Aki egy-két gyerekkel van otthon? Illetve mi ez a megkönnyebbülés most mindenkinél?
Nézd, a mi városunkban már nagyon régóta nem diagnosztizáltak új beteget, van az 1 hónapja is már. A maszk stb elővigyázatosság nyilván, betartjuk mint általában a szabályokat de nem, nem érzem, hogy az ovi és bölcsi miatt kapnánk el bármit is.
A járvány előtt is jártak és főleg a bölcsis kislányom vágyott már nagyon. Mondjuk én nem vagyok itthon, muszáj dolgozni. Visszajöttem gyesre 2 hónapra de vissza is mentem dolgozni már a héten.
"Buszra gondolom nem visznek gyereket.."
Kérdező, most őszintén... Hány éves vagy?
Én mondhatni burokban nőttem fel, jól kereső szülőkkel, akik hoztak-vittek, amíg nem lett jogsim, utána pedig kaptam autót. De még én is tudtam, hogy baromi jó dolgom van és bizony sok embernek akár még 35-40 évesen sem adatik meg a saját autó luxusa. Tehát de, valószínűleg ahol a szülők nem vezetnek és/vagy nincs autójuk, ott bizony a gyerekekkel együtt buszra szállnak. Vagy azért, mert messze van, ahová mennek, vagy mert 8-10 km-t nehéz lenne cipelni a nagybevásárlást a gyerekkel, kismotorral, mindennel együtt.
2 éves lesz a kislányom. Boltba egyáltalán nem viszem, és eleve itthon voltam vele eddig is; szóval közösségbe sem.
Játszótérre viszont 2x megyünk egy nap (kisváros egy olyan játszótere, ahol eleve sem szokott 3-4 gyereknél több lenni; eddig még nem találkoztunk ott senkivel.)
Viszont van olyan ismerősöm, aki azért vitte mégis bölcsibe a 2,5 éves gyerekét, mert már nem bírt vele otthon.
Akkor most tisztázzuk. Ez a vírus nem kifejezetten a gyerekekre veszélyes, ők leginkább tünetmentes hordozók.
Tehát az, hogy az idősekre és a krónikus betegekre veszélyes, az eleve nem igazán számít, hiszen mindenkinek a családjában van idős, vagy beteg ember. Nagyon nem is kell betegnek lenni, mert rizikófaktor az elhízás, a magas vérnyomás, a szívbetegség, a pajzsmirigybetegség stb. 40 év felett általában már van valami ilyesmi szinte mindenkinek, még ha nem is tud róla.
De ha a ti családotokban mégis mindenki fitt és nagyon fiatal, akkor is a gyerek a boltban, a buszon átadhatja bárkinek, aki mellette ül, áll.
Szóval értem én, hogy aki dolgozik, és nem tudja hova tenni a gyereket, az viszi, de aki otthon van, és csak nem akar a gyerekével foglalkozni, az mérlegelhetné azt, hogy kiket tesz ki ezzel veszélynek. Nem elsősorban a kisgyereket.
Nekem már szerencsére nem olyan kicsik, 10, 12 évesek, és nálunk is van ügyelet a suliban, de eszembe nem jutna vinni őket. Többen kígyót, békát kiabáltak rám, hogy milyen felelőtlenség itthon hagyni őket, de a gyerekeim tanárai is azt mondták, hogy simán itthon lehet ennyi idős gyerek már egyedül. Megfontolt, felelősségteljes gyerekek. Én ennyi idősen már simán elvoltam egyedül, és akkor még mobiltelefon sem volt.
Szerencsére leginkább mi is itthon vagyunk egyébként, de ha mennem is kéne dolgozni, nem csinálnék belőle ügyet.
Boltba nem járunk, csak a sarki kisboltba, előre leadom a listát, hogy mit szeretnék, és mindent meghoznak nekem, össze is készítik, csak át kell vennem.
Hogy mit fogunk csinálni itthon egész nyáron, őszintén fogalmam sincs. Kertes házban lakunk, a kertben elvagyunk,de mostanában amilyen idő van, nem lehet kimenni, már szétunják magukat a gyerekek, pedig a nap legnagyobb részében még tanulnak. Nem tudom mi lesz, ha vége lesz a tanításnak, egész nap itt fognak nyafogni, hogy unatkoznak.
Kedves utolsó!
Mind szép és jó, amit leírtál, de influenza szezon idején több százezer betegről beszélünk és több ezer halottról. Ez sokkal több, mint a koronás. Az idős, beteg, krónikus betegek abba is belehalnak. Tehát ezzel az erővel tényleg mindenki húzzon burkot a háza köré és éljen magányban és soha ne érintkezzen emberekkel...
Nálunk a környezetünkben senki, de senki nem beteg. Tényleg senki. A járvány előtt pedig egy csomó ember volt, igen elhúzódó, komoly tünetekkel...tehát nem értem, hogy most miért? Eddig miért nem?
Kedves utolsó! Ha a gyereked influenzás, nyilván nem viszed a 80 éves nagymamához látogatóba, ugye? Csak éppen a koronavírusnak a gyerekek általában tünetmentes hordozói.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy semmi valós adatunk nincs arról, hogy hányan voltak betegek, mivel nem tesztelnek, és a sajtóban közölt adatok is ki vannak kozmetikázva.
Én nem mondom, hogy aki dolgozik, az most mondjon fel a munkahelyén az elkövetkező 2 évre, mert vírus van. De aki otthon van, az ne vigye a gyerekét oviba. És hidd el, azok viszik elsőnek, akik megtehetnék, hogy nem, csak éppen nem akarnak a saját gyerekükkel lenni. Az ürügy meg az, hogy kell a gyereknek a gyerektársaság.
Utolsó: és ha nem "ürügy", hogy szüksége van rá? Ki az, aki meghúzza a képzeletbeli vonalat, hogy ez a gyermek megkaphatja a közösségi fejlődés lehetőségét, mert többet veszít, ha otthon van, a másik gyerek meg nem kapja meg?
Az én lányom pl. sok betegsége mellett autisztikus viselkedésű. 2 hete a fejlődésneurológus azt mondta, mindenképpen vigyem oviba.
Más mit lát? Hogy itthon vagyok, a gyerek mégis oviban van. Mert nem tud róla, MIÉRT.
Így könnyen felelőtlennek leszek bélyegezve, holott csak a gyermekem érdekeit nézem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!