Nutella az óviba?

Figyelt kérdés

Itt olvastam, de már máshol is, hogy a szülők nutellát visznek az óviba, és azt eszik a gyerekek, ha nem ízlett az ebéd.

Én igazán nem vagyok édesség-ellenes, sem cukorfóbiás, magunk is édesszájúak vagyunk, minden héten sütök is valamit, az egyévesem is kap ezekből.

De pont a nutellás kenyér nekem abszolút üres kalória, ráadásul ha ezt megszokja a gyerek, utána levehetetlen róla. Ha nem ízlett az ebéd, nyilvàn kaphat mást (vajas kenyér paprikával, felvágott, még egy pogi is elmegy), de ha nutellás kenyeret kap, akkor persze hogy soha többet nem eszi az ebédet.

Ráadásul én azt kèpzeltem, van egy étlap vagy mi, amiből tudom, mit kapott a kicsi, és én a délutáni étkezést, vacsorát már igazíthatom ehhez. (Pl nem edességes napon fagyizunk).

De ezek szerint bármelyik vagy minden nap hozzájut édességhez úgy, hogy én erről nem is fogok tudni? És ha megtiltom, gonosz különc leszek?

Vagy hogy működik ez? Tudom, még messze van nekünk, bár részidős bölcsit választunk nemsokára.

2020. máj. 7. 11:37
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
75%
Ha nem ízlik az ebéd, majd eszik uzsonnát vagy azt amit anyu főz otthon. Nincs olyan hogy most akkor eszünk nutellás, mert Brájenkének nem ízlik a brokkoli. Hogy kell ezt elképzelni egyébként, dadus néni csak annak ken aki nem ebédel a többinek csorog a nyála, vagy mindenki nutellás eszik.
2020. máj. 7. 12:49
 12/31 anonim ***** válasza:
92%
Óvónő vagyok 14 éve, de ilyenről még csak nem is hallottam. Gyümit, uöldséget hoznak a szülők, meg szülinapokra bolti tortát és szörpöt. Ezt leszámítva nincs más, mint ami az ézlapon szerepel.
2020. máj. 7. 12:49
 13/31 anonim ***** válasza:
41%

Megegyszer: nem visznek be ilyesmit, mert tilos. Ha a gyerek nem eszik halogénes kenyeret, akkor nem eszik halogénes kenyeret. Nem hal éhen. Üres kenyér répával meg nincs a menün, ellenben vajas kenyer repaval igen, és megvallom őszintén, én felnőttként is szeretem.

Jó esetben úgy viszed a gyereket az oviba, hogy ad az neki reggelit, ergo ha nem szereti a tízórait, akkor is kibírja ebédig. Olyan azért ritkán van, hiigy a gyerek se a levest, se a főételt nem szereti, de ha így van, abba se fog belehalni. Pláne, hogy az óvónők 99%-a kerít neki egy szelet kenyeret, üres tésztát a mákos helyett, de nálunk még ah is előfordult, hogy kiszedték a finnyás gyerekemnek a borsót a borsó főzelékből. Ha az ügyit se szereti, akkor egy hisztis kis akarnokrol van szó, amivel anyuka is tisztában van, tehát visz a szerencsétlen éhező kiralylanynak vagy királyfinak valamit, amikor érte megy.

2020. máj. 7. 12:52
 14/31 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem ilyen ebben a formában nincs. És nem a nutellával van a gond, nálunk szokott lenni, a férjem meg is őrülne nutellás pala nélkül.

A gond az üzenet. A fenti példa arra ösztönzi a gyereket, hogy ne egye meg az ebédet, úgyis kap valami sokkal jobbat. Velem is szokott szórakozni a gyerek, hogy neki nem jó az ebéd, van rá mód, de tudja, hogy helyette csak vajas kenyér van. Érdekes módon a harmadik ilyennél már inkább megette az ebédet.

Az más kérdés, hogy farsangra, szülinapra ilyesmi lehet bevinni mindenfélét.

2020. máj. 7. 12:57
 15/31 anonim ***** válasza:
69%

Minálunk be lehet vinni SAJÁT főzésű lekvárt. Vittem már be sok üveg eper, fanyarka, ribizli és egyéb lekvárokat. Nagyon szeretik a gyerekek :).

Szülőin megszavazták, hogy lehet vinni.

De azért Nutellát nem vinnék.

2020. máj. 7. 13:09
 16/31 A kérdező kommentje:

Pont erre gondoltam, Előző, amit az üzenet részről írtál.

Ha nem elterjedt ez a gyakorlat, én csak örülök neki!

A szülinap megint mondjuk furcsa nekem. Itt a kerületi anyuka fórumon rendszeresen 4-5 egyedi torta elkészítéséhez keresnek kivitelezőt, egy otthonra, egy a nagyis szülinapra, egy az óviba/suliba, 1-2 edzésre, különórára.

Egy fórumon hasonlót írt máshol lakó ember is. Kicsit nekem ez sok már, az advent, a farsang, a húsvét, a szülinapok, de még ezt is végül is el tudnám fogadni, hanem tényleg ez a titokban nasiztatás hangzik rosszul.

2020. máj. 7. 13:14
 17/31 anonim ***** válasza:
21%

Mondjuk azt se írta anya mire viszi... szóval pattogunk itt a semmin tulajdonképpen. Olyan ovit kell keresni ami meg egyezik a nézeteiddel, azt annyi ...

Halogénes kenyér 🤣🤣🤣🤣 meg vajas kenyér répával fúúúj... az a szülő pont minden egészségeset meg tud adni a kölykènek mert tellik rá és írta is...ti meg itt rugoztok egy szaros üveg nutellán. De gondolom mins vagytok 70-80 kiló minimum... azok szoktak a legjobban sipákolni akik kiló rántott húst esznek. Na én meg simán megeszek egy nutellás kenyeret aztán lefutom vagy aerobicozom. És még élek 😁

2020. máj. 7. 13:16
 18/31 anonim ***** válasza:
87%
HALOGÉNES 🤣🤣🤣Baxus, erre jó a szótárprogram. Bár nélküle nem lenne min röhögni. Egyértelmű, hogy halkremes akart lenni. 😚
2020. máj. 7. 13:43
 19/31 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, én nem érzem, hogy pattognék. Nem azzal az anyukával van gondom, hanem mivel máshol is olvastam, érdekelt, hogy ez egy elterjedt dolog-e.
2020. máj. 7. 13:43
 20/31 A kérdező kommentje:

Egyébként 17, én az első szülésem óta és jelenleg várandósan és pajzsmirigybeteget valóban vagyok 80kg (előtte nem voltam) de ha belegondolsz, logikus, hogy a hízásra hajlamos embernek kell jobban odafigyelni az étkezésre.

Másrészt semmi köze a testsúlyhoz, hogy azt tanulja meg a gyerek, hogy ha bojkottálja a kaját, finomabbat kap helyette.

2020. máj. 7. 13:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!