Nutella az óviba?
Itt olvastam, de már máshol is, hogy a szülők nutellát visznek az óviba, és azt eszik a gyerekek, ha nem ízlett az ebéd.
Én igazán nem vagyok édesség-ellenes, sem cukorfóbiás, magunk is édesszájúak vagyunk, minden héten sütök is valamit, az egyévesem is kap ezekből.
De pont a nutellás kenyér nekem abszolút üres kalória, ráadásul ha ezt megszokja a gyerek, utána levehetetlen róla. Ha nem ízlett az ebéd, nyilvàn kaphat mást (vajas kenyér paprikával, felvágott, még egy pogi is elmegy), de ha nutellás kenyeret kap, akkor persze hogy soha többet nem eszi az ebédet.
Ráadásul én azt kèpzeltem, van egy étlap vagy mi, amiből tudom, mit kapott a kicsi, és én a délutáni étkezést, vacsorát már igazíthatom ehhez. (Pl nem edességes napon fagyizunk).
De ezek szerint bármelyik vagy minden nap hozzájut édességhez úgy, hogy én erről nem is fogok tudni? És ha megtiltom, gonosz különc leszek?
Vagy hogy működik ez? Tudom, még messze van nekünk, bár részidős bölcsit választunk nemsokára.
Még annyi, hogy a testmozgás elég kevés kalóriát éget el. Én voltam 16 órás regatta versenyen pl evezősként, és az elég magas kalória, de nincs egy doboz nutellányi, anno számolgattam ezeket.
Szuper a testmozgás, de nem ellensúlyozza a megfelelő étkezést. Ha Te amúgy egészségesen eszel, akkor semmi bajod nem lesz egy-egy kihágástól, de a gyerek még most tanulja ezt.
Ne tanítsuk már, hogy ehet ebéd helyett vagy rágcsálnivalónak nutellás kenyeret 😓
Ja bocs, úgy olvastam, hogy egy doboz nutellát eszel meg 😂
De amúgy 1 mars csomi kb 1 félmaraton futás....

A gyerekem ovijában is van "kincses szekrény" .
Amikor üres kalács vagy sima vajaskenyér a reggeli, akkor szokták elővenni a lekvárt, mézet stb. Nem a fő étkezések helyett van.
Szülőin meg lett beszélve és így a szülők szoktak bizonyos időközönként bevinni, a gyümölcs és zöldség mellett.

De senki nem írta, hogy nutellás kenyeret adnak nekik uzsi helyett.
Anya azt írta vitt be.Ennyit nem többet... most meg jön a kombinàlás
...
Én meg azt mondom alapból egészségesen kell enni es mozogni. Néha jöhet egy kis kihágás.Annyi kell! Nekem is rossz a pajzsmirigyem, mindkét gyerekkel sokat híztam terhesen és vért izzadva de leadtam. Nem kell kifogásokat keresni...bár azt a legkönnyebb. Te sem csak salátán meg grill húson élsz, lássuk be!
Ne haragudj, de nem ez a téma.
Én is fogytam már egyszer 25kg-ot kamasz koromban, utána normál súlyom volt nagyrészt, szülés után sajnos hónapokig nem ellenőriztettem pajzsmirigyet és az alatt nagyon sok feljött, tejem nem volt elég amikor fogyózni próbàltam. Ha megszülök és eltelik 6 hónap szoptatás, én is le fogok fogyni.
Bár nem tudom, mért kérdés ez.
Nálunk sose volt itthon nutella, bolti édesség sincs, de popcornt valóban szoktunk nasizni néha, és szoktam általában heti 1x pl kuglófot sütni.
Bár ez se volt kérdés.
A gyerek édességevése nem tilos de be kell tervezni az étrendbe. Máshol én azt hallottam, nasizhatják is az óviban a nutellát ha nem ették meg az ebédet.
Ez semmikèpp nincs rendben, semmi köze ahhoz, hogy ehet-e édességet a gyerek amúgy. De örülök, ha nincs ilyen elterjedt szokás!

Az év eleji szülői értelkezleten javasold, hogy senki ne vigyen az óvodába ilyen jellegű édességeket, ha kis szerencséd van, a szülők többsége melléd áll.
Ha nem, még mindig kikötheted, hogy a te gyerekednek ne adjanak üdítőt/ nutellát/mézet.
Otthon meg mantrázd neki szorgalmasan, hogy ezek egészségtelenek, csak hát sajnos ezt nem mindenki tudja, vagy ha tudja is, nem képes ellenállni. Nézze csak meg, milyen sok a kövér ember. És milyen sok a dohányzó felnőtt. Szegények, ők se tudnak ellenállni a csábításnak.
Csak majd védd is meg, ha mindezt fejére olvassa a túlsúlyos, dohányzó óvónéninek.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!