz. A kislány is ismeri és szeretik egymást, heti, napi szinten találkoznak. A barátnő 24 éves, friss diplomás (tanító), 1 éve dolgozik. Saját, szintén kertes házban él egy 26 éves férfivel. A kapcsolatuk még fiatalnak mondható (2 éve járnak). Anyagilag ők is megengedhetnék maguknak, a férfi szeretné vállalni.

Természetesen akárhogyan alakul a felek segítenék egymást, a kérdés arra vonatkozik, hogy mégis hol lenne jobb helyen, kivel legyen többet. A nagymama imádja, és tényleg nagyon fiatalos, fürdőbe jár vele, másik unokákat összeszedve 4 gyerekkel megy játszótérre, biciklizni. De mégis időben távolabb áll a gyerektől. A barátnő viszont fiatal, nincs annyi tapasztalata, bár felelősségteljes.

Az anyuka a barátnőre szerette volna hagyni, de mérlegelni szükséges a helyzetet.

2020. jún. 27. 23:18
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
79%

A gyerek érdekében pont, hogy baromi rossz ötlet őt ide-oda költöztetni. Nem is értem, hogy jut eszedbe ilyesmi? Alap dolog, hogy egy 9 évesnek rendszerre, állandóságra van szüksége az életében, nem pedig arra, hogy kvázi bőröndből éljen.

30-as, hát ha egy pedagógusnak, aki tanult gyermekpszichológiát is és ilyen korúakkal dolgozik, mint a kérdésben említett gyerek, ennyi esze van, az nagyon szomorú. De én se tudom elképzelni, hogy más ennyit foglalkozzon ezzel a helyzettel, ha ő maga nem érintett benne. Egy 60 éves nagymama meg nem fogja ideírni, hogy hát papíron nála lenne az unokája, de gyakorlatban csak hétvégeken, és lehet belém kötni, de szerintem a stílus, szóhasználat, maga a szöveg sem egy 60 éves asszonyt idéz, akinek elhunyt a gyermeke.

2020. jún. 30. 19:52
 32/32 anonim ***** válasza:
23%
31, elég sok defektes pedagógussal találkoztam életem során, szóval ezen fent se akadnék.
2020. júl. 1. 14:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!